Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim wypadku Windows 8 to gówno (pewnie to wina laptopa - NP350V5C). Najlepszy jest według mnie Windows XP ;) Mój pierwszy system i w dodatku najlepszy.

Ta system który przy uruchamianiu prostego programu używał 100 procent procesora + słaba optymalizacja.

Co prawda winxp kiedyś był dobry, ale to było kiedyś, teraz mamy inne czasy. WinXP już nie kupisz, skończyła się obsługa dla wersji x64, nie działa BF4/BF3 itp.

Opublikowano

Ta system który przy uruchamianiu prostego programu używał 100 procent procesora + słaba optymalizacja.

Co prawda winxp kiedyś był dobry, ale to było kiedyś, teraz mamy inne czasy. WinXP już nie kupisz, skończyła się obsługa dla wersji x64, nie działa BF4/BF3 itp.

Gram w gry, które nie wymagają Directx 10/11. Windows XP kupisz, nawet nowy w folii. Na 1GB RAM wystarczy system 32 bit. To, że Ty grasz tylko w najnowsze gry to nie oznacza, że wszyscy w nie grają. Pomyśl, że gram w gry, które wyszły i nawet wcześniej niż znany CS. Mój avek to logo tej gry, taka podpowiedź. Koniec już tej dyskusji, temat ma inny cel a nie kłótnia pomiędzy systemami, ich optymalizacją i innymi pierdołami. Raz zainstalowałem Windows 7, chodził po świeżej instalacji jak traktor.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

W moim wypadku Windows 8 to gówno (pewnie to wina laptopa - NP350V5C). Najlepszy jest według mnie Windows XP ;) Mój pierwszy system i w dodatku najlepszy.

Mam tego samego i nie ma najmniejszego problemu z systemem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Win 7, Win 8, Linux Mandriva ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Mam tego samego i nie ma najmniejszego problemu z systemem.

Jak zrobimy zamiankę to z pewnością zmienisz zdanie. To coś to nie "laptop", to złom. Specyfikacja wygląda dobrze - przyznaję, lecz w praktyce wygląda to inaczej. Często mam bluescreeny, zawieszki systemu i słabą wydajność (powolne chodzenie systemu, w grach znikoma ilość FPS). System natomiast potrafi załadować się od kilku sekund do kilkunastu minut. Będę się cieszył, że w ogóle to sprzedam. Dla porównania system Windows XP na komputerze mam zainstalowany od ~7 lat, bez antywirusa. Brak z nim problemów od tego czasu.

Laptop:

i5 3210M (3,10Ghz x4)

6GB RAM DDR3

1TB dysk

Radeon HD 7670M

Windows 8

Komputer:

Core 2 Duo E6400 (2,13Ghz x2)

1GB RAM DDR2

80GB dysk

Nvidia Geforce 550Ti

Windows XP

I powiem tyle, że lepszy, wydajniejszy, bezawaryjny jest Windows XP. Zawsze coś jest z tym laptopem, systemem; Natomiast z komputera korzystam chętniej, niż z laptopa. Swego czasu kurzył się przez kilka tygodni, tak były z nim problemy.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Czyli identyczne. Wiem, że są wadliwe wersje, jak w każdym modelu. Ale nie zwalaj na system.

Mało FPS, bo pewnie ci dedyk nie chodzi. Wystarczyłoby 5 minut szukania w internecie przed zakupem i wiedziałbyś, że to powszechna awaria.

Owszem, XP to świetny system. Ale stary. A my rozpatrujemy to pod względem nowych sprzętów, gier, programów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czyli identyczne. Wiem, że są wadliwe wersje, jak w każdym modelu. Ale nie zwalaj na system.

Mało FPS, bo pewnie ci dedyk nie chodzi. Wystarczyłoby 5 minut szukania w internecie przed zakupem i wiedziałbyś, że to powszechna awaria.

Owszem, XP to świetny system. Ale stary. A my rozpatrujemy to pod względem nowych sprzętów, gier, programów.

Naprawa wadliwego dedyka to tylko udanie się na gwarancję? Ta karta graficzna działa, w bencharku (FunMark) jest widoczna jako Radeon HD 7670M a mimo to na tym benchmarku "pączku" jest ~6FPS. Wprawdzie to nie mogę korzystać z dedykowanej, bo zazwyczaj grę wywala, a jeśli ustawię na przeglądarkę to to kończy się po kilku minutach zwiechą systemu.

Dodam jeszcze to, że po instalacji Windows 7 na tym laptopie poczułem wydajność, w której brakowało Windows 8. Takie po zmianie systemu miałem odczucie, także po instalacji sterowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...