Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Aktualizacją Punkbustera na 2014 r.

patryk1095

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z CoD 4 MW Multiplayer. Gdy gram na jednym z serwerów co chwile mnie wywala. Podejrzewam że to przez PB. Problem w tym że gdy go pobieram ze strony i mam okienko z wyborem gier do zaktualizowania to Cod'a tam nie ma :(. Jak inaczej go zaktualizowac??

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam ja mam taki problem mam zainstalowane call of duty 4 Modern Warfare mam łatke 1.6, 1.7. Punkbustera mam zainstalowanego folder zamieniony na ten  co podał ReallSkIII i tak mi nie działa tzn. nie wykrywa mi call of duty 4 nie ma jak daje add game.

Może mi to ktoś wytłumaczyć czy ja to dobrze rozumuje.

zainstalowałem patche 1.6>1.7 . Ale mam problem z tym Punkbusterem. Pomocy

Napiszcie jak krok po kroku to zrobić bo wysiadam. Albo może powiedzcie jak go odinsatalować może to pomoże w dodaj lub usuń programy go nie mam.

Opublikowano

Witam ja mam taki problem mam zainstalowane call of duty 4 Modern Warfare mam łatke 1.6, 1.7. Punkbustera mam zainstalowanego folder zamieniony na ten  co podał ReallSkIII i tak mi nie działa tzn. nie wykrywa mi call of duty 4 nie ma jak daje add game.

Napiszcie jak krok po kroku to zrobić bo wysiadam. Albo może powiedzcie jak go odinsatalować może to pomoże w dodaj lub usuń programy go nie mam.

Czy ty w ogole czytasz te posty przed twoim?

28co9z8.png

Opublikowano

Nie ma już wsparcia PB dla CoD 4. Niestety nic nie poradzisz. Jak napisał ReallSkill - ta gra pomału umiera. :-) 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie ma już wsparcia PB dla CoD 4. Niestety nic nie poradzisz. Jak napisał ReallSkill - ta gra pomału umiera. :-)

Gra umarła w połowie 2013 roku i nie tylko ja to zauważyłem, ale większość moich znajomych z którymi spędziliśmy nad tym ponad 3 lata. Serwery zaczęły się wyłączać, ludzie biegali z coraz to lepszymi aim assist'ami i nie dało się już normalnie pograć, o ligach online nie wspomnę.. Dodajmy do tego wycofanie się PB (ponoć Activision chciało, aby PB nie robiło aktualizacji, a Panowie z Punk Bustera wyłączyli serwery całkowicie - nie wnika, ale to dobiło cod'a 4).

W poście nr. 5 podałem link do pobrania w którym znajduje się najnowsze, działające PB i nie będzie was wywalało. Jeżeli ktoś chce mogę udostępnić swoje (aktualne, bo dziś sprawdzałem).

Opublikowano

co podales tego linka to nie moge sciagnac bo konto premium trzeba mniec /

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja kupiłem dzisiaj tą grę, no i pieniążki poszły w błoto, próbowałem już wszystkiego, po prostu serwerów NIE MA

Zainstaluj patch 1.7

28co9z8.png

Opublikowano

1.Powinienes zalozyc nowy temat, chyba nie myslisz ze ktos przeczyta o twoim problemie pod innym tematem.

2.Byl juz omawiany ten problem na forum, wystarczy troche poszukac.

3 Sprobuj usunac plik servercache.dat z folderu z gra, odpal gre i odswierz przegladarke.

4.Nie kracz tak na activision bo twoj problem lezy po twojej stronie a nie po stronie wydywcy.

5.Sprawdz czy twoj firewall nie blokuje ci twego iw3.mp, zrob regule.

28co9z8.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie po to kupuje grę żeby mi nie działała, dla mnie to jest porażka, produkt który został wydany powinien być dobrze przetestowany. mam win7 praktycznie czysty, nadal myślisz że wina jest po mojej stronie? błagam cię

(tak mam oryginalnego win7)

(tak mam oryginalną grę)

(tak, mój komputer spełna w pełni wymagania gry)

(tak, reinstalowałem grę wielokrotnie)

(tak, usunąłem plik servercache.dat z folderu z grą)

(firewall nie blokuje mi gry, pomyślałem o tym na początku, dodana reguła, dodatkowo avast dodana reguła + wyłączony do ponownego uruchomienia)

(nie mam wirusów na komputerze)

PRZESKANOWANE Dr.Web – program antywirusowy stworzony w Petersburgu w Laboratorium Antywirusowym Igora Daniloff'a przy współpracy z Centrum Komputerowym Rosyjskiej Akademii Nauk

Dodatkowo przejechałem CCleanerem

Wyłączyłem wszystkie aplikacje w tle

Stosowałem porady na tym forum i nie tylko (angielskie fora)

Zabij mnie jeśli czegoś nie zrobiłem, i wcale nie musisz na mnie wjeżdżać tylko z tego powodu że piszę pod tym tematem dyskusja powinna być otwarta, jeśli nie chcesz w niej uczestniczyć to wcale nie musisz.

Co do zgodności tematu to mój problem jest związany z tym tematem, bo PB wywołuje problem czyli brak serwerów czyż nie?

Twój nick też wiele tłumaczy

Opublikowano

"Co do zgodności tematu to mój problem jest związany z tym tematem, bo PB wywołuje problem czyli brak serwerów czyż nie?

Nie.

Twoj ton wszystko tlumaczy. Zegnam.

28co9z8.png

Opublikowano

przeczytaj swój komentarz jeszcze raz, bez dobrego PB NIE ZAGRAM NA MULTIPLAYER więc problem tkwi w PB, normalnie jak grochem o ścianę!

jeśli chcesz pomóc to proszę

jeśli nie to nie odpowiadaj na moje wypowiedzi

Opublikowano

Gra umarła w połowie 2013 roku i nie tylko ja to zauważyłem, ale większość moich znajomych z którymi spędziliśmy nad tym ponad 3 lata. Serwery zaczęły się wyłączać, ludzie biegali z coraz to lepszymi aim assist'ami i nie dało się już normalnie pograć, o ligach online nie wspomnę.. Dodajmy do tego wycofanie się PB (ponoć Activision chciało, aby PB nie robiło aktualizacji, a Panowie z Punk Bustera wyłączyli serwery całkowicie - nie wnika, ale to dobiło cod'a 4).

Ej bo aż mi łezka poleciała :( CoD4 MW to moim zdaniem najlepsza część tej gry jak dotychczas i w ogóle moja ulubiona gra :(

Dobra staszku nie jedna osoba na tej planecie ma taki problem co ty. Jeżeli wszystko zawiodło odinstaluj grę razem z PB. Następnie pobierz grę z Torrentów, wklep kod który masz na instrukcji od CoD4 w polu instalacyjnym i instalująć zaznacz też instalację PB. Będziesz miał po angielsku ( no chyba że znajdziesz polską wersję w co wątpię ) i zaktualizuj do 1.6 albo 1.7 . Będziesz miał starego PB i wszystko powinno działać  ;)

Opublikowano

Ej bo aż mi łezka poleciała :( CoD4 MW to moim zdaniem najlepsza część tej gry jak dotychczas i w ogóle moja ulubiona gra :(

Dobra staszku nie jedna osoba na tej planecie ma taki problem co ty. Jeżeli wszystko zawiodło odinstaluj grę razem z PB. Następnie pobierz grę z Torrentów, wklep kod który masz na instrukcji od CoD4 w polu instalacyjnym i instalująć zaznacz też instalację PB. Będziesz miał po angielsku ( no chyba że znajdziesz polską wersję w co wątpię ) i zaktualizuj do 1.6 albo 1.7 . Będziesz miał starego PB i wszystko powinno działać   ;)

Ehh, może troche mnie poniosły emocje ale dzięki za pomoc. Spróbuję kiedy będę miał siłę znowu z tym powalczyć 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

SgtWolfee nie udało się, grę pobrałem z torrentów, wklepałem swój kod cd-key, zaznaczyłem instalację pb, w środku był też patch 1.6 oraz 1.6-1.7 zainstalowałem wymienione i nic nie pomogło :c 

Miałeś rację wszystko jest po angielsku ale mi to w ogóle nie przeszkadza

aresorek możesz mi powiedzieć z jakiej strony pobrałeś łatkę? i jakie masz pliki pb? muszę je mieć bo widzę że tylko ja nie mogę grać na multi :O

Opublikowano

SgtWolfee nie udało się, grę pobrałem z torrentów, wklepałem swój kod cd-key, zaznaczyłem instalację pb, w środku był też patch 1.6 oraz 1.6-1.7 zainstalowałem wymienione i nic nie pomogło :c 

Miałeś rację wszystko jest po angielsku ale mi to w ogóle nie przeszkadza

aresorek możesz mi powiedzieć z jakiej strony pobrałeś łatkę? i jakie masz pliki pb? muszę je mieć bo widzę że tylko ja nie mogę grać na multi :O

Ja po prostu zainstalowałem call of duty 4 a gdy się zainstalowało to ściągałem patch 1.6 - http://www.gamershell.com/download_27186.shtml

A potem ściągnąłem patch 1.7 - http://www.fileplanet.com/188575/180000/fileinfo/Call-of-Duty-4:-Modern-Warfare---v1.6-to-v1.7-Patch

I najpierw zainstalowałem 1.6 a potem 1.7 i normalnie mogłem grać na multi na serwerach które mają pb.

Opublikowano

aresorek czyli normalnie grasz? na chwile obecną? 

"I najpierw zainstalowałem 1.6 a potem 1.7 i normalnie mogłem grać na multi na serwerach które mają pb."

ja też mam wersję 1.7 ale niestety ciągle mi nie wyszukuje, próbowałem nawet przez hamachi z bratem i lipa

jeśli ktoś ma rozwiązanie to proszę tutaj pisać nie chce się tak szybko poddać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...