Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk Seagate Barracuda 1Tb/Problem

Miko721

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nowy komputer od jakiś 3 miesięcy i zauważyłem dziwną rzecz od niedawna że z dysku znikają mi pliki po prostu ich nie ma dotyczy to chyba głownie tylko gier bo właśnie przy nich to zauważyłem . Tyczy się to głównie dużych plików bo z Dysku zniknoł mi WoW który waży około 17 Gb Shogun2 około 20 gb może więcej nie wiem czego to wina nie wydaje mi się żeby nowiuśki prawie dysk tak nagle zaczoł szwankowac użyłem programu HDDlife który pokazał mi 60% nie chce mi się wierzyć że po 3 miesiącach dysk zużył się w 40 % .Dodam jeszcze czy mogła by być to wina systemu który usuwa nie używane pliki ? bo np WoW'a i Shoguna przed dlugi czas nie uzywalem i sie usuneły .

Nie wiem czy to ma jakiś Sens ale podam parametry Komputera

Procesor: Intel Pentium g2020 2x2.9Ghz
Grafika:Sapphire Radeon HD7770
Ram:Good Ram 4Gb 1600Mhz
Płyta główna:GigaByte b75ma-d2v
zasilacz :corsair vs 650w

Nie jestem za bardzo obeznany w sprawach komputera ale jeżeli chodzi o format czy coś myśle że był bym wstanie to zrobić ale wole zapytać tutaj czy to konieczne ponieważ mam duzo plików ważnych ktorych nie chce sie pozbywać z Góry dzieki za pomoc ;]

Opublikowano

Pozbywac sie plikow nie musisz.

Kup pendriva za 20zl na allegro i na niego wgraj wazne ci pliki.

Szczerze to bardzo dziwne.

Stawial bym bardziej na wirusa zeskanuj pc antywirkiem.

graphic.png
Opublikowano

Wszystko wskazuje na uszkodzenie dysku. Zużycie 40% nie jest możliwe biorąc pod uwagę, że oznacza to, że dysk się sypie. Jeśli tak pokazuje program i tak jest do reklamacji, ale:

Pobierz program HD Tune i zrób zdjęcie z zakładki Health

W tym samym programie wykonaj Error Scan (nie zaznaczaj opcji Quick) i wrzuć tutaj zdjęcie.

Prawdopodobnie uszkodzeniu uległy poszczególne sektory w których znajdowały się informacje o przechowywanych plikach i dlatego system ich nie widzi. To kwestia czasu zanim zaczną znikać pliki windowsa.

Opublikowano

Ale nie zapominajmy ze dysk jest nowy wiec to mozliwe aby po tak krotkim czasie padł ? I czy jest szansa żeby to był jednak wirus ? bo pliki znikaja tylko z dysku D a tam są zarazone pliki

Opublikowano

Nom sprawdze ;d Najgorsze jest to :D ze zamawiałem kompa z tech planet ;D i nie wiem czy bd pamietał passy do konta a czy wystarczą dane z zamówienia ? bo mam fakture wat nadal itp

zrobie ten skan i usune te zarazone pliki mam nadzieje ze to tylko wir ;d

Opublikowano

Wrzuć logi usuniętych plików jakie znajdzie avast. Czasami Avast potrafi znaleźć wirusa w archiwum gg, a czasem jak pobierałeś jakieś hacki (w końcu to forum o hackach), to chociaż nie mają realnego wirusa to i tak Avast znajdzie.

Nawet jeśli to wirus to i tak dysk idzie na gwarancje. Wrzuć logi Avasta, i te 2 zakładki z HD Tune.

Opublikowano

Własnie robie skan tym programem ;d ale cos nie moge wrzucić screena ale pisze że Health Ok ;d na chwile musze isć ale zaraz wbije i postaram sie dac tego screena

Eh coś nie moge wrzucic ale tu daje linka:

http://zapodaj.net/1ec5bf7997298.png.html

hah xD tam sie gdzies zalapalo moje zdj :D nie patrzec xD

Nadal jestem w trakcie ''Error Scan'' i jest prawie w polowie ;d jak sie dobrze orientuje to jest wykrywanie bad sectorów ? narazie wszystko w porzadku

Dodam jeszcze screeny z avasta ;d ale to potem bo skonczylem skanowanie zszedłem szwagrowi na chwile z kompa i mi przegladarke i skanowanie ;d z pulpitu wylaczyl zanim screena zrobilem wlączyłem od nowa ;]

Bardzo prosze o to screen z Avasta są to pliki pobrane gierka OiM . Chyba udało mi się usunac ten plik skanuje na nowo

http://zapodaj.net/7c3ed14f6a70f.png.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...