Skocz do zawartości

Jak sie rozpromowac jako DJ?

DJThirtyFive35

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zajmuje się remixowaniem różnych piosenek czyli poprostu można powiedzieć że jestem DJ.

Ale co zrobić żeby się rozpromować? Żeby znaleźć jakiś stałych odbiorców?

Mam stronkę na której można pobrać moje sety ( aktualnie jest tylko jeden, bo narazie nie mam czasu wrzucić kolejnych )

Mam też fanpejdża, nie będę podawał linka bo jeszcze warna dostane.

Za rozwiniętą wypowiedź daje "Lubię to"

Załóż konto na Soundcloud, Youtube, Myspace, Twitter. Możesz kupić reklame lub dawać linki do swoich utworów ludziom, którzy, nie wiem, mają swój fanpage i udostępnią twoje dzieła itd. itp. Dużo tego jest :P Ostatnio też był temat na forum, gdzie chyba Qmaszto, szukał ludzi takich jak Ty :P czyli Dj. Napisz do niego na pw albo w temacie i dowiedz się więcej.

Link do tematu

Załóż konto na Soundcloud, Youtube, Myspace, Twitter. Możesz kupić reklame lub dawać linki do swoich utworów ludziom, którzy, nie wiem, mają swój fanpage i udostępnią twoje dzieła itd. itp. Dużo tego jest :P Ostatnio też był temat na forum, gdzie chyba Qmaszto, szukał ludzi takich jak Ty :P czyli Dj. Napisz do niego na pw albo w temacie i dowiedz się więcej.

Link do tematu

Soundcloud - wypróbuje , myspace- nie wiem co to jest :D - twitter - nie lubie :D A i dzięki za link do tematu z Qmaszto, napisałem do niego :P

Nie jesteś DJ'em, łącząc dwie piosenki w jedną.

Jak to nie? DJ tworzy sety łącząc kilkanaście piosenek w jedno płynne przejście.

Co do tematu Virtual DJ + Sync = Nie wypał, w ogóle inne realia miksowania na konsoli, sam nick z przedrostkiem DJ nie wystarczy.

Jeśli będziesz miał umiejętności - nagrasz jakieś fajne sety i będziesz wrzucał na różne fora to powoli lajki na FB same przyjdą.

W tym nagraniu co wrzuciłeś na tą stronę to ja słyszę przester, a z tym to daleko nie zajdziesz :)

btw. sety nie trwają 5 minut i jest w nich więcej niż niecałe 2 piosenki ;_;

Ta strona też odstrasza trochę.

Cześć, zajmuje się remixowaniem różnych piosenek czyli poprostu można powiedzieć że jestem DJ.

I nie myl pojęć.

Remixowanie - producent

Mixowanie - DJ

Długa droga przed Tobą. Radzę na razie zapoznać się z różnymi poradnikami/pojęciami, a przede wszystkim zwiększyć umiejętności płynnego mixowania oraz przestać używać synca na VDJu (o ile to robisz) i dopiero cokolwiek wrzucać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Jak sie rozpromowac jako DJ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...