Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zostac dj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otoz mam 13 lat i chcialbym zostac DJem, mam 4000 zl na sprzrt chcialbym glownie remiskowac i miksowac jak avicii wiec mam pytanie- jaki sprzet? Mam kupe winyli w domu z muzyka techno, takie plastikowe le chyba wejda? Od jakiego sprzetu zaczac?

Z gory dziekuje za pomoc ;)

Opublikowano

Ahh... Znowu.

Odsyłam do tematów poprzednich, bo już szkoda pisać. Albo niech mod podepnie jakiś tut albo F.A.Q w tym temacie...

http://www.mpcforum.pl/topic/1117981-jak-zostac-djem/
http://www.mpcforum.pl/topic/1133191-dj/
http://www.mpcforum.pl/topic/1129992-szukam-programy-tworzace-mixujace-muzyke/

Jak bardzo pragniesz wytłumaczeń to zapraszam na PW. Pozdrawiam !

Opublikowano

Pisz na gg 9866393.

Do remiksowania nie potrzebujesz kupowania jakiegoś sprzętu - na początek wystarczy Ci komputer + myszka, no i oczywiście program FL Studio + jakieś wtyczki.

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP możesz też remixować w Virtual DJ.

Hehehe... Virtual xD. Szczególnie darmowy. Śmiech.

Opublikowano

Hehehe... Virtual xD. Szczególnie darmowy. Śmiech.

Jak nauczysz się grać w Virtual DJ to też możesz nieźle grać, ale trzeba umieć a jak Ty nie umiesz to nie

wyśmiewaj innych.

jkah.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP możesz też remixować w Virtual DJ.

AHAHAHHAHAHAHHAHAHHA. Hukłem.

Wielcy znawcy xD Idę robić remixa w Virtual DJa. Tylko kurde gdzie się piano rolla otwierało? xD

Ogarnijcie pojęcia pierw. xD

Opublikowano

Jak nauczysz się grać w Virtual DJ to też możesz nieźle grać, ale trzeba umieć a jak Ty nie umiesz to nie

wyśmiewaj innych.

w virtualu jedynie co można zrobić z tworzenia muzy to jedynie mush up .

Znawcy widzę :D ComeBack to już w ogóle miszczu :rolleyes: Program powstał po to żeby zajmował miejsce na dysku. Ucierpiało na tym kilka kontrolerów, ale na szczęście zmądrzeli.

Pozdro dla kumatych ;)

Opublikowano

Znawcy widzę :D ComeBack to już w ogóle miszczu :rolleyes: Program powstał po to żeby zajmował miejsce na dysku. Ucierpiało na tym kilka kontrolerów, ale na szczęście zmądrzeli.

Pozdro dla kumatych ;)

NIE WIEM co to za różnica pociąć nutkę w fl studio i zrobić mush up , czy to samo zrobić na kontrolerze w vdj na jednym decku ustawić refren a na 2 muzę . . Ja tak robiłem nie wiem w czym macie problem ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Mmm... chętnie bym przesłuchał :) Problem-em jest sam program, jakbyś jeszcze nie załapał.

Opublikowano

NIE WIEM co to za różnica pociąć nutkę w fl studio i zrobić mush up , czy to samo zrobić na kontrolerze w vdj na jednym decku ustawić refren a na 2 muzę . . Ja tak robiłem nie wiem w czym macie problem ?

mush up

Mush up

Mush Up

MUSH UP

MUSH!!!!!! UP!!!!

JAK MOZNA TAK PISAC?! :D

Btw. saaq wyjasnij o co z tym VDJem chodzi, poza tym ze wywala czasami errory bez sensu na oko jest przejrzysty i dziala dobrze :D

Bo jestem ciekaw

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@UP, Mianowicie:

AHAHAHHAHAHAHHAHAHHA. Hukłem.

Wielcy znawcy xD Idę robić remixa w Virtual DJa. Tylko kurde gdzie się piano rolla otwierało? xD

Ogarnijcie pojęcia pierw. xD

Virtual DJ, szczególnie wersja darmowa jest po prostu lipnym programem. Gdybyś używał kilku innych programów miałbyś porównanie. Używałem go dość dawno, także nie jestem w stanie wymienić wszystkich "-" ale z tego co pamiętam to:

Interfejs - porażka zarówna wizualna jak i funkcjonalna.

Funkcje - albo pochowane albo ich nie ma... okrojony !

Jakość - zniekształcał nagrania, niestety. Scratch też wychodził nijako.

Na rynek zaczęły wchodzić coraz lepsze programy, a VDJ poszedł w odstawkę. Jest wiele innych, lepszych programów takich jak MixViber, Serato czy wszechobecny i ceniony Traktor :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...