Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shoutbox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj w ramach ćwiczeń php stworzyłem Shoutbox i chciałem sięgnąć opinii na jego temat. Nie jest to chat działający w czasie rzeczywistym ale do tego bym potrzebował javascript którego jeszcze nie ogarniam. Dlatego aby zachować chociaż minimalną płynność jest ramka która odświeża się co 5 sekund.

Można wpisać pseudonim ale nie trzeba bo jeśli tego nie zrobimy to pojawi się nazwa "Anonim"

Jest "panel admina" ale jedyna jego funkcja to reset chatu. Myślałem nad edycją całego pliku ale nie wiem co mam zrobić by cały wylądował w formularzu aby admin mógł go szybko edytować. Jeśli ktoś wie jak to rozwiązać to z góry dziękuje.

Skrypt działa w php i bazuje na pliku tekstowym. Robiłem sam i jest to mój pierwszy projekt tego typu. Jeśli będzie zainteresowanie to podam kod źródłowy.

PS: Aby było jasne - strona wygląda jakby była tworzona 5-7 lat temu ale taki jest cel by wyglądała prosto. Proszę o ocenę i sugestie dotyczących przyszłych zmian.

PS2: nie piszcie nic o hostingu bo jest to rozwiązanie tymczasowe. Wiem, że proserwer "ssie"

A domeny nie kupie bo na razie dopiero się uczę i efekty widzi wąskie grono odbiorców.

Link:

http://kamilogik.xaa.pl/chat/
Opublikowano

Shoutbox jak shoutbox, nie ma co oceniać. Są lepsze

3/10

- Czytał pan nasz regulamin?

- Nie...

- Witamy na pokładzie!

MPCFORUM

• 3 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...