Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;)

Od razu mówię, że nie będę owijał w bawełnę :P

Jestem tak chujowy z angielskiego że szkoda gadać, mam zamiar nadrobić mój ogrom zaległości całe gimnazjum przegadałem na tym przedmiocie i nic z niego nie wyciągnąłem ... Teraz wydaje mi się, że jestem mądrzejszy i jednak (na pewno!) przyda mi się to i to w wielkim stopniu, do matury jak i w życiu codziennym, coraz więcej angielskiego wokół nas :P

A więc do rzeczy bez zbędnego pierdolenia, potrzebuję jakiegoś kursu internetowego gdzie przypomnę sobie a w zasadzie to nauczę się angielskiego od podstaw ;/ Najlepiej jakby taki kurs był darmowy, lecz niekoniecznie jest to mus :D
Bardziej mi zależy na gramatyce znajomości języka i słówkach wymowę swoją drogą już sam ogarniam ;)

Tak więc resumując :

• Potrzebuję kursu języka Angielskiego od podstaw
  • Nie musi być on darmowy, aczkolwiek lepiej aby był w takiej wersji
  • Żeby jego głównym celem nie była nauka wymowy, tylko gramatyka, słówka
  • No i to chyba oczywiste ale dodam również, że nie ma to być jakaś chujowizna !

Oczywiście nieuniknione jest to, że każda pomocna odpowiedz będzie nagradzana lajkami i może nawet 5* na profilu, tak jak i głupie denne, nieprzemyślane i dziecinne wypowiedzi będę raportował :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję! :D

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Już za późno..

Teraz to się spakuj i zjedz z górki :)

Tak na serio to musisz kupić sobie książeczke "Rozmowki Angielskie"

mi też dopiero w wieku 16lat angielski zaczął rozjasniac umysł

bo w podstawowce to byłem zerem z anglskiego :)

Opublikowano

Już za późno..

Teraz to się spakuj i zjedz z górki :)

Tak na serio to musisz kupić sobie książeczke "Rozmowki Angielskie"

mi też dopiero w wieku 16lat angielski zaczął rozjasniac umysł

bo w podstawowce to byłem zerem z anglskiego :)

http://www.angielski-kursy.pl/

- tu jak widze wyraze wymowa i zdania

http://www.angprofi.pl/

- tu masz odmniane czasy itp

Dobra są dwie odpowiedzi, aczkolwiek to mnie nie satysfakcjonuje ;D

Być może z czegoś skorzystam, co do 2 wypowiedzi raczej nie będę inwestował w książki bo słabo jest w nich wytłumaczone i mam parę takich :D

Książki mnie po prostu nudzą

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie lepiej zacząć chodzić na korki do specjalisty?

Niby lepiej ale już mamm korepetycje z matematyki + tego sks i 2 razy kosz w tygodniu wiec nie mam nawet czasu :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano
http://www.ang.pl/nauka

Polecam od siebie. Może nie jest to jakiś kurs, ale na pewno nauczysz się czegoś, jeśli zaczniesz np. od czasów :P

Słówka to niestety lata praktyki, jeśli nie zaglądałeś zbyt często do książki czy też nie grałeś w gry europejskie - nie masz na co liczyć. Jedynym sposobem jest wkucie ich na pamięć, ale to jest bardzo złe wyjście.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zainwestujesz we mnie i kolegę ?

Powiedz rodzicom żeby zamiast płacić za internet płacili za korepetycje i problem z głowy.

rydah for life

Opublikowano

Powiedz rodzicom żeby zamiast płacić za internet płacili za korepetycje i problem z głowy.

Może naszych rodziców na to nie stać i udzielaj się na temat a nie pisz głupot :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Może naszych rodziców na to nie stać i udzielaj się na temat a nie pisz głupot :)

Ale Cass dobrze pisze. Lepiej nauczysz się u korepetytorki, niż na zwykłych darmowych/zakupionych kursach.

@down

Jezus, jak wolisz się 3 razy dłużej uczyć na "kursach", to proszę bardzo, ja tylko doradzam.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ale Cass dobrze pisze. Lepiej nauczysz się u korepetytorki, niż na zwykłych darmowych/zakupionych kursach.

Kurwa proszę o co innego dostaję co innego, nie takiej odpowiedzi oczekiwałem !

to tak jakbym poszedł do sklepu powiedział poproszę kilogram schabu, ale parówki są lepsze i lepiej pan na tym wyjdze ...

Powiedziałem, chce konkretów, takie trudne ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

proszę Cię , gówno nauczysz się korepetytora

@top

dobre są aplikacje na androida , jest ich pełno

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

sposob 1000 slowek czy cos takiego. idz do korepetytora i tyle.

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Niektórzy ludzie mają umiejętność szybkiego przyswajania języków a inni nie. Ty zapewne nie masz, gdyż nawet jeżeli nie uczyłeś się za dużo z angielskiego to powinieneś z tego dużo wyciągnąć. Jedynym i najlepszym sposobem dla Ciebie są korepetycje, które z trudem ale jakimś skutkiem wpoją do Twojej głowy naukę.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

I think It isnt too difficulty for you. Tell me what do you know and what do you want to learn.

@top

Zacznij od czasów, potem słówka, sytuacje( rozmowy, reasoning, agreeing i disagreeing), wybrane prace( biografia, opis sportu, list, zaproszenie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...