Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca dropu- Nowy serwer minecraft

AnonimowyGracz

Którą wersje dropu przedmiotów wolisz ?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któr? wersje dropu przedmiotów wolisz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z kolegą zakładamy własny serwer wszystko mamy już zapięte na ostatni guzik tylko zostaje kwestia dropu minerałów. Będzie to serwer Frakcje (autorskie)+Survival z oddzielną mapa z działkami i creative. Na serwerze są 4 bossy (nie mogę wszystkiego wyjawić ). Serwer Creative jest oddzielną mapą więc nie ma mowy o przenoszeniu przedmiotów miedzy światami

Propozycja 1:

Drop minerałów z mobów (150 mobów to około 30 diamentów). Mając gildie można postawić kilka spawnerów potworów w dowolnym miejscu (spawnery dropią z kamienia). Spawner jednak nie jest aktywny do czasu jak nie zmieni się go na 1 z 2 rodzai (zombie, szkielet). Aby zmienić spawner na potwory należy mieć głowę owego potwora (zombie, szkielet. Głowy dropią z bossów). Dodam jeszcze że jest exp z kamienia.

Propozycja 2:

Minerały dropią z kamienia jak na większości serwerów z expem. Na odpowiednich koordynatach można znaleźć bossy.

Czekamy również na wasze propozycje, wszystkie na pewno rozważymy :)

Proszę o przeniesienie tematu a nie usuwanie w razie jakiś problemów

Opublikowano

Który to już... Setny server frakcje?... Na dodatek połączenie tego z działkami... Nawpierdalajcie tam wszystkich trybów gry to może ktoś tam zagra. (sarkazm).

Opublikowano

Który to już... Setny server frakcje?... Na dodatek połączenie tego z działkami... Nawpierdalajcie tam wszystkich trybów gry to może ktoś tam zagra. (sarkazm).

To czekamy na jakieś propozycje z twojej strony, najlepiej kogoś krytykować . :)

Opublikowano

Ja jestem pospolitym graczem, nie moją lecz waszą rolą jest wymyślenie (czytaj. zrealizowanie) czegoś co mnie przyciągnie. I masz rację, najlepiej krytykować, ale taki jest porządek świata i nic na to nie poradzisz. Co do dropu to biorę prop. 1, przynajmniej będzie się tym odróżniał od innych serwerów.

PS: Ja bym pograł na dobrym polskim Jailbreaku, bo odkąd sheo padł nie ma nic dobrego (sugestia).

Opublikowano

Ja jestem pospolitym graczem, nie moją lecz waszą rolą jest wymyślenie (czytaj. zrealizowanie) czegoś co mnie przyciągnie. I masz rację, najlepiej krytykować, ale taki jest porządek świata i nic na to nie poradzisz. Co do dropu to biorę prop. 1, przynajmniej będzie się tym odróżniał od innych serwerów.

PS: Ja bym pograł na dobrym polskim Jailbreaku, bo odkąd sheo padł nie ma nic dobrego (sugestia).

Serwer musi się sam utrzymywać to jest podstawa, nie każdy ma wystarczające zaplecze finansowe aby taki serwer opłacać z własnej kieszeni. Co do Jail'a to sam się nad tym zastanawiałem ale mi osobiście nigdy do gustu taki tryb nie przypadł. Mam spoko pomysł na death run w MC, taki jak w CS (osobiście nigdy nie grałem). Kiedyś byłem na takim serwerze ale chyba już upadł i nie był zbytnio rozpromowany, administracja płaciła z własnej kieszeni i się nie dziwię bo na takim typie serwera gdzie nigdy nie były zajęte wszystkie areny płatności za range było trudno zrealizować aby VIP się wyróżniał z tłumu i miał inne przywileje.

Opublikowano

Odnosząc się do posta wyżej wydaję mi się, że aktualnie nie ma żadnych interesujących serwerów które przyciągały by czymś czego inne serwery nie mają :/

prop1.

Opublikowano

Odnosząc się do posta wyżej wydaję mi się, że aktualnie nie ma żadnych interesujących serwerów które przyciągały by czymś czego inne serwery nie mają :/

prop1.

Właśnie oto chodzi minecraft się powoli kończy, nie ma już starych graczy bo dodają zbyt dużo zbędnych nowości i poodchodzili. Jak zauważyłem jeszcze kilka miesięcy temu był spory popyt na serwery frakcje. Teraz zaś to maleje a rośnie popularność serwerów z minigrami. Lecz aby taki serwer minigier założyć trzeba mieć uniwersalne pomysły i bardzo dużo czasu na ich zrealizowanie do czasu aż popularność nie zmaleje.

Poczekam jeszcze na kilka odpowiedzi aby mieć jakiś punkt odniesienia.

Opublikowano

W takim razie ja bym chętnie na takim Dr zagrał byle by to nie było ściśle powiàzane z parkourem.

deathrun jest scisle powiazany z parkourem ale niestety raczej nigdy nie powstanie ;p

Opublikowano

Drop nr 1 wyroznia sie :)

Sprobuj :D przyciagnie to graczy

Opublikowano

Według mnie najlepiej by było połączyć oba sposoby ;)

Można powiedziec ze sposoby sa połączone bo aby założyć gildie trzeba kilka bloków emeraldów które dropią ze stone razem z expem i jak trafi sie na emeralda exp zostaje mnożony zależnie od kilofa jak mamy kilof z fortuną mamy większe szanse na mnożnik expa i wieksze szanse na znalezienie emeralda oraz moze wypasc ich kilka sztuk.

1 jest fajna, ale usuń działki i Creative

Opcja nr. 1.

Tylko te działki niepotrzebne.

Co do działek to będą one tak jakby dodatkiem gdzie admin nie ingeruje w ich strukturę, można tam np zbudować testową gildię i pokazać ja swoim znajomym z frakcji aby mieć jakiś punkt odniesienia dotyczący wyglądu.

Mamy wykupiony serwer 8 slotów bo musieliśmy dopracować mapę, bossy i gildie. Zastanawiam się czy nie zrobić jakiś "beta testów" przed startem w poszukiwaniu bugów bo mieliśmy pare problemów z gildiami ale myślę że zostały naprawione, lecz mogę się mylić. Musimy jeszcze zwiększyć respienie mobów dwa razy bo dosyć trudno będzie zdobyć diamenty, choć się nad tym zastanawiamy ponieważ są spawnery generowane przez świat.

Opublikowano

Obydwie są dobre ale bardziej wole drugą,pierwsza też fajna ale spawnery nie ze stone tylko z spawnerów z dungeonów.

a77ax to też mój nick z minecrafta

mca.png

Zawsze do postów mi reklamy doklejają.

Opublikowano

Obydwie są dobre ale bardziej wole drugą,pierwsza też fajna ale spawnery nie ze stone tylko z spawnerów z dungeonów.

ale spawnery dropia ze stone i aby zmienic je na moby (normalnie jest nie aktywny) trzeba mieć głowę którą zdobywa się właśnie z dunegona innaczej sie jej wydropic nie da.

Zostaje propozycja 1 ponieważ jest to coś nowego , jak nie wypali to się zmieni a widze że głosy sa podzielone.

http://www.mpcforum.pl/topic/1140794-164beta-gildie-testy-serwera/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...