Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak w to grać ?

Taric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogo interesuję co ty osobiście polecasz? Nie od tego temat...

BTW. Ja mam dopiero 5 level, przez to że bardzo dużo rozgrywałem treningów z botami żeby mniej, więcej ogarnąć postacie. Ja zacząłem od Doty, a dopiero potem zacząłem w lola. W Docie dużo łatwiej było mi grać supportami, za to w lolu jest to w sumie trudniejsze. Nie rozumiem czemu, ale tak trochę odbiegłem więc wracając. Jeśli sporo już grałeś w lola trzeba się przyzwyczaić do tego że tu postacie nie srają maną i trzeba ją jakoś oszczędzać do momentu kiedy np. zainwestujesz w Arcane Butki(nie każdy hero). Nie radzę Ci Juggernauta, strasznie manożerny. Łatwe postacie wg. mnie to siostry Crystal Maiden i Lina, wybierz sobie którąś z nich. Crystal to bardziej support, a Lina to killer(chociaż moja wiedza może się okazać niezbyt dobra). Są dość łatwe i powinieneś ogarnąć. Poza nimi Drow Ranger, Sniper, Dragon Knight(chociaż z nim to różnie jest, jedni zrozumieją go inni nie). No więc to według mnie ale całkiem możliwe że bardziej zaawansowani gracze sądzą co innego.

Opublikowano

Osobiście nie polecam Dota2 wole LOLA

Osobiście polecam:

6ac126826_wypierdalac.jpg

BTW. Ja mam dopiero 5 level, przez to że bardzo dużo rozgrywałem treningów z botami żeby mniej, więcej ogarnąć postacie. Ja zacząłem od Doty, a dopiero potem zacząłem w lola. W Docie dużo łatwiej było mi grać supportami, za to w lolu jest to w sumie trudniejsze. Nie rozumiem czemu, ale tak trochę odbiegłem więc wracając. Jeśli sporo już grałeś w lola trzeba się przyzwyczaić do tego że tu postacie nie srają maną i trzeba ją jakoś oszczędzać do momentu kiedy np. zainwestujesz w Arcane Butki(nie każdy hero). Nie radzę Ci Juggernauta, strasznie manożerny. Łatwe postacie wg. mnie to siostry Crystal Maiden i Lina, wybierz sobie którąś z nich. Crystal to bardziej support, a Lina to killer(chociaż moja wiedza może się okazać niezbyt dobra). Są dość łatwe i powinieneś ogarnąć. Poza nimi Drow Ranger, Sniper, Dragon Knight(chociaż z nim to różnie jest, jedni zrozumieją go inni nie). No więc to według mnie ale całkiem możliwe że bardziej zaawansowani gracze sądzą co innego.

Na start nie polecam carry, którzy muszą ostro farmić żeby coś robić w late - czyli Drow, Sniper tak średnio. Support w docie to bardzo odpowiedzialna rola, musimy zapewnić naszym carry jak najlepszą możliwość farmy, samym głupim stackowaniem creepów, double pullem itp. Nie zapominając również o obs i sentry wardach, myśleniu co składać by pomóc swojej drużynie w teamfightach - przykładowo blokując czyjeś skille, składając potrzebne itemki zależne od sytuacji i każdego supporta można zrobić inaczej. Masz za mało gier rozegranych, żeby wiedzieć dużo nt. supportów. W LoLu masz coś takiego jak sentry wardy? Możesz chociaż przyblokować leciutko creepy (po jakiemu oni to tam nazywają)? Nie, właśnie. Wardowanie też nie jest jakieś strasznie w produkcji Riot Games bo nie ma runek, ale za to są te głupie krzaki. No ale co trudnego wrzucić tam warda? Lina jest również supportem, można ją zrobić jak się chce, szczególnie na pubach. Grając CM trzeba uważać, bo jest praktycznie celem przeciwnika by się "nafeedować", jeżeli jest taki Pudge to będzie biegał po całej mapie i szukał właśnie niej. hf

Opublikowano

DOTA2 nie jest wcale ciekawą grą. :)

LoL jest o wiele lepszą firmą.

Śmiejecie się ze mnie bo jestem inny,

Ja śmieję się z was bo jesteście tacy sami.

tQjoKpZ.jpg

Opublikowano

DOTA2 nie jest wcale ciekawą grą. :)

LoL jest o wiele lepszą firmą.

Nabijanie postów bez argumentów - czas, start!

Opublikowano

Dlatego też nie powinieneś się wypowiadać.

A to właśnie jedna z najłatwiejszych postaci w grze.

Ochujałeś chyba.

Tak też się okazało.

Kocham gdy gówno gównie poleca hard carry bez escape na start, pozdrawiam.

Wręcz pewne. Gdyby tak nie było to nie byliby oni "bardziej zaawansowanymi".

Opublikowano

Osobiście polecam:

6ac126826_wypierdalac.jpg

Na start nie polecam carry, którzy muszą ostro farmić żeby coś robić w late - czyli Drow, Sniper tak średnio. Support w docie to bardzo odpowiedzialna rola, musimy zapewnić naszym carry jak najlepszą możliwość farmy, samym głupim stackowaniem creepów, double pullem itp. Nie zapominając również o obs i sentry wardach, myśleniu co składać by pomóc swojej drużynie w teamfightach - przykładowo blokując czyjeś skille, składając potrzebne itemki zależne od sytuacji i każdego supporta można zrobić inaczej. Masz za mało gier rozegranych, żeby wiedzieć dużo nt. supportów. W LoLu masz coś takiego jak sentry wardy? Możesz chociaż przyblokować leciutko creepy (po jakiemu oni to tam nazywają)? Nie, właśnie. Wardowanie też nie jest jakieś strasznie w produkcji Riot Games bo nie ma runek, ale za to są te głupie krzaki. No ale co trudnego wrzucić tam warda? Lina jest również supportem, można ją zrobić jak się chce, szczególnie na pubach. Grając CM trzeba uważać, bo jest praktycznie celem przeciwnika by się "nafeedować", jeżeli jest taki Pudge to będzie biegał po całej mapie i szukał właśnie niej. hf

Dziękuję Ci, dzięki Tobie trochę więcej zrozumiałem. Jeśli będziesz miał czas i chęci byłbym chętny abyś czegoś mnie nauczył o Docie :)

Dlatego też nie powinieneś się wypowiadać.

A to właśnie jedna z najłatwiejszych postaci w grze.

Ochujałeś chyba.

Tak też się okazało.

Kocham gdy gówno gównie poleca hard carry bez escape na start, pozdrawiam.

Wręcz pewne. Gdyby tak nie było to nie byliby oni "bardziej zaawansowanymi".

Dziękuję za to że chociaż pokolorowałeś...

Opublikowano

Gra wydaje się trudna do 3-4 gry z realnymi przeciwnikami, polecam ci nauczyć się grać dobrze jedną postacią i pykać a w międzyczasie uczyć się grać innymi postaciami na botach :). Ja najbardziej lubie grać postacją snajpera :D, początki były strasznie trudne ale po 10 grze stałem się ogarniętym graczem i nie raz udawało mi sie mieć najlepsze statystyki z obu drużyn. Ta gra wymaga czasu, polecam oglądać tuty dla zielonych na yt :)

Opublikowano

Dragon Knight, Earth Spirit, Sniper.

Dragon Knighta i Snipera poznajesz w samouczku. 

Dragon knight nie jest postacią dla początkujących ona jest na początku ale nie polecam nowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...