Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do Minikrafta ;o

Funky98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemga ziomczeki. Mam pytanie ponieważ planuje kupić procesor do klep ;3 za około 450 zł i właśnie nie wiem jaki wybrać myślę o tym

AMD X6 FX-6300 3.5GHz BOX i takie pytanie ile mi przy nim wyciągnie fps ? najbardziej zależy mi na 120 fpsach przy nagrywaniu Minecrafta.

Więc napiszcie ile fps wyciągnie czy te 120 pójdzie przy nagrywaniu a jak nie to podajcie mi innym procesor do max 450 zł PIS JOŁ!

PS. DO MINECRAFTA BARDZIEJ PROCESOR CZY KARTA GRAFICZNA 0.o

--------------------------
Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

RAM i procek odgrywają największą rolę.

A tego AMD możesz sobie podkręcić żeby miał więcej GHz jeśli ma taką możliwość.

I powinien ci wyciągnąć ponad 150 fpsów (RAMu pewnie mam 8GB)

Opublikowano

Niestety nie wiem nawet jaka karta na tym kompie jest ;// ponieważ komp ma 7 lat tak -,- i się spalił tam procek i nie działa nic ;3 jedyne co wiem to że to model asus i dlatego planuje kupić ten procesor ;)

@TRUSKAFKE

150 przy nagrywaniu?

Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

@REFRESH

Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

Tak ten procesor uciągnie MC w 120 fps. Ale musisz brać pod uwagę kartę graficzną. Możesz mieć jeden z lepszych procesorów, lecz z słabą kartą graficzną nie będzie kolorowo. :)

Karta graficzna ma ogromne znaczenie w MC i nie słuchaj ludzi piszących coś w stylu-> Karta graficzna nie ma znaczenia... Najważniejszy jest procesor i ram <- To nie prawda. :D

Opublikowano

Niestety nie wiem nawet jaka karta na tym kompie jest ;// ponieważ komp ma 7 lat tak -,- i się spalił tam procek i nie działa nic ;3 jedyne co wiem to że to model asus i dlatego planuje kupić ten procesor ;)

@TRUSKAFKE

150 przy nagrywaniu?

Komp ma 7 lat i ty chcesz taki procek wstawić, masz za starą płytę główną, chyba, że wymieniasz wszystko to ok.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Nie wiem sam co robić do marca będę miał 450 zł I nie wiem na co wydać czy ulepszać mojego teraźniejszego laptopa czy inwestować w komputer ;///

Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

Jeżeli twój komp ma 7 lat, to musisz wymienić płytę główną pod procek, za czym idzie wymiana: RAM'u itp.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Kup nowy komputer. Przy nagrywaniu wystarczy ci 60 FPS ze spadkami do 40. YouTube i tak zmniejszy do 30. Na moim procku (Intel Core i3 2.20 GHz) wyciągam 80 FPS bez nagrywania, nie nagrywam więc nie wiem ile na nagrywaniu. Jak nie chcesz mieć spadek FPSów to używaj Actiona!

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

@UP Tylko ten komputer ma być do klep :) A przydało by się 120 aby była płynność i oczywiście miła gra :)

Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

@UP Tylko ten komputer ma być do klep :) A przydało by się 120 aby była płynność i oczywiście miła gra :)

Płynność masz od 60FPS, a panowie wyżej jakieś pierdoły powypisywali...

Podaj budżet, aktualny sprzęt, jeśli chcesz modernizować pod Minecrafta. Ale głównie cep + karta, jeśli używasz shaderów.

Opublikowano

Nie słuchaj ludzi co wypowiadali się tutaj przed Sweet Jezusem. Wszystkie porady to dno, a pisanie, że zakup procesora AMD X6 FX-6300 3.5GHz jest dobry pod minecrafta to fatalny pomysł. Po 1 wypisz wszystkie podzespoły, bo strzelanie w ciemno, że ten procesor w ogóle wejdzie na twoją płytę główną jest bardzo małe, biorąc pod uwagę, że komputer ma 7 lat. Grafika nie jest aż tak bardzo wymagana pod minecrafta, a główną moc obliczeniową stanowi procesor.

Jeśli będziesz grać bez shaderów, to wtedy praktycznie 100% idzie w procesor. Problem pojawia się, gdy ich używasz, ponieważ wtedy grafika nie wyrabia i ogranicza procesor.

Opublikowano

Niestety nie wiem jak sprawdzić Parametry tego komputera ponieważ nic nie działa bo nie ma procesora :) Jak ktoś powie mi jak sprawdzić to podam wam wszystkie parametry

A i jeszcze coś mam laptop:

Model: LG

Ram: 2 Gb

System: Windows Vista 32 bit tak ;////
Karta: ATI Mobility Radeon HD 2400

Opłaca mi się w niego inwestować? Jak tak co proponujecie dokupić/wymienić

Pozdrawiam Funky.

Opublikowano

Niestety nie wiem jak sprawdzić Parametry tego komputera ponieważ nic nie działa bo nie ma procesora :) Jak ktoś powie mi jak sprawdzić to podam wam wszystkie parametry

A i jeszcze coś mam laptop:

Model: LG

Ram: 2 Gb

System: Windows Vista 32 bit tak ;////

Karta: ATI Mobility Radeon HD 2400

Opłaca mi się w niego inwestować? Jak tak co proponujecie dokupić/wymienić

Najlepiej jak zrobisz zdj środka komputera i ktoś może pozna płyte główną po wyglądzie.

Opublikowano

@UP Ok postaram się wstawić zdjęcie ;)

Pozdrawiam Funky.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...