Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak w to grać ?

Taric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie jak w to grać ? na botach ciągle dedam ale nie przegrywam bo zawsze mam wrażenie, że gram z tzw. smurfami.

Grałem pudge i zamiast przyciagać bohaterów z przeciwnej drużyny to przyciagałem swoich, moje miniony i enemy miniony a jak udało mi sie przyciagnąć zdejmowałem pół hp ale gdy włączałem W po chwili zgasło bo chyba za dużo razy kliknąłem xD I odrazu dedałem....

Opublikowano

Od razu przyjmuję, że grasz w LoL'a. Hook Pudge'a może przyciągać wrogie jak i sojusznicze jednostki (nie tak jak grab Blitza czy Thresha). Twoje W czyli Rot, działa jak W Mundo, czyli zadajesz magiczne obrażenia sobie jak i pobliskim wrogom. Jeżeli ciągnie giniesz to graj defensywnie i skup się na farmie.

Legenda
Opublikowano

Podstawą gry jest wiedza o co chodzi. Tzn pierw proszę przeczytaj co robi Twoja umiejętność, a potem pisz. Hookiem przyciągasz wszystko oprócz starożytnych creepów, katapult. A root zabija Cię oraz rywala, ale to wszystko niestety piszę. Radzę Ci zacząć od czegoś łatwiejszego, ponieważ większość pubów jest przegranych przez właśnie takich pudge. Bez obrazy. Zacznij raczej od supporta.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

tindiridni starcie 124012401240 lol vs dota, peace ! Creepy nie miniony raz, dwa odpuść sobie pudga i bierz się z noobskie postacie typu legion commander (tutaj na początkowych etapach rozgrywek mozesz nią jechać jak kombajnem wszystkich we i we wte składasz shadow blade - ulti na jakiegoś supporta i tak kilka raz aż będzie nie do ubicia. Moższ też spróbować jugga, axe, riki albo bounty, drowka. na pewno wystrzegaj się jak ognia invokera jak i meepo, bo zlamisz i to mocno.

Opublikowano

Zmień postać. Jak na pierwsze starcia w tej grze dobry jest Murlock, łatwa i za razem świetna postać. Polecam ją do nauki ;) Żeby Pugdą dobrze ogarniać to musisz grać z kimś na lane w początkowej fazie gry a dalej musisz zrobić go pod ofensywę ;)

Opublikowano

Zmień postać. Jak na pierwsze starcia w tej grze dobry jest Murlock, łatwa i za razem świetna postać. Polecam ją do nauki ;) Żeby Pugdą dobrze ogarniać to musisz grać z kimś na lane w początkowej fazie gry a dalej musisz zrobić go pod ofensywę ;)

A wymienicie postacie najlepsze dla początkujących ?

Opublikowano

No wymieniłem Ci Juggernauta, drowka, Legion Commanderka, warlocka, licha, Dragon knighta. Axe, bounty, abaddon, zeus. sniper, viper, razor.

Opublikowano

A wymienicie postacie najlepsze dla początkujących ?

Dragon Knight, Earth Spirit, Sniper.

Dragon Knighta i Snipera poznajesz w samouczku.

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Legenda
Opublikowano
http://dota2.gamepedia.com/Earth_Spirit

Kaolin ;_; Earth Spirit pokazuje mi jak wybieram herosa więc napisałem earth spirit

Co co co? Gdzie Ci pokazuje. Earth to nie postać dla nowicjuszy a nawet ludzi co maja godziny, a mózgu to brak. Żeby grać Kaolinem trzeba mieć wielki mózg i ogar bo inaczej przegrasz.

Opublikowano

A tak ogólnie to jest ten tryb limited heroes, gdzie masz tylko i wyłącznie postacie bardzo łatwe do ogarnięcia, więc najlepiej pierwsze kilkadziesiąt meczy na nim rozegrać.

Legenda
Opublikowano

A tak ogólnie to jest ten tryb limited heroes, gdzie masz tylko i wyłącznie postacie bardzo łatwe do ogarnięcia, więc najlepiej pierwsze kilkadziesiąt meczy na nim rozegrać.

Dokładnie to:

Bounty Hunter, 20px-Death_Prophet_icon.png Death Prophet, 20px-Dragon_Knight_icon.png Dragon Knight, 20px-Drow_Ranger_icon.png Drow Ranger, 20px-Juggernaut_icon.png Juggernaut, 20px-Lich_icon.png Lich, 20px-Lion_icon.png Lion, 20px-Omniknight_icon.png Omniknight, 20px-Razor_icon.png Razor, 20px-Sand_King_icon.png Sand King, 20px-Sniper_icon.png Sniper, 20px-Sven_icon.png Sven, 20px-Tidehunter_icon.png Tidehunter, 20px-Vengeful_Spirit_icon.png Vengeful Spirit, 20px-Viper_icon.png Viper, 20px-Warlock_icon.png Warlock, 20px-Windranger_icon.png Windranger, 20px-Witch_Doctor_icon.png Witch Doctor, 20px-Wraith_King_icon.png Wraith King, 20px-Zeus_icon.png Zeus

I jak to będzie wyglądać? Pełno faili z strony omni, który będzie rzucał bkb na rywala, sand king i jego ulti i zdziwienie, że nie działa. Tak samo będzie z witch doctorem, a Ci co już wezmą wr to ogarną w połowie jej Shackleshot.

Opublikowano

A co sądzicie o Timbersawie ? Zagrałem 1 mecz i jest fajny duży dmg ma i fajny escape oraz sporo hp. Opłaca się im grać ??

Opublikowano

A co sądzicie o Timbersawie ? Zagrałem 1 mecz i jest fajny duży dmg ma i fajny escape oraz sporo hp. Opłaca się im grać ??

Świetna postać pickowana coraz częściej w competetive. Timber akurat nie jest bardzo trudny, musisz poznać dobrze jego skille i co w jakim momencie składać. Opłaca to się grać każdą postacią, nie ma w tej grze lepszej lub gorszej postaci, jest lepszy lub gorszy gracz. Timber jest świetny na Meepo, Nage, Phantom Lancera, Axe i Brewmastera. Na Meepo i Lancera szczególnie - jego wszystkie umiejętności zadają obszarowe obrażenia, dzięki czemu łatwiej jest pokonać dwadzieścia iluzji lancera czy pięć meepo. Raczej nie jest zalecane pickowanie Timbersawa na Bloodseekera, Anti-Mage, Abaddona i OD.

Opublikowano

Sam mam problem z Dotą póki co, gdyż z lola się na niego przesiadłem. Z tego co zauwazyłem dive jest trochę inny, turret inaczej rzuca aggro, laning phase jest bardziej skomplikowany ( z tego co oglądałem postacie maja możliwość denaya swoich creepow i wieży, jak to robić jeszcze nie doczytałem, bo jestem leniwy :) ). Na razie na botach ogarniam ile dosłownie hitów poszczególne creepy mogą ustać, żeby lepiej last hitować, wczuć się w ikonki na mapie, kupowanie w hidden shopach kurierem... Niby sprawa łatwa, ale wiecie, trochę ciężko się przyzwyczaić, bo na lolu wszystko jest o niebo prostsze :P

Ja na razie pykam Drowem, jest dosyć prosty, typowy right click z silencem, wg. mnie bardzo mocna postać żeby chociaż ogarnąć troszkę z początku tą gierkę. Earthshaker z tego co zauwazyłem jest bardzo sympatyczny i użyteczny i jego Q ma potencjał na trollowanie sojuszników <3

Bounty hunter jest też bardzo mocny, jak się trochę nafarmiłem to squishy heroesów darłem nim praktycznie na hita xD

Fajny jest też templar, niestety... chyba jednak na razie nie na moje siły. Za trudny jak na moje teraźniejsze skillzy :(

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Żeby dobijać własne creepy/wieże naciskasz przycisk ataku (domyślnie A) i lpm na cel. Z drowką na początku można mieć problemy, dosyć dziwna animacja lasthitowania i trzeba się przyzwyczaić.

Opublikowano

Wróć na lola bo jesteś takim gównem, że nawet nie umiesz czytać tematów z tej strony. KURWA, ile już takich było od września, 10?

no i niech będzie jeszcze 50 000 po to jest to forum. a Ty moglbyś ogarnać zadek i nie wyzywać kogoś kto się tylko zapytał. dziecinada....

Legenda
Opublikowano

Żeby dobijać własne creepy/wieże naciskasz przycisk ataku (domyślnie A) i lpm na cel. Z drowką na początku można mieć problemy, dosyć dziwna animacja lasthitowania i trzeba się przyzwyczaić.

Może również dobijać własne creepy również ppm, ale musi wpisać komendę w konsoli:

dota_force_right_click_attack 1

Opublikowano

Sam mam problem z Dotą póki co, gdyż z lola się na niego przesiadłem. Z tego co zauwazyłem dive jest trochę inny, turret inaczej rzuca aggro, laning phase jest bardziej skomplikowany ( z tego co oglądałem postacie maja możliwość denaya swoich creepow i wieży, jak to robić jeszcze nie doczytałem, bo jestem leniwy :) ). Na razie na botach ogarniam ile dosłownie hitów poszczególne creepy mogą ustać, żeby lepiej last hitować, wczuć się w ikonki na mapie, kupowanie w hidden shopach kurierem... Niby sprawa łatwa, ale wiecie, trochę ciężko się przyzwyczaić, bo na lolu wszystko jest o niebo prostsze :P

Ja na razie pykam Drowem, jest dosyć prosty, typowy right click z silencem, wg. mnie bardzo mocna postać żeby chociaż ogarnąć troszkę z początku tą gierkę. Earthshaker z tego co zauwazyłem jest bardzo sympatyczny i użyteczny i jego Q ma potencjał na trollowanie sojuszników <3

Bounty hunter jest też bardzo mocny, jak się trochę nafarmiłem to squishy heroesów darłem nim praktycznie na hita xD

Fajny jest też templar, niestety... chyba jednak na razie nie na moje siły. Za trudny jak na moje teraźniejsze skillzy :(

> 2014

> Templar Assassin jest trudna

Zagraj nią 5 gier i zmienisz zdanie.

W Doto jedynymi trudnymi postaciami są te, które wymagają micro- Chen, Enchantress, Meepo. I to też wcale nie jest tak, że są nie do ogarnięcia dla przeciętnych graczy.

Invoker to jest oddzielna kategoria, bo ni to łatwe, ni to trudne. Ja, będąc mega pierdołą, pierwszych 10 gier przegrałem, potem skończyłem 17 win streak paroma przegranymi i jestem na 70% winrate przy ~~50 grach.

Opublikowano

Ench, Chen ni jak mają się do trudności w stosunku do meepo. Invoker ma raczej to do siebie, że pierwsze mecze przegrywasz nie wiedząc zazwyczaj co do czego służy, trochę tych kombinacji masz plus to, że trzeba wiedzieć jakie żywioły musisz odpalić do konkretnego skilla.

Opublikowano

W chuju mam to, jak się ma x y w stosunku do z. Są to jedyne postacie, które można określić jako "trudne" i kładę laskę na to, co jakiś unskilled random o tym myśli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...