Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jax jungle a obecna meta

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba nie na jaxie

spójrzmy w prawdzie oczy, jax ma slabe ganki, bardzo slabe engage, to nie to samo co shyvana ktora jest w mecie czy elise czy tez vi

można, ale są obecnie lepsze picki

Pooglądaj filmiki TheOddOne, jak grał na jungli Jax'em i potem zapytaj samego siebie, czy jest słaby. Ja nie twierdzę, że gram jak on, ale przynajmniej się staram. A po drugie, słabe ganki? Może długo w lol'a nie gram, ale ogarniętemu miderowi (Kolega TF'em dobrze gra) wystarczy mój stun + jego, żeby zabić przeciwnika. Mówisz, że jest słaby, może Ty nim słabo grasz? Wcale nie twierdzę, że ja gram nim dobrze, ale przynajmniej po moich gankach czasem uda się zabić przeciwnika, ew. mocno ułatwić koledze z drużyny linię. Dla mnie to oznacza gank. Niekoniecznie zabicie przeciwnika, ale waste flash'a, czy sprawienie, że kolega łatwiej się farmił będzie. Mów co chcesz. Grałem dwa razy na Vi w jungli. Raz przegrałem raz wygrałem, zależy jak kto gra.

Opublikowano

Pooglądaj filmiki TheOddOne, jak grał na jungli Jax'em i potem zapytaj samego siebie, czy jest słaby. Ja nie twierdzę, że gram jak on, ale przynajmniej się staram. A po drugie, słabe ganki? Może długo w lol'a nie gram, ale ogarniętemu miderowi (Kolega TF'em dobrze gra) wystarczy mój stun + jego, żeby zabić przeciwnika. Mówisz, że jest słaby, może Ty nim słabo grasz? Wcale nie twierdzę, że ja gram nim dobrze, ale przynajmniej po moich gankach czasem uda się zabić przeciwnika, ew. mocno ułatwić koledze z drużyny linię. Dla mnie to oznacza gank. Niekoniecznie zabicie przeciwnika, ale waste flash'a, czy sprawienie, że kolega łatwiej się farmił będzie. Mów co chcesz. Grałem dwa razy na Vi w jungli. Raz przegrałem raz wygrałem, zależy jak kto gra.

porownaj vi do jaxa

nie dosc ze vi szybciej czysci jungle, jest mobilna, ma dmg juz w early, czego jax nie ma

ma bardzo dobry engage, wbija z ulta w adc i moze szybko zburstowac majac samo trinity, a jax? wbije ze stunem ktory trwa, ile? 1 s? nie jest tak tankowaty jak vi oraz nie posiada tak duzo bazowego dmg co ona

vi swoim q ma lepsze ganki, wiekszy dmg w ealy, lepszy engage, szybciej czysci

jaxem mozna grac, ale sa lepsze postacie jakie wymienilem, na topie sie wyfarmi a tutaj wedlug nie wbije ze stunem i wiele nie zrobi co inne postacie pokroju shyvy i vi

mozna grac, lecz sa lepsze postacie

­

Opublikowano

@Up Że niby dana postać jest w tej chwili lepsza od innej (Chyba to).

@2Up Łatwo było mi focusować ADC z uwagi na doskok i właśnie stuna. Ja nie robię DMG na Jaxie będąc na jungli tylko idę pod tanka, odpadalm ulta i nawet dobrze wyfarmiony ADC mało co mi robi.

@Top Też co do manożerności, to na topie wcale mniejszej ilości many nie potrzebuje... Także argument jako manożerność, jest kiepski.

Opublikowano

chodzi o early.... zreszta kto jeszcze buduje na jaxie hextecha, bt czy guinso?

nic nie zgankuje w early bo wychodzi z 1/2 hp

Hextech jest b. rzadkim pickiem, myślę, żę BotRK >Hextech, BT przy BotRK to mały sztylecik a Guinsoo jest OP dla Jaxa.

Zakładając, że masz jakiś 16lvl BotRK + Guinsoos Blade i ciśniesz jakieś 2,3-2,5AS przy stackach pasywki i Guins'a, i weź tu go wytrade'uj. Jak spada ci HP poniżej tam 25% (chyba) dostajesz pojebanego boosta do steala i vampa + kolejny boost na AS, spróbuj z Guinsoo polecam.

Opublikowano

Jest słaby bo on potrzebuje w chuj hajsu by potem coś znaczyć w TF'ach. Jak nie zbuduje botrka, trinity i coś pod tanka przed 30 minutą to jest gównem. A wątpie, że się wyfarmisz w jungli.

Opublikowano

Jest słaby bo on potrzebuje w chuj hajsu by potem coś znaczyć w TF'ach. Jak nie zbuduje botrka, trinity i coś pod tanka przed 30 minutą to jest gównem. A wątpie, że się wyfarmisz w jungli.

Widzę, ze nikt nie czytał tego co pisałem dot. Golda, że ja mam go więcej w jungli niż na topie...

Opublikowano

Nie miałem pomysłu czym zagrać w jungli dlatego wziąłem jaxa.

kfq4.png

Gdyby nie to ,że zrobiłem kilka dobrych ganków to nic bym nie robił. Jax potrzebuje jednak troche więcej golda

Opublikowano

Niby gankuje ale nie nadąża z obecną metą, dlatego imo też nie jest tak dobry. Niby stun, niby skok, ale za wolno robi jungle.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Nie miałem pomysłu czym zagrać w jungli dlatego wziąłem jaxa.

kfq4.png

Gdyby nie to ,że zrobiłem kilka dobrych ganków to nic bym nie robił. Jax potrzebuje jednak troche więcej golda

Cienko z buildem, ale to nie o to chodzi. Temu ja lubię grać junglerami, bo to jest TRUDNA mimo wszystko linia (Jeśli to można nazwać linią). I Jax na Jungli to jednak trudna postać. Lee Sinem/Nocturnem za łatwo mi się na jungli grało, więc chciałem kogoś cięższeg i tak Jax się stał moim mainem na Jungli C : Można na nim budować wszystko, robić go pod hybryde, bruisera (Tak, nauczyłem się czym się różni bruiser od tanka), ale pod samego tanka mającego tylko przedmioty pod wytrzymałość też się da. A teraz zadam inne pytanie, które koliguje trochę z tym wszystkim. Mając właśnie Jax'a na jungli (Idąc pod nooo offtanka właśnie) na topie opłaca się mieć też offtanka, czy postać pod typowy dmg? Coś a'la Master/Fiora? Na Midzie kolega gra Fizzem/TF'em/Katą więc tu w miarę się zgrywa. Bot to zazwyczaj Vayne/Ezreal/Lucian i na supporcie to różnie bywa, Thresh/Leona albo Nami, kto jest wolny albo nie zbanowany. Czy na topa Rengar przykładowo byłby dobry? (Temu nie gram na topie, bo mnie za łatwo gankują na nim xD).

Opublikowano

Cienko z buildem, ale to nie o to chodzi. Temu ja lubię grać junglerami, bo to jest TRUDNA mimo wszystko linia (Jeśli to można nazwać linią). I Jax na Jungli to jednak trudna postać. Lee Sinem/Nocturnem za łatwo mi się na jungli grało, więc chciałem kogoś cięższeg i tak Jax się stał moim mainem na Jungli C : Można na nim budować wszystko, robić go pod hybryde, bruisera (Tak, nauczyłem się czym się różni bruiser od tanka), ale pod samego tanka mającego tylko przedmioty pod wytrzymałość też się da. A teraz zadam inne pytanie, które koliguje trochę z tym wszystkim. Mając właśnie Jax'a na jungli (Idąc pod nooo offtanka właśnie) na topie opłaca się mieć też offtanka, czy postać pod typowy dmg? Coś a'la Master/Fiora? Na Midzie kolega gra Fizzem/TF'em/Katą więc tu w miarę się zgrywa. Bot to zazwyczaj Vayne/Ezreal/Lucian i na supporcie to różnie bywa, Thresh/Leona albo Nami, kto jest wolny albo nie zbanowany. Czy na topa Rengar przykładowo byłby dobry? (Temu nie gram na topie, bo mnie za łatwo gankują na nim xD).

Co jest złego w tym buildzie? Oraz z czym trudny jest jax? Odpalić e chwilę po tym q. Naprawdę nic trudnego. Jax na jungli moim zdaniem jest średni bo są lepsze picki

Opublikowano

Jax nie ma żadnej przyszłości. Jego cleartime jest strasznie wolny, jedyne aoe to E, które zżera sporo many i ma duże CD + malutki dmg. Do tego jest manożerny. Na topie bardziej można oszczędzać manę niż w junglii, dlatego tam jest bardziej użyteczny. Jest praktycznie nie mobilny, jego Q ma spory CD + musisz doskoczyć do warda/postaci/creepa. Oczywiście nie zapomnijmy o tym, że Jax potrzebuje itemków. Dopóki nie zbuduje botrk/trinity nie jest w stanie zbytnio szaleć. Ganki ma bardzo czytelne, z których można banalnie uciec. U takiego Lee Sin'a możesz zaoszczędzić Q doskakując do sojusznika z W i spowalniać z E, po flashu przeciwnika można jeszcze gonić z Q. U jaxa już tak sobie nie pogonisz. Jak spalisz flasha u przeciwnika to licz się z tym, że za to kasy nie ma a on sam (jak ma mózg) nie będzie pushował bez flasha lub zakupi sobie warda. Dlatego jest strasznie snowballowy, nie może farmić (bo jest to za wolne) ale musi zabijać.

W early jest bardzo podatny na counterjungle, wystarczy, że na drugiego buffa wskoczy mu taka Vi/Lee/Udyr(pod tigera jak i pod fenixa)/Shyvana i jest martwy + wspominając wolny cleartime, inni junglerzy mogą go spokojnie wyprzedzić i zabrać buffa. A skoro nie ma obrażeń w początkowych fazach gry, przeciwnik może go nękać cały czas, tworząc w ten sposób 5v4.

Mówię tutaj o wyższych ligach, gdzie gracze mają pojęcie o grze, bo nie możesz oceniać postaci po grach w słabszych ligach, bądź nawet levelach.

Pozdrawiam, i mam nadzieję, że zrezygnujesz z mainowania jaxa w junglii, ponieważ nigdzie się tym nie wybijesz :)

P.S. Fajnie napisałeś Grałem dwa razy na Vi w jungli. Raz przegrałem raz wygrałem, zależy jak kto gra. Po dwóch grach oceniasz Vi, która według mnie jest teraz najlepszym junglerem w całej grze. A mógłbyś jeszcze podesłać jak TheOddOne grał tym jaxem w junglii? Możliwe, że są to filmiki z przed sezonu 3, dlatego warto patrzeć datę tworzenia poradników .

fb.com/myrodj

Opublikowano

Ale czepiacie sie tej "mety" dla mnie nie ma zadnej .... Co z tego ze ktos zagra np Panthem jungle ?? równie dobrze moge to zrobic Lee ??

Dzisiaj gralem rankedy prawie all jungla jaxem co prawda musi zdobyc troche kili ale jest swiety jak nie jestes nawet nafeedowany możesz sie zrobić tankowato + ult nie do zajebania ... Mety tak naprawde nie ma tylko ktoś podpatrzy że na LCS graja kims tam i musi byc op wiec ja tez zagram ... Powie mi ktos jaki jest sens brania gragasa na jungle ?? Bez killi to gowno robi a w late mamy 2 APC . Według mnie jax jest swietny jak nie zabije to chociaz przytankuje :p

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Co jest złego w tym buildzie? Oraz z czym trudny jest jax? Odpalić e chwilę po tym q. Naprawdę nic trudnego. Jax na jungli moim zdaniem jest średni bo są lepsze picki

Na Jax'a Omen jest lepszy a poza tym, ja Botrk'a na jungli składam praktycznie jako 2-3 od końca. No tak, poczekać chwilę i co potem? Trzeba myśleć -.- Lee Sin - Q -> R -> Q -> E.E i atak kolegi z linii i frag. A Jaź? Q -> E -> W? I co dalej? Pasyw w R dopiero na 6 lvlu.

Opublikowano

Jax imo lepszy na topa gdzie możesz sie nafarmić i w late będziesz coś robił. Do jungli jest teraz dużo lepszych picków jak shyvana czy cos podobnego.

Opublikowano

Nikt nim nie gra bo to postac pod late, w early raczej lini nim nie wycerujesz grajac w junlgli

Idzie wszystko wycarrować. Ja wczoraj mecz z jungli Jaxem 6/6/20 ;) Jax jest mocnym pickiem, dzięki jego ulti i stunowi.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ludzie, ten temat nie nosi nazwy "czy wygraliście jaxem w jungli" tylko o tym jak ta postać sie sprawuje, jax ma doskok i stuna, i nawet dobre czyszczenie jungle, ale w porównaniu do elise, lee, vi nawet pantheona wypada po prostu słabo bo te postacie mają o wiele lepsze ganki i równie dobrze a nawet lepiej farmią w lesie, jax jest postacią która zeby bić potrzebuje dobrych itemow, a jungla nie da mu takich funduszy jak na topie.

Opublikowano

Ludzie, ten temat nie nosi nazwy "czy wygraliście jaxem w jungli" tylko o tym jak ta postać sie sprawuje, jax ma doskok i stuna, i nawet dobre czyszczenie jungle, ale w porównaniu do elise, lee, vi nawet pantheona wypada po prostu słabo bo te postacie mają o wiele lepsze ganki i równie dobrze a nawet lepiej farmią w lesie, jax jest postacią która zeby bić potrzebuje dobrych itemow, a jungla nie da mu takich funduszy jak na topie.

A od czego masz pierwszą jugnlę i fast ganki ? Zarabiasz i kupujesz dalej, tak w kółko.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A od czego masz pierwszą jugnlę i fast ganki ? Zarabiasz i kupujesz dalej, tak w kółko.

Tylko, że jego ganki nie są efektywne (chyba ze grasz silver/bronz gdzie możesz soraką pod ad gankowac) bo jeżeli wyszkoczy ci lee albo elise na counter ganku i jego zarabiania w kółka trwa z 40 minut i jak masz swoje wymarzone itemy to przeciwnicy kończą gre, prawa jest taka ze jax potrzebuje botrk'a i tf + coś tanky zeby byc użytecznym i składania tego golema czy lizarda na jaxa jest stratą czasu i golda ale niestety bez tego nie wyfarmimy sie w jungli i dlatego jax jest słabo grywalny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...