Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupienie i utrata konta :(

YouGoingDown

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem konto za 100zł na allegro i wygląda na to, że prawowity właściciel mnie oszukał i odzyskał to konto, a ja zostałem z niczym :c Mogę coś zrobić w tej sytuacji ? Wiem, że kupowanie kont jest nielegalne, lecz straciłem 100zł :c Proszę o pomoc.

Opublikowano

moge ci sprzedac inne hjehe

nie no taki rzarcik allegro ssie pałe pozdrawiam na policje zgłaszaj zeby go zamkneli

Policja takie sprawy bierze pod uwagę dopiero od 250zł. Nic mu już nie zrobisz.

Opublikowano

Ja dokładnie nie pamiętam czy handel na lolu jest dozwolony, ale jeżeli nie, to daj jego nick i jakieś dowody, a kolega pożałuje i pożegna się z kontem.

Opublikowano

Pieniędzy nie odzyskasz na 100% bo nie masz jak,konta też nie. Jedyne to możesz mu załatwić bana jak sie postarasz ;p

Opublikowano

ale nie odzyskasz juz konta ani kasy. Tak koles straci chociaz konto i nie oszuka juz nikogo. Mozes sprobowac przez allegro, ze nie dal ci przedmiotu, za ktory zaplaciles. Jezeli kupiles je kilka dni przed strata

Opublikowano

Konto zostało kupione z miesiąc temu :c

Miesiąc temu.. serio? Możesz napisać do allegro, bo na pewno będą mieć jego dane, i w razie czego możesz sobie pojechać do takiego klienta.

Opublikowano

Dostałeś to konto razem z e-mailem na którym pierwotnie zostało założone?

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Przeniósł konto na nowego maila i mi go dał :/ Pierwotnego maila ciągle ma ...

W takim razie nothing to do here. Możesz napisać do supportu allegro albo tak jak mówił Tsuo pojechać i rozwiązać to w prawdziwym życiu . :P

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Nic nie zrobisz, a support Riotu jeszcze Cie opierdoli i zagrozi xDDDD.

A tak w ogóle po chuj kupujesz konta? Tak ciężko wbić 30 lvl? No chyba, że kupiłeś z dywizją to gardzę tobą.

Opublikowano

Napisz mu ze go bonzo dorwie, ludzka głupota nie zna granic.

Nic nie zrobisz, konto dostałeś a to że w jakiś sposób straciłeś to już twoja wina.

Opublikowano

Policja takie sprawy bierze pod uwagę dopiero od 250zł. Nic mu już nie zrobisz.

Jedni mówią że od 70zł

Polecam jechać na policje, czasy bezradnego zachowania po kradzieży już dawno się skończyły. Każdy to wie i żyje z tą świadomością. Swoją drogą stówka ulica nie chodzi. Możesz pójść na policje i powiedzieć że skradziono Ci konto a nie pieniądze.

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że mogę sobie zrobić konto z 30 lvl, wbić Gold i ciągle sprzedawać je za 50zł i je odzyskiwać .... ?

Nie bo to jest oszustwo i kradzież, bo bez przesady co tutaj się wyrabia. Choć w teorii kto ci to udowodni? no chyba ze ktoś "większy" się do ciebie dopiepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...