Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o swoim kraju?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele już widziałem postów w których polak obrażał... polaków za swoją "polaczkowatość" - cokolwiek to znaczy.

Z nie jednego także wynikało, iż nie jest on szczęśliwy z urodzenia się w tymże kraju.

Ja szczerze mówiąc tego nie rozumiem i chciałbym się dowiedzieć co Wy - kochani forumowicze - sądzicie o Polsce i rodakach.

Czy powinniśmy się wstydzić swojego pochodzenia, czy wręcz przeciwnie?

Bardzo proszę o bardziej rozbudowane wypowiedzi.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiele już widziałem postów w których polak obrażał... polaków za swoją "polaczkowatość" - cokolwiek to znaczy.

Z nie jednego także wynikało, iż nie jest on szczęśliwy z urodzenia się w tymże kraju.

Ja szczerze mówiąc tego nie rozumiem i chciałbym się dowiedzieć co Wy - kochani forumowicze - sądzicie o Polsce i rodakach.

Czy powinniśmy się wstydzić swojego pochodzenia, czy wręcz przeciwnie?

W Polsce nie jest źle. Cenę paliwa podnieśli, podatki podwyższyli, zarobki obniżyli i ogólnie jest zajebiście.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ahh... To wszystko przez ten internet. Gdyby on nie wmawiał nam, iż jesteśmy urodzonymi marudami to by tak nie było.

W Polsce nie jest źle. Cenę paliwa podnieśli, podatki podwyższyli, zarobki obniżyli i ogólnie jest zajebiście.

Spójrz dalej niż na swój czubek nosa! Nie tylko u nas to robią!

Opublikowano

Ahh... To wszystko przez ten internet. Gdyby on nie wmawiał nam, iż jesteśmy urodzonymi marudami to by tak nie było.

Spójrz dalej niż na swój czubek nosa! Nie tylko u nas to robią!

Czy Ty, aby przypadkiem nie jesteś osobą która została tu podstawiona, by wmawiać nam jak to w Polsce jest wspaniale, pomimo wszelkich problemów? Czy tak przypadkiem nie robiło się podczas komunizmu? Wmawialo się obywatelom, że tak jest dobrze, tak powinno być? Co z tego, że inni też tak podobno robią? Co nas to obchodzi.

Co do tematu, zawsze mogłoby być gorzej. A to że polacy narzekają jest już wpisane w nasze geny.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Uczeń
Opublikowano

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma nie?

Wieśniaki z polityce i tyle to jest najgorsze

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Póki mam co jeść i gdzie mieszkać - jest dobrze.

Opublikowano

Patrzycie na historię Polski? II Wojna Światowa, powstania, stan wojenny, westerplatte. To, że banda debili zasiada w sejmie to nie znaczy, że Polska jest zacofanym krajem.

Opublikowano

Mam zapier****c do prawie 70 roku życia, żeby potem dostać te 1100zł przy dobrych wiatrach , które pewnie wyda się na leki ...

Tylko to mnie boli. Może jeszcze Zus i ogólnie politycy.

@wieczne ciastko

Zobacz ile zdzierają z wypłat na emerytury. Jednym zdaniem patrzą jak okraść Polaków.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Mam zapier****c do prawie 70 roku życia, żeby potem dostać te 1100zł przy dobrych wiatrach , które pewnie wyda się na leki ...

Tylko to mnie boli. Może jeszcze Zus i ogólnie politycy.

Następny który patrzy tylko na swój czubek nosa...

W wielu krajach nie ma czegoś takiego jak wiek emerytalny. Ludzie starzy muszą i tak i tak zarabiać albo iść na utrzymanie dzieci.

Polecam przeczytać ten artykuł:

http://www.wykop.pl/ramka/1396563/wiek-emerytalny-w-europie-polsce-niemczech-francji-usa-chile/

Opublikowano

Tutaj można naprawdę się rozpisać. Mamy w historii naprawdę chlubne zwycięstwa, ale Świętujemy przeważnie te przegrane bitwy.

Rozkwit Naszego kraju w XVIII i XVI, jego pozycja na arenie międzynarodowej niestety są są cały czas gdzieś obok. Upamiętniamy w większości na wszelkich uroczystościach dzieje Naszego narodu w okresie XVIII wieku, rozbiory, dominację szlachty i ogólną anarchię i brak porozumienia między magnatami.

Nie wspominamy o sukcesach Poniatowskiego w walkach u boku Napoleona i roli chociażby Księstwa Warszawskiego, zamiast tego upamiętniamy upadłe powstania, spóźnioną Konstytucję.

Rzeczypospolita miała w swojej historii wspaniałych Hetmanów, Generałów, ale również zwykłych ludzi, o który pamięć niestety znika.

Nie brakowało również zdrajców, czy chwil uległości. Niestety wiedza na ten temat wśród społeczeństwa jest uboga i nierzadko niepełna.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W Polsce jest bardzo źle i nie mamy się co kłamać.

Za dużo bezdomnych i meneli na ulicach...

Politycy co nic nie robią...( a jak robią to kłócą się o głupoty nie warte uwagi, typu krzyż w sejmie ).

Niskie płacę...

Bezrobocie...

Co raz więcej przestępstw w wyniku bezrobocia...

Prawdę mówiąc upadamy na dno, politycy oczywiście nie zwracają na to uwagi, bo ważne dla nich jest to ile zarabiają, a nie dobro państwa.

Cieszę się że urodziłem się Polakiem ( chociaż czasem żałuje ), ale nie kłamiąc trzeba z stąd uciekać póki mamy jak...

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Żałuje, że urodziłem się tutaj. Dlaczego? Bo jest to kraj skrajności, z których najbardziej przeszkadzają mi starzy, prawicowi konserwatyści. Nie z powodów przekonań czy coś, po prostu to jest absurdalne i akurat ta grupa ludzi pokazuje jak bardzo ten kraj jest zacofany. Wszystko co nowe jest dyskredytowane i odrzucane w imię religii i tradycji - dwóch rzeczy, których nienawidzę.

Kiedyś przejeżdżając przez małą wioskę niedaleko Mielna zobaczyłem krzyż z napisem "Jezus nie chce atomu" dotyczący planów budowy tam elektrowni atomowej. I to jest przykład bo np. energia atomowa to przyszłość a hamowana jest przez idiotów, którzy nie wiedzą nic poza ploteczkami, zabobonami i "Że kiedyś coś jebło w Czernobylu".

I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje, nie wiedzieć czemu, do coraz większej ilości ludzi przemawiają prawicowe postulaty, które wykluczają empatię dla innego człowieka. Okazywanie uczuć uznawane jest za słabość a "rozsądek" jest ważniejszy od ludzkiego szczęścia. To mnie wkurwia.

Opublikowano

Mnie wkurwiaja bardziej od polotyki ludzie zwlaszczs tych ktorzy wyzywaja ludzi od polaczkow. Nie moge tez scierpiec marud, rasistow, ludzi uwazajacych sie za madrych i czepoajacych sie o byle gowno. Czasami mam ochote zebrac sobie kilka tysiecy, wsiasc do samolotu i viva la Kuba! Potańcówy,bary, restauracje, samochody sprsed 50 lat, zapierdalanie przy produkcji cygar pol dnia zero muzulmanow, zero hejterow zerp internetu kraj odciety od swiata- ludzie nie maja porownania i sa szczesliwi :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

podpisuje się pod tym

Ty też jesteś polakiem. A jeżeli jesteś polakiem to i ty się za takiego uważasz.

Ja jednak myślę, że taki nie jesteś, gdyż prawie nikt w naszym kraju taki nie jest.

Nie mam pojęcia czemu się " pod tym podpisujesz". Wszędzie znajdą się ci dobrzy ludzie ale i ci źli.

To tak samo jak to, iż nie znajdziesz dwojga tych samych ludzi z tymi samymi poglądami.

@wieczne ciastko

Zobacz ile zdzierają z wypłat na emerytury. Jednym zdaniem patrzą jak okraść Polaków.

Niektóre kraje wcale nie mają emerytur. To twoim zdaniem władze kraju chcą zabić obywateli?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...