Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupienie i utrata konta :(

YouGoingDown

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stówki na ulicy nie dostaniesz, konta nie odzyskasz. Polecam najpierw pójść na policje, jeśli nie, poskarż go kradieza i konsekwencjami, jak nie to napisz do supporta i typ dostanie bana w chuj gg wp.

Opublikowano

Jak napiszesz do RIOTU to cie opierd*lą, poza tym odzyskiwanie konta poprzez RIOT jest dość skomplikowane i bardzo dokładne, sprzedane konto pierwotny użytkownik może odzyskać w ciągu 3 miesięcy od utraty. Jeżeli pójdziesz z tym na policję to bez danych użytkownika i dowodu zakupu nic nie zrobisz, ja kupując kiedyś konto za 160zł miałem podobną sytuację, jakiś 15-letni cwaniaczek z Łodzi, zdziwił się trochę jak policja mu wbiła na chatkę. Co do tych 250zł to wcale nie musi tyle być, zależy to w sumie od chęci policji :D 100zł to kradzież, a każdy format kradzieży jest chyba karalny, nie? No ale musisz mieć dowód, ja pokazałem rozmowę na gg, smsy, screeny z allegro, jego dane(dokładniej to chyba dane matki), w tej rozmowie wszystko zamieszczone było łącznie z tym że na moje prośby oddania konta użytkownik nie odpowiadał ;) Trochę to trwało no bo wiadomo polska policja ma dużo "spraw" na głowie ale pieniądze odzyskałem, zgłosiłem również konto tego kolesia do RIOTU.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Jak napiszesz do RIOTU to cie opierd*lą, poza tym odzyskiwanie konta poprzez RIOT jest dość skomplikowane i bardzo dokładne, sprzedane konto pierwotny użytkownik może odzyskać w ciągu 3 miesięcy od utraty. Jeżeli pójdziesz z tym na policję to bez danych użytkownika i dowodu zakupu nic nie zrobisz, ja kupując kiedyś konto za 160zł miałem podobną sytuację, jakiś 15-letni cwaniaczek z Łodzi, zdziwił się trochę jak policja mu wbiła na chatkę. Co do tych 250zł to wcale nie musi tyle być, zależy to w sumie od chęci policji :D 100zł to kradzież, a każdy format kradzieży jest chyba karalny, nie? No ale musisz mieć dowód, ja pokazałem rozmowę na gg, smsy, screeny z allegro, jego dane(dokładniej to chyba dane matki), w tej rozmowie wszystko zamieszczone było łącznie z tym że na moje prośby oddania konta użytkownik nie odpowiadał ;) Trochę to trwało no bo wiadomo polska policja ma dużo "spraw" na głowie ale pieniądze odzyskałem, zgłosiłem również konto tego kolesia do RIOTU.

nie.

kradzież teraz jest od 400 zł, a nie od 250 (za dużo spraw miała policja, a jak wiadomo lubią się opierdalać), czytać prawo polskie, później się wypowiadać.

Policja ? Chyba gównolicja. Dadzą jeszcze mu pouczenie, za złamanie regulaminu.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

,,Obecnie wykroczeniem jest kradzież, której wartość nie przekracza 250 złotych.''

Od 2015 r. wg. ,,Gazety wyborczej'' ten prób ma zostać podwyższonym do 400zł.

Kradzież to przywłaszczenie sobie czyjeś własności, niezależnie od ceny. Cena jedynie zwiększa/zmniejsza wyrok.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

Handel kontami LeagueOfLegends jest zabronione. Jakbys poszedl z tym na policje to po 1:

- Jakby wiedzieli, że to jest zabronione to by ci nie pomogli,

- Polska policja w 5 lat nawet by go nie złapała.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Szkoda, że nie wolno sprzedawać kont. Mógłbyś im do supportu wysłać wiadomość z jakimś dowodem kupna, przynajmniej dostałby bana. W takiej sytuacji jeszcze Cię opierdolą za kupowanie kont.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

gówno zrobisz, kupowanie jest nielegalne, jedyne co zrobić to nastraszyć tego typa lub napisać do supportu to obydwoje dostaniecie bana na konta.

<>

Opublikowano

Jak zwykle banda gimnazjalnych ekspertów od prawa się tutaj wypowiada. Po pierwsze kradzież jest od 1 gr., a od 250 pln kradzież jest przestępstwem (poniżej tej kwoty to wykroczenie). Policja ma obowiązek zająć się każdym zgłoszeniem, niezależnie od kwoty, koniec kropka. Pojawia się jednak kwestia tego co było obiektem umowy kupna sprzedaży (bo taką zawarłeś) i od razu podpowiem na pewno nie było to konto - bo ono nie należy do żadnego z Was. Nie musisz mieć ukończonych 18 lat żeby złożyć na policji zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, tylko osobiście radzę uprzedzić rodziców, że coś takiego robisz, żeby potem nie było afery jak dostaniesz wezwanie z policji w celu złożenia zeznań/wyjaśnień (jeżeli dobrze pamiętam to ich składanie jest możliwe tylko w obecności opiekuna). Na koniec tylko dodam, żebyś bardzo dokładnie sprawdził co było przedmiotem aukcji, bo składanie fałszywych doniesień na policję również jest karalna.

Opublikowano

Skoro kupiłem w sumie konto na allegro to co innego mogło być obiektem kupna sprzedaży. Tzn. Ludzie tam piszą, że sprzedają jedynie czas poświęcony na rozwój konta, ponieważ konto jest własnością RIOT ...

Opublikowano

Skoro kupiłem w sumie konto na allegro to co innego mogło być obiektem kupna sprzedaży. Tzn. Ludzie tam piszą, że sprzedają jedynie czas poświęcony na rozwój konta, ponieważ konto jest własnością RIOT ...

Sam więc widzisz, że konta nie kupiłeś, a no właśnie? Czas? Dane dostępowe? Nie chce tutaj rozstrzygać, ale to co kupiłeś wydaje się kluczowe dla całej sprawy. Oczywiście jest jeszcze Art 287 KK, ale tutaj przypuszczam, że jednak kluczowe będzie kryterium wartości transakcji. No i mimo wszystko tak czy siak z tym, że stracisz konto i pieniądzę raczej trzeba się pogodzić.

Opublikowano

Dokładnie, to co pisali wyżej to sterta bzdur. Sam trafiłem na takiego cwaniaczka, co prawda oszukał mnie na 800zł, a nie na 100zł ale to nic nie szkodzi. Z tego co pamiętam to trzeba zrobić spór na allegro, skopiować maile, rozmowy, różne screeny i ogólnie wszystko co będzie potrzebne. Ja odzyskałem pieniądze od allegro jakieś 3-5 miesięcy po tym, ale odzyskałem. Z każdą kradzieżą powinno iść się na policje, nawet na 10zł. Pozdrowienia dla "specjalistów" z góry i powodzenia w odzyskiwaniu pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...