Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kiedy isc na rankedy

Royal2

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Powinieneś mieć co najmniej 2 ayrony z runami i umieć grać na każdej pozycji, polecam ci zagrać jeszcze 100-200 normali i mieć z 30 championow przynajmniej bo jak teraz zaczniesz grać to możesz tego żałować w przyszłości,.

.

Opublikowano

Nie idź od razu na ranki bo dużo osób tak robi i potem płaczą że z brązu nie mogą wyjść! Ja aktualnie gram na wszystkich pozycjach , zrób sobie po 1/2 champy na każdą linie i w 100% je opanuj

Opublikowano

1. Opanuj 3 pozycje

2. Zbierz po 3 championów na każdą linię

3. Zbierz 2 strony run

4. Przygotuj się psychicznie :)

Opublikowano

Jak tylko masz runy to od razu, bez zastanowienia na rankingowe. Na normalnych nic się nie nauczysz i marnujesz czas.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

mam całą stronę run na postacie AD. 9x attack, 2xattack, 9x armor, 9x obrona magiczna.

Czyli mowicie, ze lepiej potrenowac? Ok, ale az 300 gier? Myslalem o.. 30 grach? Na normalach jest nudno, nie mam juz co robic, wtedy te levele wbijałem.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

mam całą stronę run na postacie AD. 9x attack, 2xattack, 9x armor, 9x obrona magiczna.

Czyli mowicie, ze lepiej potrenowac? Ok, ale az 300 gier? Myslalem o.. 30 grach? Na normalach jest nudno, nie mam juz co robic, wtedy te levele wbijałem.

Nudno? Możesz spróbować champy na nietypowych pozycjach by szokować przeciwników na rankedach, jak tak nie raz miałem że spoczątku był flejm na mnie a potem mnie honorowali za grę :P

Opublikowano

idz jak najszybciej i nie sluchaj tych idiotow z forum, normale niczego nie naucza tylko wlasnie rankedy, normalow nie powinno sie grac w ogole bo od tego to mozna miec tylko raka mozgu i siedziec w brazie/silverze

Opublikowano

Ja jak wbiłem 30 miałem 190 winów ,mało masz strasznie...

Nie idź na rankedy ,graj dużo draftów ,miej i opanuj op shitowskie postacie m.innymi : Jinx/Kassadin/Fizz/Lee/Leona/Katarina itd.

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Osobiście grałem tak długo przed rankedami, aby mieć 400 winów (to był overkill - 250/300 wystarczy), i ogarniać wszystkie 3 linie i zdobyć podstawową wiedzę, o wszystkich rolach. Nie mówię tu o wysokim poziomie, po prostu chodzi tu o rozumienie jak dana rola ma działać, jej pozycjonowanie, rola na linii, rola w walkach.
Ogarnięcie mida i topa w stopnie dobrym to podstawa. Dodatkowo zawsze przyda się podstawowa wiedza o supportach i dwie lub trzy postaci support (Taric, Janna i Soraka to 3 picki, które warto mieć - są dodatkowo niezwykle tanie).
Jak ktoś pisał warto zagrać parę draftów - nie mówię tu o 50 - ale kilka to obowiązek, dla ogarnięcia "co i jak".
Jungla to najtrudniejsza do ogarnięcia pozycja (czasem niektórym wydaje się, że support). Nie dość, że potrzebujesz ogarnąć mechanizm działania championa, to jeszcze roamowanie, poruszanie się pomiędzy liniami, efektowne junglowanie, counterjunglowanie. To znacznie więcej, niż zwykłe granie na linii i obijanie się po mordzie z drugim championem.
Dwie strony run to podstawa - zarówno AP, jak i AD - polecam uniwersalne, aby móc zagrać każdym championem - chyba, że masz zamiar mainować jednego, co raczej się nie zdarzy.
Masterki dla każdego typu postaci + oddzielne strony, dla championów, których mainujesz - czasem wymagają niewielkich zmian od tego, co grasz na innych, mniej ogarniętych postaciach (np.może okazać się, że lepiej iść 25/5/0).

Pamiętaj, że ranked to już nie zabawa. Nie przychodzisz tam "mieć zabawę" - chcesz zdobyć jak najlepsze wyniki i wygrać jak najwięcej aby być jak najwyżej. Jeżeli chcesz sobie "pograć" - nie graj rankedów. Idź grać normale.
Możesz mieć także ogromne problemy z "ragem". Pierwsza rzecz jaką zrobisz - WYŁĄCZ ALL CHAT. Nikt nigdy nie napisał nic ważnego na /all chacie. Co najwyżej wyzwiska i płacz (/all report our jungle so bad).
Nie grasz czym chcesz - grasz tym, co potrzebuje według Ciebie drużyna. I NIGDY ale to NIGDY nie pickuj championa, którym nie umiesz dobrze grać, a ktoś z Twojej drużyny chce, abyś nim grał. W brązie i srebrze - coś takiego jak kontra nie istnieje - i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Liczy się tylko to, jak dobrze ogarniasz tą grupkę 5 championów i jak wypadają w walce z innymi - na co możesz sobie pozwolić. Na bardziej wysublimowane akcje przyjdzie czas w Silver I lub Silver II najwcześniej.

wikmk9.jpg

Opublikowano

i tak pojde od razu na rankedy, co mi szkodzi. Najwyzej bede w brązie, ale nie sadze zeby bylo tak trudno

Skoro od razu pójdziesz na rankedy, to po co pytasz forumowiczów kiedy to zrobić? Zastanów się nad swoim pytaniem i postawą do odpowiadających, których zdanie najwidoczniej Cię nie interesuje. Ja radziłbym Ci poćwiczyć, bo jak spadniesz do COAL V, to za szybko go nie opuścisz, przynajmniej nie samemu ;)

Opublikowano

Na rankedy idź DOPIERO jak będziesz miał 20+ swoich postaci (no może być 15). Jestem graczem na poziomie diamentu i przyznam, ze jak zaczynałem wylądowałem w brązie 1. (wyszedłem do platyny w kilka dni) Muszę przyznać, że byłem w ciężkiej sytuacji, bo byłem po 2 permach, a na aktualnym koncie nie miałem postaci, którą mainowałem. Przyda ci się po 1/2 postaciach na każdą linię, gdyż gracze w brązie/srebrze niechętnie ustępują linię. :)

Opublikowano

Na rankedy idź DOPIERO jak będziesz miał 20+ swoich postaci (no może być 15). Jestem graczem na poziomie diamentu i przyznam, ze jak zaczynałem wylądowałem w brązie 1. (wyszedłem do platyny w kilka dni) Muszę przyznać, że byłem w ciężkiej sytuacji, bo byłem po 2 permach, a na aktualnym koncie nie miałem postaci, którą mainowałem. Przyda ci się po 1/2 postaciach na każdą linię, gdyż gracze w brązie/srebrze niechętnie ustępują linię. :)

Ale bronze 1 jest dobry na początek, mój kolega tam wylądował, grał 2 razy więcej gier, a jakoś jednoznacznie nie jestem w stanie stwierdzić, że jest ode mnie lepszy.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Jeżeli jesteś nowym graczem to bronze 1 nie jest zły. Lecz w moim przypadku miałem taki staż, że odstawałem umiejętnościami od tamtych graczy i dla mnie wylądowanie w brązie było stratą czasu. Do platyny wszedłem w około tydzień, a znajomy, który wygrał 10 gier na starcie miał gold 2 na start. Fakt, że przeskakiwałem o 1 dywizje nie zmienia faktu, że straciłem zbyt dużo czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...