Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

L2PHX

gacek242

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam prosbe jezeli sie ktokolwiek orientuje niech zamieści obsługe programu l2phx bo bawie sie juz nim kilka dni i nie moge dojsc jak mozna enchantowac bronie THX wielke:)

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiec obsługa jest banalna (jak dla mnie) wlanczasz program ,wlanczasz gre odpalasz postac minimalizujesz gre lub alt +enter wchodzisz w program zakladka main patrzysz na Found Bots/client jesli pisze l2.exe znaczy ze twoj l2 phx jest ok i mozesz zaczynac sie bawic:):):)

Accountmennts (chat gmow)

w wiekszosci serwerow bufer nie przyjmuje pakietu ale bywa i tak ze pakiet jest przyjety]:->

Wchodzisz w zakladke Addition wklejasz ponizszy kod:

begin

buf:=#$38;

WriteS('Hello');

WriteD(10);

SendToServer;

end.

WriteS('tu piszesz co ci sie żywnie podoba xD');

WriteD(tu wpisujesz id chata); w wiekoszosci serwerow jest tak ze jest to nr 10 a w niekturych bawisz sie w szukane nawet id moze byc na 999999 zalerzy od serwera:) oraz jego zabezpieczen moze byc i tak ze serwer jest dobrze zabezpieczony i nie dziala accountamennts

Enchant (99% niestety nie ma 100% ale prawie zawsze dziala mi osobiscie tylko 2 itemy na 67 nie wyszly)

Ok obchodzi nas tylko zakladka Viewing oraz Send :)

Send(zakladka gdzie sa pakiety po dodaniu przez intercyptor)

Viewing(zakladka w ktorej pojawiaja sie pakiety od serwera oraz clienta dodaje sie przez nia pakiety do zakladki send)

Co nam potrzeba by enchantnac item]:->

Pakiet Use Item skad go wziac ?? sprawa prosta zakladamy item sciagamy wchodzimy w zakladke vieving odznaczamy ikonke packet from serwer zaznaczamy packet from clients i szukamy pakietu use item jesli mamy duzo pakietow kliamy clear log wyczyszcza calego loga z pakietami nastepnie zakladamu item sciagamy klikamy na paket potem na ikonke to add a packet in send wchodzimy w send i patrzymy czy jest pakiet (zaczyna sie na 14) ok mamy

Potrzebujemy 2 nastepne pakiety

wkladamy bron do wh i pojawia sie pakiet SendWareHouseDepositList nastepnie klikamy ikonke to add a packet in send nastepnie klikamy pakiet SendWareHouseDepositList i to add a packet in send wchodzimy w send i mamy juz 3 pakiety 1 zaczyna sie na 14 2 pozostale na 31

Ostatni pakiet to pakiet RequestEnchantItem bieze sie go z enchantniecia broni np urzywam scrola i enchantuje bron i klikamy na pakiet i to add in a send lub jesli mamy pakiet use item

np ten 14 F1 52 31 10 00 00 00 00 tam gdzie jest podkreslenie to z tamtad kopiuje sie pakiet pisze sie 58 calosc wyglada tak 58 F1 52 31 10 i to nasz Request

calosc tych pakietow w zakladce send powinna byc integralna np tak (moje pakiety to tylko przyklad wasze beda inne!!)

14 0A 09 26 10 00 00 00 00

31 01 00 00 00 0A 09 26 10 01 00 00 00

31 01 00 00 00 0A 09 26 10 01 00 00 00

58 0A 09 26 10

jesli to mamy klikamy na scrola ale tylko by sie uaktywnil nic dalej nie klikamy!!! nastepnie wchodzimy w program w zakladke send i klikamy magiczny przycisk send bron zbroje bizuterie czy co innego wyjmujemy z wh i mamy ja podwojnie lub potrujnie klikamy tab i pokazuje co naprawde mamy nastepnie scrol i send i wyjmujemy z wh i w kolko czasem jest problem z enchantem i trzeba probowac do skutku zalerznie od servera:)

chaotic.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

jest jakies zabespieczenie przed phx'em? bo jezeli jest post z phx i jak go uzywac to poprosil bym o pomoc i o cos czym mozna blokowac dzialanie tego programu z gory dziekuje

Opublikowano

Fajnie opisane ale co zrobic jak na serwerze wh nie dziala tz dziala tylko klan items ale ich ni emozna potem wybrac :> Moze jakas podpowiedz ?

Opublikowano

a wiec musisz sam wykreatowac pakiet ja tu nie pomoge wh dziala tyle ze problem pewnie jest tego typu iz nie da sie dac phxem itemka do cwh bo itemka id jest zmienne :) wiec trzeba zrobic swoj sposob np warstwa kodow nakladajacych sie na siebie :)

chaotic.jpg
Opublikowano

kiedy wy sie ludzie nauczycie ze takie programy ktore ingeruja w gre posiadaja trojana?? nie dodam wam scana bo i tak wam wywali ze to trojan kazdy pakethack to trojan poniewaz ingeruje on w gre nawet jak pykacie w cs'a tez w tych programach jest trojan.

chaotic.jpg
Opublikowano

Zabezpieczenie przed programem: najpierw wytlumacze jak dziala program na jakiej zasadzie a wiec program posiada sniffer = wyszukiwanie danych z serwera widzi id itemow posiada pakiet send do serwera i do clienta oraz przeliczniki hex itd oraz mozliwosc tworzenia wlasnego programu w programie phx item ktory chce byc enchantowany przez (potoczna nazwa hakera) ma stale id na wiekszosci serwerach enchantujemy item dajemy go do wh i wyglada to tak ze leci do wh i co i pali sie lub nie w logu pisze iz osobnik spalil item np +6 admin patrzy na inv postaci o nie ma krysztalow hmm dziwne haker czy co potem osobnik znowu enchantuje admin mysli no kurde z +6 od razu na +7?? dziwne juz widzi admin ze jest niedobrze jak zrobic by haker taki jak ty czy ja nie enchantnal broni w takim programie?? hmm odp prosta albo usunac warchouse i dodac wiecej slotow do inv i zwiekszyc mozliwosc wiekszego noszenia albo zainstalowac program ktory po wlozonym itemie do wh zmieni od razu ip po wyciagnieciu jego wtedy programem nie wyciagniesz z wh czyli nie enchantniesz nic w wh.:)

chaotic.jpg
Opublikowano

Znalazlem sobie jakis serverek na xtremetop100 jakis na samym koncu tak zeby latwo bylo o itemka i enchanta. Zaczalem od Sword of limit Health. Robilem wszystko wg tego jak tlumaczyles mialem juz to:

14 91 43 02 10 00 00 00 00

31 01 00 00 00 91 43 02 10 01 00 00 00

31 01 00 00 00 91 43 02 10 01 00 00 00

58 91 43 02 10

i nie wiem co dalej..

Mozesz to opublikowac, opisac dokladnie krok po kroku, z 2 czy 3 screeny jak kody zdobyc. Twoja wypowiedz jest tak niejednoznaczna ze juz na 20 spsobow robilem.

EDIT

Cos zdzialalem. Zrobilem enchanta na +3 tym sposobem, na +4 uzylam ewc normalnie lecz na +5 nie idzie ;/ . Robie tak: wlaczam okno EWC (jest puste). Nastepnie send. Wyjmuje limita+4 z wh. Naciskam TAB i uzywam scrolla jeszcze raz, widze teraz mojego sworda. Klikam Send. i wyskakuje mi (w system message window w L2):

Select item to enchant. (kiedy wlaczam okno EWC, jest ono puste) //w tym momencie wyciagam bron z wh i kilkam send

Equiped +4 Sword of Limit ( ciekawe czemu equiped jak go nie zakladam) //nastepnie TAB i znowu EWC okno, widze limita +4. Klikam send.

Inappropriate enchant conditions.(wtf??) /w tym momencie znika mi enchant bron laduje (niezenchantowana) to wh.

Czemu juz nie moge enchantowac? Moze dlatego ze do +3 zrobilem wczoraj potem wylaczylem kompa i probowalem dalej? A moze dlatego ze na +4 robilem "normalnie" tzn tak jak kazdy niehackujacy gracz?

Prosze o odpowiedz

EDIT2

Juz mi sie cos udaje, zrobilem BO na +30 ale nie jak Robixs:

"Enchant (99% niestety nie ma 100% ale prawie zawsze dziala mi osobiscie tylko 2 itemy na 67 nie wyszly)"

Tylko zuzylem przynajmniej ze 200 EWA...

Najczesciej wyskakuje mi "Inappropriate enchant condition" i wtedy bron trafia do depo nie zenchantowana...

Na 200 ewa mialem 30 udanych enchantow, z 20 zniszczen broni ( trafila do depo ), i kolo 150 x Inappropriate enchant condition...

Robixs co ty robisz ze ci caly czas enchant wychodzi???? I czy jak nie uda sie enchant to scroll (np EWA) znika czy zostaje i mozna znowu go uzyc az wbijemy +1 do broni??

Odpowiedzcie !!

Po pierwsze zalatw sobie lodowke do pokoju, nigdy nie spij dluzej niz 5 godz dziennie (najlepiej rozłóż to na 2 razy 2,5h) zabierz mamie z torebki pieniadze i nakupuj rzeczy na allegro, nie trac czasu na sniadanie i kolacje (zastap je pizza albo jakimis chipsami), pytaj kazdego o "pt plizz" albo "zen plox" - dostaniesz bajery a gdy ktos kolo ciebie przechodzi koniecznie musisz pisac "no ks" to takie powitanie w muonline (ale tylko poza miastem).

MU tutorial by soulmaster ^_^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bercik123 po 1 jak masz juz wszystkie kody robisz po kolei jak mowie wiec urzywasz scrola potem klikasz w phx send i wyciagasz bron z wh i tak w kolko czasami phx sie zacina i od nowa musisz klepac kody pamietajcie na enchant broni nigdy nie ma 100%

chaotic.jpg
Opublikowano

U mnie to wyglada tak (9999x serwer, na test)

1) wlacze phx

2)wlaczam l2

3)enchantuje do 6 ( save na ten serwer)

4) ukladam kod

5)podchodze do wh

6)odpalam scrolla

7)w phx klikam send

i tu jest problem...

Wychodzi co 3/4 raz, raz bron sie krystalizuje albo pisze tak jakbym chcial enchantowac b grady scrollem d. Jesli wychodzi wam za kazdym razem, dajcie link serwa, sprawdze czy wszystko robie dobrze.

Pozatym jeszcze raz gratuluje opisu phx, jest zalosny. Zero znakow interpunkcyjnych, wszystko pisane ciagiem. W hooj z 3h kminilem co i jak.

Po pierwsze zalatw sobie lodowke do pokoju, nigdy nie spij dluzej niz 5 godz dziennie (najlepiej rozłóż to na 2 razy 2,5h) zabierz mamie z torebki pieniadze i nakupuj rzeczy na allegro, nie trac czasu na sniadanie i kolacje (zastap je pizza albo jakimis chipsami), pytaj kazdego o "pt plizz" albo "zen plox" - dostaniesz bajery a gdy ktos kolo ciebie przechodzi koniecznie musisz pisac "no ks" to takie powitanie w muonline (ale tylko poza miastem).

MU tutorial by soulmaster ^_^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ze tak powiem phx jest dla ludzi ktorzy umieja cos z programowania a nie dla poczatkujacych ludzi ktorzy nie znaja nawet podstaw c++ java delphi program glownie na tym sie opiera opis ci nie pasuje?? hmm zrob inny lepszy:) phx nie ma 100% ze podziala na twoim serwie tak samo jak enchant phxem nigdy nie bedzie i nie bylo 100% dziekuje :)acha mowisz ze opis nie jasny pisany 1 ciagiem a co moze mam dac kropki przecinki ktore sa nie wazne w tekscie wazne by opis byl wazny i przydatny do uzycia programu jesli jestes polonista to czuje przed toba respect mozesz dac edit i poprawic mojego posta jesli jest to az taka katastrofa :) ]:->

To Co Napisalem To Potop Skladniowy Nie Probujcie Tego W Domu :P Tymbardziej Przy Nauczycielu:P

chaotic.jpg
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam zrobiłem all jak tu pisze i działa ale... klikam send i pisze mi że mi zenchantowało itemka a potem you are banned coś tam GM informated i disconnect da sie coś z tym zrobić ??? a i łaczę sie z serverem poprzez patch nie hosts Bardzo prosze o pomoc

Opublikowano

Zostales Zbanowany Gmi Poinformowani Wiekszosc Administracji Stosuje Zabezpieczenia Zmienne ID Itemow Badz Antyenchant Wh Po Takich Ustawieniach Albo Nie Mozesz Enchantowac Albo Mozesz Ale Dostajesz Automatycznie Od Systemu Bana.

chaotic.jpg
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

sciaglem phx i wszystko dziala tylko ze nie mam tej zakladki vieting czy cos takiego potrzebnej do enchantowania prosilbym o pomoc

Opublikowano

najprawdopodobniej loginserver nie zgadza sie z gameserverem sciagnij nowego phxa badz dodaj zmiena do pliku z serveradres

chaotic.jpg
Opublikowano

Żeby Udowodnić Ze Enchant Na Graci Part II Działa Daje Poniższe Screeny:)

aa0ct2h98891c5g2b03i_thumb.jpg

Made By Robixs

chaotic.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...