Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jax jungle a obecna meta

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

J.w. Czemu tak rzadko widuje go na streamach etc.? Przecież ma BDB ganki, tankowny, szybko czyści jungle. Grałem parę razy nim na jungli nawet nie dawno i świetnie się spisuje...

Opublikowano

Moze i czyszczą jungle szybciej, ale gank doskok + stun zazwyczj kończy się waste'em flasha przez przeciwnika albo fragiem.

Opublikowano

Ja nim grałem chyba raz na jungli, to zniechęciło mnie to, że przed 6 ciężko dość się robi kampy bez używania W przed 6. Strasznie manożerny ;/

Opublikowano

Manożerny? Wy chyba takimi champami nigdy nie graliście... Jak mana wam przeszkadza, sklejacie IG na jungli i po sprawie... Blue oddaje 2 i więcej zasze już miderowi. Item na jungle pozwala teraz bardzo szybko odrobić straconą manę. A tak btw. JAX JEST TANKIEM. Dla Pana ileś tam wyżej, nie wiem. Jak chcesz mega tanka: Item na jungle - Butki Sytuacyjne, IG, Banshee albo SV i masz tanka, na dodatek mającego spore DMG.

Opublikowano

Na obecną mete, jax nie ma możliwości wykazać sie w jungli, teraz 100x lepiej spisuje sie gragas, shyv, albo mundo.

Opublikowano

Meta nie istnieje. Może być, tylko ja wole się wyfarmić na topie.

Istnieje, raz jeden champ jest słabszy raz lepszy. Przychodzą buffy, nerfy, zmiany w itemach :D

Lepszymi champami opłaca się grać kiedy są bardzo viable, broken i easy2play.

Opublikowano

Lubie nim grac w jungli, gralem czesto z 2miechy temu ale jak spierdolisz sobie gre do 10minuty to juz mozesz sie poddac, bo jax potrzebuje killow w jungli.

sstwc.jpg

Opublikowano

Istnieje, raz jeden champ jest słabszy raz lepszy. Przychodzą buffy, nerfy, zmiany w itemach :D

Lepszymi champami opłaca się grać kiedy są bardzo viable, broken i easy2play.

moim zdaniem, meta to tylko wymysł. Już to kilka razy mówiłem. Na przykładzie ludzie zobaczyli na lcsach annie na supporcie, odrazu pojawiła się masa anni na tej lini. Gragas żadko był pickowany, a teraz? Co 2-3 mecze widzimy tego champa w grze. Nikt nie gra powiedzmy takim galio, dlaczego? Ult niszczy tf'y, a i tak nikt prawie nim nie gra, ponieważ nie widać go na lcsach. Nie powinniśmy się tym kierować, nie bójmy się próbować nie konwencjonalnych rozwiązań.

Nowicjusz
Opublikowano

Na lcsach graja tym co jeset aktualnie najmocniejsze to po pierwsze. Po drugie Jax w jungli jest slaby glownie dlatego ze ma tam za malo zlota. On potrzbuje czegos typu triforce botrk i jakis tanki item a z jungli jesli nie zrobi bardzo dobrych gankow zakonczonych kilami rowniez dla niego to bd useless

Opublikowano

Manożerny? Wy chyba takimi champami nigdy nie graliście... Jak mana wam przeszkadza, sklejacie IG na jungli i po sprawie... Blue oddaje 2 i więcej zasze już miderowi. Item na jungle pozwala teraz bardzo szybko odrobić straconą manę. A tak btw. JAX JEST TANKIEM. Dla Pana ileś tam wyżej, nie wiem. Jak chcesz mega tanka: Item na jungle - Butki Sytuacyjne, IG, Banshee albo SV i masz tanka, na dodatek mającego spore DMG.

Nope. Jax nie jest tankiem. Jesteś w błędzie. Jax to bruiser (offtank) -> Ma się wjebać, wypiździć cały dmg (a małego nie ma) nałożyć disable na kogoś i przy okazji przeżyć wchłaniając większą część dmg'a razem z tankiem by carry (ad i ap) nie padli.

Typowy TANK to: Volibear, Malphite, ChoGath (oczywiście nie stackowany pod 600-700 AP), Maokai, Mundo, Zac, Amumu, Nasus.

Jeśli twój Jax ma: ok 4-4,5k HPa, nie mniej niż 250Armora i 200M.res'a i mniejszy dmg od supporta - tak, możesz mówić o nim, że zbudował się pod full tank'a, ale tankiem w pełnym tego słowa znaczeniu nigdy nie będzie, bo brak mu dobrej inicjacji TF'a.

brak sustainu, manożerny, nienajlepszy engage

jest slaby

Brak sustain'u? o.O Jak budujesz trinity,guinsoo's, BotRK, Hextech, BT i bootki, to się nie dziw, że brak sustain'u. Tak naprawdę, do TF'ów wystarczy mu w zupełności Warmog + GA i nic więcej do szczęścia nie trzeba, + Trinity i jesteś nie do ujebania Do tego do wyboru BotRK / Hextech Gunblade + Guinsoo's i napierdalasz szybciej niż ADC.

Opublikowano

Ja mam Baardzo duzo gier Jaxem w s3( Wychodzilem z Silvera do Platyny Jaxem ), poprostu trzeba ogarniac i jest Op scierwo na topie jak i na Jungli, trzeba umiec wykorzystywac Mane itd... A nie staje sie taki trudny :P

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nope. Jax nie jest tankiem. Jesteś w błędzie. Jax to bruiser (offtank) -> Ma się wjebać, wypiździć cały dmg (a małego nie ma) nałożyć disable na kogoś i przy okazji przeżyć wchłaniając większą część dmg'a razem z tankiem by carry (ad i ap) nie padli.

Typowy TANK to: Volibear, Malphite, ChoGath (oczywiście nie stackowany pod 600-700 AP), Maokai, Mundo, Zac, Amumu, Nasus.

Jeśli twój Jax ma: ok 4-4,5k HPa, nie mniej niż 250Armora i 200M.res'a i mniejszy dmg od supporta - tak, możesz mówić o nim, że zbudował się pod full tank'a, ale tankiem w pełnym tego słowa znaczeniu nigdy nie będzie, bo brak mu dobrej inicjacji TF'a.

Brak sustain'u? o.O Jak budujesz trinity,guinsoo's, BotRK, Hextech, BT i bootki, to się nie dziw, że brak sustain'u. Tak naprawdę, do TF'ów wystarczy mu w zupełności Warmog + GA i nic więcej do szczęścia nie trzeba, + Trinity i jesteś nie do ujebania Do tego do wyboru BotRK / Hextech Gunblade + Guinsoo's i napierdalasz szybciej niż ADC.

No to o coś takiego mi chodziło. Ja mam dość ogarnietą drużynę, manę umiem dość dobrze chomikować, więc często oom nie jestem. Pewnie, gdyby na LCS'ie się pojawił Jax na jungli 90% odp. Byłyby inne, ale to szczegół, każdy ma swoje zdanie i każde szanuję. Grając z kolegami: Rengar na topie, TF/Fizz/Kata na midzie, zazwyczaj gank się kończył kilem. Co do golda, ostatnio coraz lepiej się farmie (Na topie miałem 256 farmy w 37 minucie, co dla mnie jest zajebistym wyczynem, tak dobrze tylko się jeszcze Katariną farmie) To na jungli miałem 150-170 w tej samej minucie, ale miałem więcej asyst, fragów etc. + gold z itemu na jungle (Jakieś 1000+ czyli ok. 50 minionków, więc farmę miałem podobną na jungli i na topie) więc co do golda, to właśnie na solo topie, go miałem o 2-3k mniej zazwyczaj.

Opublikowano

Nocturne, jax,mf,katarina,leona gg wp. :) taki team w early w chu. slaby, ale potem co jax i noc robi i jeszcze te 3 ulti ... miazga w tf jax miazdzy ale na topie, a na jungli ssie.

#KUPSEPSA #TAG SZYBKO

Opublikowano

chodzi o early.... zreszta kto jeszcze buduje na jaxie hextecha, bt czy guinso?

nic nie zgankuje w early bo wychodzi z 1/2 hp

­

Uczeń
Opublikowano

jax to toper musi sie wyfarmic w jungli nie jest tak efektywny dlatego nie grywalny ot co

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

chodzi o early.... zreszta kto jeszcze buduje na jaxie hextecha, bt czy guinso?

nic nie zgankuje w early bo wychodzi z 1/2 hp

Ja nie wiem jak Ty jungle robisz, ale ja z runami 2x pod lifesteal i pod dmg i z pomocą kolegów, zużywam na jungli JEDNĄ z 5 potek...

Opublikowano

Ja nie wiem jak Ty jungle robisz, ale ja z runami 2x pod lifesteal i pod dmg i z pomocą kolegów, zużywam na jungli JEDNĄ z 5 potek...

chyba nie na jaxie

spójrzmy w prawdzie oczy, jax ma slabe ganki, bardzo slabe engage, to nie to samo co shyvana ktora jest w mecie czy elise czy tez vi

można, ale są obecnie lepsze picki

­

Opublikowano

Jax aktualnie nie nadaje się na jungle. Nie jest nawet w top5 dobrych picków na tą pozycję. Trzeba wykorzystywać jego potencjał do zabijania, a przez siedzenie na jungli za dużo nie zrobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...