Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziura w ziemi

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest niezaładowany chunk w Minecraft.

Chunk w Minecraft wynosi 16x16, policzyłem no i ta "dziura" tyle ma.

Nie mam pojęcia jak temu zaradzić, lecz czy problem masz na singleplayer, multiplayer i czy to jest w miejscu w którym już kiedyś byłeś?

1367996595-U582588.png

Opublikowano

wyloguj się i zaloguj.Jeśli to nie pomoże zrób reload chunków F3+h lub F3+g albo F3+f spróbuj tych trzech bo nie pamiętam dobrze

Pomogłem daj like :)

Opublikowano

wyloguj się i zaloguj.Jeśli to nie pomoże zrób reload chunków F3+h lub F3+g albo F3+f spróbuj tych trzech bo nie pamiętam dobrze

Pomogłem daj like :)

Reload chunków, masz na myśli, ze zmieniasz "mgłę"? Zrobiłem f3+f i nie pomoglo...

@EDIT no i kolejny chunk w piz*u..

Opublikowano

Mipmap levels na maxa.

Ściągnij MCPatchera pod twoją wersję mc i zaznacz wszystkie opcje. Jeśli to nie pomoże pozostaje przywracanie systemu.

xc53.png

Opublikowano

Postaw klocek od sciany w tym czanku to mozliwe ze sie zaladuje. Ja tak na starszych wersjach robilem.

Mozesz tez tam wskoczyc i zobaczyc czy sie zaladuje ;D

No przeciez nie moge tam wskoczyć bo mnie cofa xD

Opublikowano

Jeśli masz optifine to spróbuj zmienić w opcjach grafiki Chunk Loading lub spróbuj zmienić odległość renderowania na najmniejsza.

Takie ustawienia są normalnie już w Minecraft. ;_;

Bezsensowne twoje komentarze...

Możesz McEditem się pobawić, zastępując pustą "dziurę" jakimś budulcem...

Wygeneruj nową mapę, i pochodź trochę po niej. Ciekaw jestem czy na nowych mapach też się chunki nie ładują!

@UP: Chyba znaleźliśmy ten sam temat na kraftsajt! :v

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Mam mody co ma reZi, może tam trzeba cos ustawić..

A tworzyłeś nową mapę i pochodziłeś trochę po niej?

Sprawdź czy na nowo wygenerowanym świecie również się nie łądują chunki!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nie, wszystko git, gralem troche na creative i bawiłem sie millenaire i wszystko działało, próbowałem naprawić dziure mcedite i tam nie było tej dziury xD Ale w tym świecie gdzie gram to jest i to nie jedna, tylko dwie tak jak na screenach, i to wszystko gdzie grałem.

Opublikowano

Nie wiem już, mógłbyś przesłać save tej mapy na której jest ta dziura? I podaj kordy przy okazji tej dziury. xD

Skoro tak jest tylko na tym świecie, najwyraźniej podczas generowania musiało się coś zepsuć.

Spróbuj na każdej kratce niezaładowanego chunka wejść do tej dziury, bo wydaje mi się, że tam gdzie próbujesz wejść jest jakiś postawiony blok. :huh:

1367996595-U582588.png

Opublikowano

A też możliwe, bo tam gdzie jest dziura, to jest chatka wioskarzy, ale to tak działa, że mnie cofa jak na serwie jak jestem niezalogowany, jak wchodze do dziury.

@EDIT: Świnia zbugowana w dziurze, co chwile sie cofa. Na minimapie tez jest jakiś dziwny kwadrat..

post-818069-0-81284100-1391012834_thumb.png

Co jest 200 wyświetleń i tylko kilka osób chociaż "coś" napisało a pozostali??

Opublikowano

Też tak miałem jeśli masz kopie zapasową mapy to usuń tą mape bez chunka i wgraj kopie zapasową tak robiłem i nie było tej dziury.

a77ax to też mój nick z minecrafta

mca.png

Zawsze do postów mi reklamy doklejają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...