Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Wyjaśnienie systemu rankingowego w sezonie 4

Ichigo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jezli gralem rankeda i przez lagi riotu przerwalo mi rozgrywke czyli (zapobiegnieeto porażce ) To jak ten mecz zostanie zaliczony bo dodalo mi ten mecz do ogólne 10 rozgrywek

Opublikowano

A jezli gralem rankeda i przez lagi riotu przerwalo mi rozgrywke czyli (zapobiegnieeto porażce ) To jak ten mecz zostanie zaliczony bo dodalo mi ten mecz do ogólne 10 rozgrywek

Nie, będziesz miał liczone 9 meczy w takim razie, a ten mecz spowodowany lagami riotu nie będzie brany pod uwagę.

Opublikowano

Ciekawie się zapowiada. Czas dobić dwa poziomy w 2 dni, bo ciekawi mnie, jak moje gry mi zaliczy. Na obecnym koncie nie grałem żadnych rankedów, a na zbanowanym mam Brąz V xD

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Umiesz czytać? Mam gdzieś dywizje, mówię tutaj o definicji słowa "soft", które oznacza "lekki", a nie wiem od kiedy lekki zalicza się do challenger = gold.

Rito chce aby gracze którzy zasługują na dana Ligę byli w niej poprzez swoje umiejętności a nie przez szczęście.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Umiesz czytać? Mam gdzieś dywizje, mówię tutaj o definicji słowa "soft", które oznacza "lekki", a nie wiem od kiedy lekki zalicza się do challenger = gold.

nie bulwersuj się tak, bo ci żyłka jebnie ;]

dobrze zrobili z tym resetem, osobiście byłem w g1, a kilka razy trafił mi się typ, który był w d5 (nick pops, czy tam pöps). dzięki temu tematowi może już nie będzie pytań dot. dywizji.

Opublikowano

Zgloszony za obraze. Jebnij sie głowe. Mój kumpel z D1 spadł do Platyny 1 wygrywając 8/10 , więc coś jest nie HALO.

Co za noName. Ja pierdole.

W tym sezonie kolego na 10 kwalifikacjach maksymalnie można wejść do Platyny 1.

Opublikowano

Riot twardo powiedział nie boostowanym cipkom, może to i dobrze. Trochę szkoda bo wbilem niedawno s2 teraz pewnie będę musiał robić to znow

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Mam takie pytanie, dziewczyna rozegrała 10 gier rankingowych ale jeszcze nie została nigdzie przydzielona.

Możecie mi napisać po jakim czasie lub kiedy zostają przydzieleni gracze którzy skończyli 10 gier w sezonie 4 ?

Opublikowano

Ja pierdole...

mmr+1200/2

PODZIELIĆ NA 2 MÓWI WAM TO COŚ? omg (przepraszam, większość z was pewnie zakończyła edukację na poziomie 3 klasy podstawówki)

Jebane gówno.. I tyle. Tak zjebac ten S4 to szok.

Byłem w Gold V, wygrałem 7/10 jestem W silver IV.

Tadam kurwa. Ide robić nowe konto chyba.

Bo to sensu nie ma, nie bd znowu przez ten silver lazł.

Klasyczny przykład prosa z golda

Zgloszony za obraze. Jebnij sie głowe. Mój kumpel z D1 spadł do Platyny 1 wygrywając 8/10 , więc coś jest nie HALO.

Co za noName. Ja pierdole.

To co wyżej i

http://www.lolsummoners.com/stats/rankings/eune

(2500+1200)/2=1850 to się równa platyna więc już nie pierdolcie jacy to wy i wasi znajomi biedni nie są tylko nauczcie się matematyki, polecam

ew(3000+1200)/2=2100 też chyba platyna? nie?

*Sniff sniff* ... wyczuwam ból dupy

Opublikowano

Mam jedno zacne pytanie, ilu z was drogie placzki, gralo we wczesniejszych sezonach? Od zawsze co roku riot resetuje elo/mmr/ligi/dywizje (nazwij to jak chcesz), stosuje tak zwany soft reset by nie doszlo do akcji typu kowalski ktory byl silver 5 w s3 ma w przeciwnym teamie xpeke. Dlatego reset nie jest rowny dla wszystkich. W s1 zastosowali wzor (TWOJE ELO + 1200)/2. Nie wiem jak w tym sezonie bo nie szukalem informacji ale zapewne cos w ten desen.

Dlatego ludzie spadaja do nizszych lig choc wygrywaja 8/10 bo to dalej RESET (pozdrawiam pana ktory ma problem ze z gold V spadl do silvera, wlasnie leze na ziemi i zwijam sie w nalesnika).

Platyna 1 to max co mozna wyciagnac (tak samo bylo jak wprowadzili ligi).

Opublikowano

Ja tam się ciesze, nawet jak z G5 da mi S5 bo skoro ktoś zasługiwał w S3 na Platyne 1/2 lub wyżej itd. to dlaczego w S4 jej nie wbije? Jest logiczne wyjaśnienie, albo ktoś był boostowany, albo Teamy go carrowały.

Jeżeli ktoś zasługuje na daną ligę ' Mam skilla na platyne, a dało mi Silvera ' to zobaczymy wynik na koniec S4.

Opublikowano

Sam nwm :D może ich system trochę zaniża? Jest wg ktoś na forum kto był np w diamencie i po 10 grach dalej tam jest?Lub w innej lidze w której był? Brąziaki niech nie piszą :D

Ja miałem platyne 1 (90lp). Wygrałem pierwsze 5 gier i przegrałem 4 + loss forgiven który nie liczy się w dobieraniu dywizji. Mam plat 4 :-)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Mi się podoba, nawet jak mnie do brązu z silver I wbije to OK

Przecie cały sezon mam na diament xD

A jedno pytanie mam.

Jeśli skończyłem sezon z dywizją silver II 98LP i MMR +/- gold elo. (zawsze w teamie miałem 2x gold a przeciwnicy to 2/3x gold)

To jest szansa że będę w złocie? Tzn, czy mogę być wyżej niż byłem?

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

To MMR jest obnizany o 10 meczy w plecy. Zalezy w jakiej lidze byles. Np. Byles plat i 10 meczy w plecy to bedziesz zapewne silv V badz lepiej zalrzy ile mmr posiadasz :)

86eHsn.jpg

graphic.png

Opublikowano

To coś źle działa... w preseason zaczołem ranki i wrzuciło mnie do silvera i nie grałem bo chciałem żeby mnie tam wrzuciło i co ku*wa? 10 meczy 5/5 i bronz no japie*dole co to ma być?

Opublikowano

wiedziałem żeby nie bawić się teraz na głównym koncie więc sprawdziłem drugie konto z goldem I (s3), po wygraniu 7/10 konto jest w silverze I xD najlepsze jest to że w s3 grałem na tym koncie głównie z platynami. Poczekam tydzień/dwa żeby to się poogarniało i dopiero zagram na głównym ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...