Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]nie chce pobrac portow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgodnie z tutem http://www.mpcforum.pl/topic/501837-tut-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Pokazuje mi sie tekst najpierw po wpisaniu:

looking for portsnap.FreeBSD.org mirrors . . . none found (to znaczy ze dobrze wpisuje komende)

A nastepnie pokazuje:

Fetching public key from portsnap. FreeBSD.org . . . failed

No mirrors remaining,giving up.

Nie wiem gdzie lezy blad bo pozostala czesc instrukcji robilem zgodnie z poleceniami i ani razu nie nacisnalem w zle miejsce.

Podobny problrm jest z msql pokazuje po wlisaniu komedy podanej w tucie:

/usr/ports/databases/mysql55: No such file or directory

Nie wiem co mam teraz zrobic prosze o pomoc dziekuje z gory.

EDIT:

zrobilem od nowa wiex problemu z portami nie ma ale nie wiem nadal vo zrobic z msql

Opublikowano

Ten błąd z mysql to jest wina braku portów.

Nie zostały zainstalowane porty w podanej ścieżce.

Najlepiej sformatuj maszynę i od nowa wszystko wykonaj.

dzieki

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-tut-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

nie rozumeim instalacji MSQL i konfiguracji to znaczy ze udalo mi sie pobrac te porty i tp. ale wogule nie wiem o co chodzilo temu koloesiowi co pisal tuta z tym spamem:

5. Teraz musimy dodać MySQL do startu systemu. Wpisujemy:

nenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenunenums:0">nenumnenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenu# ee /etcf

6. Na samym końcu dopisujemy:

0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0_li0">_line_line_line_line_line_line_li0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenumsenumseninenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0_linenums:0">mysql_enable="YES"

gdzie ja wogule mam to wpisac?

Opublikowano

zadam niedyskretne pytanie: masz internet na tej maszynie? zrob sobie ping wp.pl i zobacz czy poprawnie dziala :>

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...