Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawisze funkcyjne a czary.

mnsl001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Gdy chce użyć jakiegoś czaru to mi np. przyciemnia ekran. Żebym mógł go użyć muszę wcisnąć np. FN+ F2, F3, F4....... . Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić. Szukałem na google i sposób albo nie działa lub jest zbyt skomplikowany. Chciałbym też uniknąć kontaktu z biosem gdyż boje się że coś zepsuje. Laptop to Toshiba satellite C870 (nie wiem czy podałem dobry model).

Opublikowano

Sorry źle się wyraziłem. Przyciemnia ekran lub rozjaśnia (F2, F3) albo zwiększa lub zmniejsza głośność dźwięku.

I chciałbym żeby po wciśnięciu F2 nie przygasał ekran tylko włączał się skill.

Opublikowano

Przy używaniu przycisku trzymaj klawisz FN.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Tak tylko w tym rzecz że na dłuższą metę jest to niewygodne. Więc pytam się czy jest sposób żeby nie trzeba było wciskać FN??

Opublikowano

Tak, możesz to przestawić.

Jaki masz model komputera ?

Całą nazwę podaj.

@Edit

Żeby nie bawić się, to lepiej tradycyjnym sposobem.

Wejdź w tzw. Recovery Mode czy tam System Utility.

Przy włączaniu Komputera trzymasz F10.

Gdy już wejdziesz, otwierasz zakładkę "System Configuration" i znajdź opcję " Actions Keys Mode ".

Zmieniasz na "Disabled".

Gotowe ;)

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@KingOfDeath, jeżeli już to do biosu, a nie jakieś recovery mode...

Przy włączaniu komputera na dole powinno Ci pisać który klawisz jest do wchodzenia do biosu...

Najczęściej są to F12, F10, F2, F1 Insert lub Del.

Nie TRZYMASZ tylko KLIKASZ ten klawisz.

W biosie wchodzisz dalej tak jak kolega napisał:

System configuration [lub samo config]

szukasz action keys mode i zmieniasz z enable na disable.

Z jakiej firmy masz laptopa? (najlepiej jakbyś podał też model)

Opublikowano

Problem rozwiązany. Żaden z opisów nie pomógł ale dziękuje za chęci. Trzeba było wejść w ustawienia, zmień ustawienia komputera i wejść do biosu z odpalonego kompa.

Reszta informacji np. co wyłączyć jest dobra i bardzo za nią dziękuje.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Żaden z opisów nie pomógł ale dziękuje za chęci. Trzeba było wejść w ustawienia, zmień ustawienia komputera i wejść do biosu z odpalonego kompa.

Reszta informacji np. co wyłączyć jest dobra i bardzo za nią dziękuje.

Dzięki za info miałem ten sam problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...