Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o swoim kraju?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz? Nie jestem dumny z mojego kraju, te wszystkie pedały w rurkach na ulicy i te pseudo polityki... Jestem dumny z historii mego kraju!

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz? Nie jestem dumny z mojego kraju, te wszystkie pedały w rurkach na ulicy i te pseudo polityki... Jestem dumny z historii mego kraju!

Pseudo politycy są wszędzie ;-;

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Mówicie, że jest źle? Mój ojciec mieszka w Anglii. Ostatnio z nim rozmawiałem jak przyjechał. Ile w Polsce trwa urlop macierzyński? Pół roku? W Anglii miesiąc. + 2 razy mniej pieniędzy dostaje opiekun. Potem do pracy i jazda kija ich obchodzi czy jest dziecko czy nie. Jednakże Anglia jest lepsza pod względem czystości. Tam jest niedopuszczalne żeby pies nasrał i żeby właściciel nie sprzątnął bo mandat 500 funtów.

Opublikowano

Mówicie, że jest źle? Mój ojciec mieszka w Anglii. Ostatnio z nim rozmawiałem jak przyjechał. Ile w Polsce trwa urlop macierzyński? Pół roku? W Anglii miesiąc. + 2 razy mniej pieniędzy dostaje opiekun. Potem do pracy i jazda kija ich obchodzi czy jest dziecko czy nie. Jednakże Anglia jest lepsza pod względem czystości. Tam jest niedopuszczalne żeby pies nasrał i żeby właściciel nie sprzątnął bo mandat 500 funtów.

Tak, tylko warto porównać standardy życia tam a w Polandii.

Opublikowano

Ty też jesteś polakiem. A jeżeli jesteś polakiem to i ty się za takiego uważasz.

Ja jednak myślę, że taki nie jesteś, gdyż prawie nikt w naszym kraju taki nie jest.

Nie mam pojęcia czemu się " pod tym podpisujesz". Wszędzie znajdą się ci dobrzy ludzie ale i ci źli.

To tak samo jak to, iż nie znajdziesz dwojga tych samych ludzi z tymi samymi poglądami.

Niektóre kraje wcale nie mają emerytur. To twoim zdaniem władze kraju chcą zabić obywateli?

Mam gdzieś co się dzieje w krajach 3 świata. Spójrz na zachód , bo tam emeryturka to nie irytacja , że na leki Ci braknie. Emerytura to nie jedyna wada , bo polskie prawa w różnych kat to porażka. Ostatnio nawet w wiadomościach nie pamiętam gdzie , ale na 100% dziś lub wczoraj była pokazana kwota wolna od podatku. Zambia czy inne coś ma większą kwotę. Jak na razie Polska wg mnie to złe miejsce.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Siostra wyjechala majac 1000zl i bilet do usa bo w polszy zyla w biedzie. teraz ma zycie jak w madrycie, w chuj kasy, stac ja na wszystko. nie za taka polske walczylem

ps podatek od radia w aucie pozdrawia...

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

5966d50bd51f7_post-1053867-13907638468231_thumb.jpg

@top - Ludzie, zamiast narzekać... Zmieńcie ten kraj i wstańcie od komputera!

50% z Was narzeka na Tuska, a nadal go wybieracie... FUCK LOGIC.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Siostra wyjechala majac 1000zl i bilet do usa bo w polszy zyla w biedzie. teraz ma zycie jak w madrycie, w chuj kasy, stac ja na wszystko. nie za taka polske walczylem

ps podatek od radia w aucie pozdrawia...

BOGACTWO! Tam to wszyscy wszystko majo, a u nas bida i cebula.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Piękny kraj, z ogromnym potencjałem, ale zarządzany przez nieodpowiednich ludzi.

Opublikowano

Co do historii naszego kraju to całkiem zajebista... ale kto teraz interesuje sie przeszłością. Każdy interesuje się co jest teraz i co będzie

Póki mam internet, ciepłe mieszkanie i dobre warunki to moge mieszkac. Tylko co to będzie za pare lat gdy bede musial zaczac prace(4-5 lat)... tego sie boje, co wtedy bedzie z polska.

Opublikowano

Patrząc na ludzi, którzy wyjechali do Szkocji to jest mi za nich wstyd, bo tak bezczelnych i trywialnych ludzi mieszkając w Polsce nie spotkałam xD. Gdyby nie rządy w Polsce byłoby o wiele lepiej.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

W tym kraju to jest zwyczajna bieda.

Płaci się składki na ubezpieczenie, ale jak przyjdzie nam iść do lekarza to trzeba czekać z pół roku bo miejsca nie ma. Służba zdrowia to jakaś patologia.

Rynek pracy jest do dupy. Ludzie tyrają za tysiąc złotych na śmieciowych umowach, ale co tam. Lepiej podyskutować z klerem na temat jakiegoś gender.

Teraz znów poparcie ma PIS. Znów będziemy łożyć kasę na tace bo kaczor jest za bardzo przyczepiony do przeszłości i woli śpiewać pieśni kościelne. Dlaczego nie wezmą się za to co jest ważne?

Co mnie obchodzi kościół, gender, jakieś zamieszki w ukrainie, wywiady z politykami, jak nie mam pieniędzy, a i tak ciężko pracuje.

Biznesu też nie można normalnie otworzyć, bo jest tyle kruczków i latania za papierami, że zwyczajnie człowiekowi ręce opadają.

Wywalić cały rząd i zacząć w końcu coś robić, bo co to za kraj jest gdzie młodzi muszą uciekać do innych krajów?

Śmieszne jest to, że zwyczajna sprzątaczka w innym kraju może wyżyć ze swojej pensji i jeszcze jej zostanie, a u nas budowlaniec, który zapierdziela jak tylko może pod koniec miesiąca przymiera głodem, bo rachunki takie wysokie.

58815786.jpg

Opublikowano

Zacofanie, złodziejstwo, samolubność.

Chcę wypierniczać z Polski gdy tylko będę mógł.

Od urodzenia nie czułem się Polakiem,

nie chcę nim być.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

u mnie w kraju jest dobrze ameryka kocham te ziemie kwitnące zajebistoscią i porządnymi ludźmi kocham to

i gdy wy śpicie my mamy jeszcze dzień i więcej sie zarabia i wgl

Opublikowano

Marudzicie i widzicie tylko złe cechy jak to Polacy ;)

A to że Polska jest najszybciej rozwijającym się krajem w Europie pomimo kryzysu ?

spadek%20PKB%20II%20kw.jpg

Polska dostała najwyższe dotacje z UE ze wszystkich państw członkowskich, nowe stadiony, autostrady

http://wyborcza.pl/1,75248,15239999,Tusk__Polska_w_2022_r__bedzie_w_gronie_20_najbogatszych.html

Aby było lepiej z sejmu trzeba wyprosić Partie: Kaczyńskiego,Palikota a zaprosić Korwina

Opublikowano

3 słowa :BÓG HONOR OJCZYZNA.

Wolna Polska ? Polsko gdzie jesteś !

Ojczyzna Polska o tę Polskę nadal walczymy bo tak nas krzywdzi. Nasi dziadkowie walczyli za Nią walczyli żeby był i żyły się lepiej, czy to koniec wojny ? Nie, teraz walczy nasze pokolenie o to żeby żyło się lepiej rząd Tuska niszczy. Niszazy naród i samego siebie. Zabija nas. Pewnie pytanie czemu tak nostalgicznie to piszę. Otóż chcę powiedzieć w skrócie że trzeba walczyć o swoje. Popatrzmy na wschód na Ukrainę oni walczą za wolność z Bogiem o Honor za Ojczyznę. Przez to samo przechodziliśmy!

Uczeń
Opublikowano

3 słowa :BÓG HONOR OJCZYZNA.

Wolna Polska ? Polsko gdzie jesteś !

Ojczyzna Polska o tę Polskę nadal walczymy bo tak nas krzywdzi. Nasi dziadkowie walczyli za Nią walczyli żeby był i żyły się lepiej, czy to koniec wojny ? Nie, teraz walczy nasze pokolenie o to żeby żyło się lepiej rząd Tuska niszczy. Niszazy naród i samego siebie. Zabija nas. Pewnie pytanie czemu tak nostalgicznie to piszę. Otóż chcę powiedzieć w skrócie że trzeba walczyć o swoje. Popatrzmy na wschód na Ukrainę oni walczą za wolność z Bogiem o Honor za Ojczyznę. Przez to samo przechodziliśmy!

Jakby nas przejęli jacyś niemcy i bylibysmy ich czescia to bysmy zyli jak królowie ale dziadki to bylo mentalne mieso armatnie

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Szczerze? Siedzimy w bagnie. Wali mnie narazie benzyna, ceny w sklepach i inne gunwa bo narazie to nie moja sprawa tylko moich starszych, ale jak mam pomyśleć że za rok mam pracować w KFC albo innej dennej restauracji na zmywaku to podziękuje. Dlatego trzeba uczyc się angola i spiepszać do Angli lub do Stanów w sumie i tak pewnie tam jest połowa populacji Polski.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...