Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zagralibyście, na całkowicie Innym serwerze od innych, który wprowadza nowy Tryb?

Ankieta o nowiuśienkim serwerze!!  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy taki typ serwera, się wam podoba?

• Tak, zagram na 100%
    • Neutral - Nie mam bladego pojęcia, ale z nudów mogę pograć :)
    • Nie, pomysł nie wypali, ponad to nie interesuje mnie taki tryb
    • Nie, raczej nie wyjdzie, ale gdyby się udało, to zagram :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
|
E
|
K
|
L
|
A
|
M
|
A
|
|

Siemka ludzie!

Wpadłem dzisiaj na genialny pomysł!

A mianowicie, chciałbym stworzyć serwer nowego typu

Only Battles

Oto jak serwer mógłby wyglądać:

Rozgrywka:

1. Kilka/naście mapek z jedną bądź dwoma twierdzami.

2. 2 Drużyny (Ewentualnie 3) na każdą z map.

3. Każda mapa to arena, na której mogą być te same bądź całkowicie inne zasady.

4. Oczywiście spawn, będzie możliwość wyboru mapek/aren oraz dołączania do drużyny na danej arenie/mapce (Losowe dołączanie też będzie).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tryby gry:

1.
Oblężenie - Wiadomo na czym polega, ale dla totalnych nieuków z historii podpowiem co to jest. Otóż oblężenie jest to atak armii #1 na armie #2 będącej w ufortyfikowanym forcie/zamku lub w fortecy. No i oczywiście gra będzie polegać na tym samym :)

2.
Otwarta bitwa - Polega ona, na konfrontacji armii #1 i armii #2 na otwartym polu. Z racji tego, że o otwarte pole nietrudno w MC, takich aren/mapek będzie można złożyć kilka.

3. Historyczna Potyczka - Bitwa odbywająca się według realiów historycznych. Np.: Bitwa pod Grunwaldem.

4. Potyczka Fantastyczna - Bitwy, które zostały osadzone/odbyte w światach fantasty. Np.: Bitwa o Helmowy Jar (Władca Pierścieni - Jestem fanem <3 !), oblężenie zamku Starków (Gra o Tron). Będziemy przyjmować pomysły od graczy :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogólnie o serwerze:

Serwer byłby włączany o odpowiednich porach dnia, kiedy JEDNA bitwa miałaby być rozgrywana (Np. Oblężenie lub Otwarta bitwa), żeby efekt był naprawdę bardzo dobry.

Wszystko to z racji tego, że gdyby był cały czas włączony na każdej arenie mogłoby być 5-10 osób, a mapka zostałaby zbudowana na minimum 50 (25 vs 25) xD.

Jak będzie tak włączany, to wtedy może się zebrać nawet do 100 (50 vs 50) graczy na jednej mapce, a wtedy będzie fajna rozgrywka.

Za wygraną bitwę Ci członkowie, którzy przeżyli bitwę i byli w wygranej drużynie otrzymują nagrody.

Nagrodą np mogłyby być takie itemki, jak 1 kox, diax mieczyk, enchantowany łuk, jakaś tam zbroja.

Wszystkie nagrody mogłyby zostać zachowane na następne bitwy.

Przykład:

1. Mój Team wygrywa bitwe, dostajemy w nagrode 1 koxa (Każdy uczestnik tego teamu, którzy oczywiście żyją :) )

2. Czekam na następną bitwę.

3. Następna bitwa, wpadam na mury, zjadam koxa i koxsze wszystkich przeciwników na murach :)

Dodatkowe info:

Założycielem zostanę ja i EWENTUALNIE jakiś sponsor lub mój kolega internetowy, który obecnie posiada dedyka.

{Od razu mówię, że nie przyjmę ofert sponsorów, którzy będą mi oferowali 20-40 slotów, chciałbym się w to zaangażować na całego, więc przyjmę propozycje - minimum 100 slotowe serwery}

Serwem opiekować się też będę ja oraz mój wspólnik, oczywiście 1-2 techników będą mogli się załapać.

Administracja będzie Tylko 14+, nie chcemy bahorów, ani nikogo kto jest nieodpowiedzialny.

Budujemy od podstaw, nie będzie nic skopiowane z innego serwa, czy pomysłów na SinglePlayer.

Będziemy to też budować ręcznie, żeby nie było, jakichś niedociągnięć przez WorldGuarda itp.

PS: Zainteresowani byciem Budowniczymi/Technikami/Administracją proszę zgłaszać się do mnie na PW.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie pomysł dobry tylko na otwarcie serwera, pewnie by był 50/50, potem serwer by powoli upadał, aż by upadł :(

By projekt ci wyszedł musiałbyś wykonać serwer MiniGames + twój nowy tryb, wtedy serwer był by 200/200, tyle polecam dać pod mini game.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Och, spokojnie.

Każdy kto zwinie mi pomysł, będzie się musiał liczyć z sankcjami prawnymi.

Poza tym od razu widać, że pomysł mi ukradła ta osoba, ponieważ ten temat już istnieje i jest zrobiony przeze mnie.

I zdradzę też coś ciekawego.

Jeżeli się uda rozkręcić serwer lub na nim zarobić wystarczająco to puścimy kilka reklam w TV :) Ale wszystko zależy od ceny.

//EDIT Wiecie, na razie chciałbym zobaczyć jakie będą wyniki ankiety. Na razie od wyników będzie zależało, czy wgl serwer powstanie. I o ile się dobrze orientuje, na razie na polskiej scenie nie ma podobnych serwerów.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up do 1 Posta!

Serwer w dni robocze będzie włączany w godzinach 15.30-16.30 oraz 17.30-18.30!

A w w Weekendy powinien być włączany w godzinach 10.00-11.00, 12.00-12.30, 13.00-14.00, 14.30-15.30,16.30-17.30.

Podane godziny mogą nie zostać wybrane do aktywowania serwera, aczkolwiek jest możliwość nieregularnego włączania serwera! W zależności od popularności serwera, będzie on włączany w stosownych godzinach!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jak by na to nie patrzeć, to trochę przerobiony zwykły war. Możliwe że ci się uda, tego ci życzę. A co do TV, to na "trwam" cały czas 200zł za reklamę 30sek :P

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Heh Zobaczymy.

Na razie czekam na opinie użytkowników oraz graczy.

Jeżeli będzie troszeczkę pozytywnych opinii itd. Zrobię serwa :)

A wszystkim, którzy wyrażą chęć uczestnictwa w otwarciu serwera Napiszę prywatne wiadomości, w których napiszę kiedy start oraz co robić itd. (Swoiste ułatwienie :D )

@EDIT Pstaramy się do całej rozgrywki dołączyć serwer TeamSpeak3, żeby polepszyć komunikację między graczami!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@REF!

Czekam na wasze opinie o pomyśle na serwerze.

Jeżeli się nie uda, dozbieram/y kasę na dedyka i wykupimy go.

Oczywiście spróbujemy się też dołożyć na reklamę w launcherze By Zyczu :)

Proszę pisać opinie i głosować w ankiecie!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie nie.

To nie będzie mieć nic wspólnego z MegaWalls.

Wszystkie mapki będą budowane przeze mnie bądź przez dobraną i zaufaną ekipę.

Bitwy będą się odgrywać przy minimalnej ilości graczy 15 vs 15.

Mniej graczy i mecz się nie odbywa.

A tak wgl, to ja tutaj nie widzę nic podobnego do MegaWalls.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Pierwsze raz słysze że za zgapienie trybu jest sąd ;o
Jakby tak miało być to skkf by dawno pozwał MCHC, MyHard o zgapienie czy kradzież, tak samo z serwerami SkyBlock, SurvivalGames itd...
Wystarczy że znajde pluginy na necie lub je napisze, dam inną nazwe serwera niż OnlyBattles (choć moge i taką bo jest wolna domena OnlyBattles.pl).
Nic byś nie mógłbyś mi nic zrobic :P
@Topic
Tryb podoba mi się sredno, moze wypali tak jak CastleMod.

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Heh, no dobra.

Ale w każdym razie za skopiowanie serwera chyba mógłbym posądzić kogoś :)

A zresztą tryby zależą od pluginów. Tryb serwera zależy od pluginów, a wątpie żebyś zdołał zobaczyć całą listę pluginów, które wgrałbym na serwer.

A ponadto, prosiłem wyrażać opinie o propozycji serwera, a nie o prawach autorskich 0.o

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Refresz!

Proszę pisać opinie na temat pomysłu :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Pomysla Bardzo Fajny. Zpewnoscia duzo osob bedzie gralo, Nie widzialem takiego typu jeszcze byc moze jest ale ja nie widzialem. Z pewnoscia przetestuje ten typ i zagram. Mysle ze bedzie Fajnie. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Heh, dziękuje wam za opinie!

Potrzebowalbym jeszcze kilka/naście opinii i mógłbym ruszać z budową serwera.

Jeżeli wszystkie byłyby pozytywne, serwer mógłbym wykupić gdzieś w okresie 20-30 lutego.

Więc, prosiłbym o opinie!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Serwer mógłby wypalić.

Tylko trzeba by wprowadzić coś na wzór kontroli albo coś takiego.

Bo 50 graczy w jednym Teamie będzie tak rozwalone pod względem koordynacji, że HO HO, no chyba, że będzie serwer Ts3.

Wtedy będzie miodzo.

A co do pomysłu, to jest orginalny i jeszcze się nie spotkałem, żeby taki istniał.

Jeżeli będzie możliwość, to porposiłbym, żeby do mnie napisać, kiedy jest otwarcie, bardzo proszę :)

Opublikowano

Serwer Ts3 będzie dodany, Antycheaty wgrane jak należy oraz zabezpieczenia wszelakie też będą dodane.

Mamy zamiar robić zapisy na serwer, albo coś w tym stylu. Być może uda nam się zgrac Ts3 i Serwer tak, żę graczy bez Ts3 nie będzie wpuszczać na serwa :)

A jeżeli nie to będzie Whitelista lub same zapisy.

Kto bez mikro, nie wbije na serwer.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@ REF!

Czekamy na wasze opinie o serwerze.

Jeżeli będziecie je dawać w temacie, to serwer powinien powstać w okresie od 14-20 lutego.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie podoba mi się szczerze, bo to praktycznie kopiowanie trybu CasteMOD. Tak poza tym mogę zrobić sobie dokładnie taki sam tryb jak ja i nie masz podstaw, żeby mnie osądzić.

Opublikowano

Ja ten pomysł wymyśliłem sam.

Poza tym nigdy nawet nie słyszałem o czymś takim jak CastleMod, ponieważ nie siedzę na Singleplayer.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Powiem tak, dokładnie 3 dni temu wpadłem na identyczny pomysł- oblężenie. Jestem w trakcie pisania pluginów. Jeśli będziesz potrzebował pomocy to śmiało pisz na pw. Być może w niedalekiej przyszłości rozpoczniemy współpracę. Tryb gry jest idealnie dopasowany do możliwości gry i wykorzystania pluginów.

A co do drugiego trybu to jest kilka takich serwerów, ale bez organizacji. Ten pomysł też jest dobry do rozwinięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...