Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROJEKT] Darmowy sklep SMS, system newsów, komentarzy, zaawansowany ACP, atrakcyjny design

_const

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Jako, że nie mam zbytnio co robić postanowiłem zabrać się za pisanie własnego systemu zarządzania serwerem minecraft. Wszystko będzie się opierać o bazę MySQL oraz o plugin JSONAPI. Cała aplikacja będzie darmowa, jednak w celach bezpieczeństwa udostępniana będzie na tzw. "licencjach", w celu zabezpieczenia przed kradzieżą kodu co we współczesnej Polsce jest dość popularne.

Do rzeczy. Co będzie zawierał Panel?

• atrakcyjny i prosty desing;
  • modułowa budowa strony (łatwość dodawania kolejnych modułów - wystarczy dodać plik z odpowiednią nazwą);
  • rozbudowany panel administratora (zarządzanie stroną, zarządzanie użytkownikami (AuthME, xAuth), zarządzanie sklepem, zarządzanie płatnościami, zarządzanie serwerami);
  • sklep (itemshop) oparty o wirtualny portfel;
  • instalator całej aplikacji
  • możliwość wyboru operatora płatności (w przypadku HomePay'a będzie możliwość dodawania płatności typu 'przelew')
  • konsola serwera w czasie rzeczywistym!

Dodatkowo cały panel będzie oparty o najnowsze technologie AJAX, co sprawi, że całość będzie bardzo przyjazna dla użytkownika.

Już niedługo udostępnię demo panelu ;)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapowiada się fajnie. Konsola będzie kolorowa?

Takie małe PS.

Jeśli jakaś grafika będzie potrzebna, PW :D

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Jak robisz SMS Shop to zrób mniej więcej pod wszystkie strony oferujące usługi premium typu:

cashbill.pl

dotpay.pl

platnosci-online.pl

homepay.pl

Opublikowano

@Tynek - o co Ci chodzi? Zbieżność nicków?

@THEMinePL - podczas instalacji aplikacji będzie wybór operatora płatności ;) (oczywiście tylko tych, którzy udostępniają sprawdzanie kodów po stronie operatora ;) )

Opublikowano

Cała aplikacja będzie darmowa, jednak w celach bezpieczeństwa udostępniana będzie na tzw. "licencjach", w celu zabezpieczenia przed kradzieżą kodu co we współczesnej Polsce jest dość popularne.

Nie wiem jak zamierzasz to zrobić. Bo każdy kto weźmie taką stronę może ją łatwo z-nulledować. Instalacja przez twoją stronę też nie wiele da, bo można bez problemu wyciągnąć pliki i dopisać własny launcher. Najbezpieczniejszym systemem był by schemat przeglądarka-strona-twój serwer, ale to też da rade rozkodować(choć zajmie więcej czasu), no chyba, że kompletnie by się odbywał po stronie twojego serwera, a strony na tej licencji były by czymś w rodzaju klienta.

Tak więc, nie baw się w zabezpieczanie licencji. Nawet ipb za 400$ zcrackowali, więc twoje też tak skończy. ;)

Opublikowano

@kiwiszon - znam wady tego, jednak zabezpieczy mnie to przed typowymi dziećmi, które zmienią troszkę kodu i będą uważać to za swoje :). Myślałem dziś nad zapisaniem procesora w postaci binarnej jednak kompilatory kodu do tej formy rozpoczynają się od 60 $.

@krysti500 - konkretnej daty nie mam. Powiem, że dziś napisalem system sesji :)

@NoobieTeemo - kod tak czy siak do analizy wygrzebiesz sam, bo tak jak napisał kiwiszon nawet ipb scrackowali także moją aplikację tym bardziej strajkują :)

Opublikowano

Osobiście mogę ci polecić stworzenie tej aplikacji na licencji gpl, pomimo, że każdy może stworzyć forka, to większość osób i tak będzie wiedziała kto stworzył orginał

1390684250-U762298.png

Opublikowano

@krysti500 - konkretnej daty nie mam. Powiem, że dziś napisalem system sesji :)

System sesji jako osobna klasa, czy w kazdym modelu trzeba sie bawic w dopisywanie funkcji?
Opublikowano

Do puki nie wstawisz, nie licz na plusy. Dodqm ze widzialem o prqwie identycznym opisie wiec jesli plagiat to bedzie niefajnie ;))

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@kiwiszon - moduł do zarządzania sesjami ;). Zresztą - całość i tak działa na jednym pliku ;)

@osa1022 - podaj link ;). Nic nie plagiatuję, piszę to w wolnej chwili.

Opublikowano

@kiwiszon - moduł do zarządzania sesjami ;). Zresztą - całość i tak działa na jednym pliku ;)

@osa1022 - podaj link ;). Nic nie plagiatuję, piszę to w wolnej chwili.

Nie wiem, czy dawanie wszystkiego w jednym pliku to dobry pomysl, ale zobaczymy jak bedzie to dzialac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...