Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie Grać? + I - Metinów Pl Oraz Us

Treej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę tematów jest więc może zróbmy + i - metina PL oraz Metina US... Powiem do tego że gram na PL i na US:

Gdzie mi się bardziej opłaca grać? No to małe wyjaśnienie:

Czy bardziej opłaca mi się grać na PL na Feniksie jeżeli dziennie lówie max 2 małże (dużo czasu spędzam na lekcjach grania na wiośle + szkoła i nauka itp.) . Na Feniksie RIB+9 ok. 15-16kk więc po 2 tygodniach kupię nawet lepszego RIBa. Ale na PL wszystko drogo, a mi zależy na tym aby grać mentalem. Chodzi mi tu też o szybkość wbijania lvl... Podsumowując

Metin2.pl:

- Zaczynam z budżetem 20kk, które przeznaczam na RIBa+9 i smoczą +7/8

- Lvl bije się dużej niż na US

- Metin2.pl więc to sami Polacy

- Dużo noobqów

- Drogie KU (np. silne ciało 1kk)

- Mało znam tam ludzi

Czy może na Metin2.US? Gdzie lvl 1-20 można wbić w 40min w przeciwieństwie do PL to będzie ok. 2-3h. Ku dla mentala tanie (nie przekraczają ceny 400k). Fakt że trochę mniej polaków i zaczynam praktycznie od 0. Podsumowując:

- Zaczynam z 0 budżetem (z tym że jakieś EQ na początek typu gilotynowe+5, tygrysia+5 mam)

- Szybkie wbijanie lvl

- Mało polaków (biorąc pod uwagę tzw. "RO" i amerykanów)

- Mało neo (metin bitwy w miejscu gdzie każdy zaczyna grę stał przez 15 min, aż go rozwaliłem i nikogo nie widziałem)

- Tanie KU (np. Silne 300 rzadziej 400k)

- Mało znam tam ludzi...

Więc ładnie proszę abyście doradzili mi gdzie grać żeby wbić ładnie 61 lvl. Na US nie chce tam jakiegoś Pr0 el0 el0 EQ typu RIB+9 śr 48% xD. Wystarczy mi nawet RIB+6... A bodziami dojadę do +9 :). A pl to już trochę potrwa uzbieranie na RIB+9, ale na PL Rib+9 musi być :) Więc drodzy userzy tego jakże obleganego forum doradźcie mi gdzie grać

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano

Sam zacznę grać na US z tego powodu, że gdy znajdziesz metin, zgraja 'n30' nie bedzię Ci go ksuła.

Napewno są tanie KU - na PL przesadzaja z cenami...

Na PL jest chyba zakaz handlu pierscieniami, rekawicami? na US mozesz tym handlowac, także nie będziesz musial wydawać pieniędzy na IS.

@p.s wiem chaotycznie napisane, przecież jest 8;00 rano ;x

fortplacze.jpg

Fort RUUULZZZ!

Opublikowano

Ja polecam US'a, jak napisałeś jest o wiele lepszy bo:

nie ma neo

nie ma wyjebanych w kosmos cen, jak w pl'u

fms'y dropią praktycznie z co 100 łucznika i z każdego besta

kiedyś na start był drop i exp, o ile się nie mylę :D, teraz nie ma

20 lvl ta się robi robiąc misje {polowania}

fajny klimat gry

są bronie na 80 :D

i wiele wiele więcej :DD

Siemka

Opublikowano

A ja wiem jedno :D

Dla prawdziewej gry - PL

Dla zabawy - Własny serwer.

Tak ja mam ;]

Chce prawdziewej gry to wchodze na Pl :)

A jak chce zabawy to na wlasnego priva , bawie sie komendami ,bonami itp ;]

Opublikowano

Na usie nie expi sie latwiej ( tylko ten 21 lvl )

0 n30 fms +9 15-20 damage (średnie) = ok. 10kk

wyzej ktos pytal o tygrysia +9 = 1-1.5kk

0 ksucia

Każde krolestwo ma krola

mozna handlowac exp ringami rekawicami zlodzieja itd

nie mozna handlowac bodziami

@Gummis

"fms'y dropią praktycznie z co 100 łucznika i z każdego besta"

nie wydaje mi sie.. na 35 lvl zabilem ok. 20 kapitanow 5 specjalistow 10 best. lucznikow i nie droplem zadnego + 10 ok. metkow na 35 = ponad 100 lucznikow

moze mam za wysoki lvl ?

Opublikowano

//Tu był post ale go zjadłem...

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano

to ja nie wiem kto ci takich głupot naopowiadał właśnie widze sklep z silnym za 350k i berserkiem za 350k i nikomu sie nie śpieszy do kupna dać srena?

Opublikowano

@soul

duchowe.jpg

http://img693.imageshack.us/img693/4013/duchowe.jpg

beztytuunq.jpg

http://img697.imageshack.us/img697/3469/beztytuunq.jpg

Był jeszcze berserk za 280k, ale ss nie zalapal...

Nadal uważasz, że ku są droższe ?

fortplacze.jpg

Fort RUUULZZZ!

Opublikowano

odpowiem ci tak dlatego że zrobilem test metin2pl i metin2 us tydzien tu tydzien tu :) na pl wbilem 32lvl >.< zaledwie 200k mialem i dupnie sie expilo a na usie wbiłem 7lvl konia 38lvl 15kk! e eq 2x fms+9 rib+7 zelaki+8 2x ebony+7 all od 0!!! wystarczyło 25lvl i do 33lvl na bestach jest aż 6ch więc na spoxie z all masz min 1fms ja raz miałem 5 z 6 ch 1 37srednie to duzo kaski mialem :) skile mialem m3 aure i berka na pl m1 na 19 -.0 5x nie weszlo na 17 na usie za 1 tak samo na 17 drugi skill

pl wyje****m w cholere xD a na usie wbiłem 38lvl i bojowca i oczywiscie<dekl> sellnełem all, kupiłem itemki+7/8/ i all spaliłem >.< i mam tylko halke+7 i eq+4/5 xD Ale nie chce mi się grac w metka ogolnie

@edit ku aura kosztuje 600-700k silne 400 max duchowe 200 berserk 250 i tak moje miałem all z metkow:) z 15 aur miałem ale do m3 czytałem berki miałem 8 ale do m3 czytałem reszte sellnełem

fs.png

Opublikowano

Półtora miesiąc temu aura nie schodziła poniżej 1.5kk ... Berserk 550k...

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano
a wie ktoś może skad jest tyle fmsów +9? :D mniej pali kowal czy co?

Nie da się handlować bodziami, a one częściej dorpią xD

OK gram na US :), ale to nie zmienia tego że nie rozmawiamy tu dalej :D

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Witam .

Chcialbym spytac sie o metina us.Mam zamiar tam zagrac,ale nie wiem jakie sa ceny KU , kim najlepiej grać oraz czy trudno zdobyc eq ;)

Z gory dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

@sebekkk

Ja proponuje Ci Surę WP lub Ninje Dagger

Sura WP - na początku jest ciężko zacząć od 0, później jest już łatwo. Świetny w expie, w pvp radzi sobie troche słabiej, ale z odpowiednio dobranym eq tez moze koxic :)

Dagger - w expie i pvp jest świetne. KU tanie, eq też. Tutaj w porównaniu do sury WP jest łatwiej zacząc. Przynajmniej mi ^^

fortplacze.jpg

Fort RUUULZZZ!

Opublikowano

Ja też mam zamiar zacząć grać na us. i w tym jest jedno pytanie. Czy istnieje jakaś polska gildia? i od jakiego lvl rekrutuje? :D

Opublikowano

czy jest jakis temat gdzie mozna ściagnąc tego metka US jakies info do niego itp prosze o link albo wytlumaczenie tutaj - a i jescze jedno ile czasu zajmie mi tam wbicie ok 35lvla ??

Chcesz mieć super prezętacje serwera albo TuTa? napisz na gg 3918695 zrobie ją za ciebie :)

Jeżeli pomogłem daj + będę wdzięczny

Opublikowano

mam 16 lvl w 2h (ale ja misje robię + EQ)... ale myślę że tak w przeciągu 7 dni zmieszczę się z wbiciem 30-35 (mentalem) :D

Gildie polskie np.:

TeamPoland, same koxy... jeden mówi że od 30, drugi że od 40... Ale Kox gildia ;D... Koleś z nimfą+9 biega (86 lvl) dużo ninjów mają z 70+ xD

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Półtora miesiąc temu aura nie schodziła poniżej 1.5kk ... Berserk 550k...

Mówisz tu o PL'u? Bo ja nadal aury po 2kk muszę kupować - i to na jednym z nowszych serwerów.

DAWAC MINUSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Opublikowano

graj na NewWorld i zagadaj do QuaXPL to polak 81lvl xDD ma 4x P i pro gildie BETON mają ziemie itp. w gildi jest polak 89 albo 86(nick: Feel) nie pamietam i kilka koxow 60+ i 70kilka :):) przyjmie cie napewno po 30 xD jak wbijesz szybko lvl

dużo tam koxow jest polakow xD graj na usie!!!

@edit: QuaXPL ma syrka to go można się zapytać xD

fs.png

Opublikowano

Moze cie mi podac sstrone na ktorej sie zarejestruje do metina us ? ;] bo mam juz sciagnietego ale nie wiem gdzie sie zarejestrowac ;]

Opublikowano

Moze cie mi podac sstrone na ktorej sie zarejestruje do metina us ? ;] bo mam juz sciagnietego ale nie wiem gdzie sie zarejestrowac ;]

http://metin2.z8games.com/loging/register_Metin2.aspx

chyba tylko @gmail działa tzn meile bo mi na żaden inny nie chciało wejść

tak do usa: US to jest taki oficjalny priv server tylko że exp jest mały :):) why?

oficjalne krajowe metiny maja .pl .com itp. a ten ma z8games czyli firme która go prowadzi uk już jest(united kingdom) a us United States

metin2.us miał już kilka ''firm'' no na początku GameForge ale sprzedali dla kogoś a potem nastepni dla z8games

jakby to był oficjal us to byłaby taka sama stona jak pl/us itp. i można by go tam znaleść

2@edit Jednak się nie pomyliłem Feel 89lvl ;d zobaczcie se:

http://metin2.z8games.com/herolist.aspx?server=2

17 miejsce: Feel

a tu następni kozacy ;d na s1:

http://metin2.z8games.com/herolist.aspx

MarcinPL i adampl

fs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...