Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Another

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

another%2B23-2.jpg

Gatunek: Dramat, Horror, Nadprzyrodzone

Tematyka: Przemoc, Szkolne życie, Tajemnice/Zagadki

Odciniki :

http://www.animezone.pl/odcinki-online_another

Opis:

26 lat temu, do trzeciej klasy gimnazjum chodziła uczennica o imieniu Misaki. Miała świetne wyniki w nauce, osiągnięcia w sporcie oraz czarującą osobowość, która zagwarantowała dziewczynie sporą popularność. Kiedy nagle zmarła, jej koledzy postanowili do końca szkoły zachowywać się tak, jakby ich przyjaciółka wciąż była wśród nich. Później, w wiosnę roku 1998, do wspomnianej klasy przenosi się Kouichi Sakakibara. Od razu staje się podejrzliwy wobec tajemniczej i przerażającej atmosfery panującej w szkole. Co więcej ciągle widuje piękną, lecz, wydawałoby się, zamkniętą w sobie dziewczynę, Mei Misaki, noszącą przepaskę na oku i w samotności, na uboczu, rysującą swoje obrazy..

:))

Moja Opinia anime zajebiaszcze :D

76561198041325734.png

Opublikowano

No calkiem fajnie sie ogladalo, ale nie jest to cos co zajmowalo by moje kysli przez chociaz tydzien pp obekrzeniu, aczkolwiek dalem 9/10

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Bardzo dobre anime z gatunku horror/dramat, ale niestety bardzo smutne. Natomiast 2 ostatnie odcinki to już istne Higurashi (z tym że jakościowo wielokrotnie lepsze), gdyż były dosyć idiotyczne. Najbardziej żal mi było

tamtych 2 dziewczyn i oczywiście Izumi. Uważam, że już bardziej Mei powinna umrzeć niż ona.

Oceniłbym Another 8/10, ale z powodu tych dwóch ostatnich odcinków to tylko 6/10.

Jest jeszcze OAVka o siostrze głównej bohaterki. Zapowiadała się na luźny (nawet fanserwisowy) odcinek, a później zamieniła się w wielki dramat i koszmar.

Another to zdecydowanie jedno z najmocniejszych i najbardziej okrutnych anime, a wyróżnia je również to że jest naprawdę wysokiej jakości wizualnej.

Jednak warto napisać, że jeśli ktoś oglądał wersję TV to niektóre sceny (te najbardziej brutalne/krwiste) zostały ocenzurowane. Ja widziałem wersję BD, więc wtedy nie było żadnej cenzury.

Opublikowano

Bardzo dobre anime z gatunku horror/dramat, ale niestety bardzo smutne. Natomiast 2 ostatnie odcinki to już istne Higurashi (z tym że jakościowo wielokrotnie lepsze), gdyż były dosyć idiotyczne. Najbardziej żal mi było

tamtych 2 dziewczyn i oczywiście Izumi. Uważam, że już bardziej Mei powinna umrzeć niż ona.

Oceniłbym Another 8/10, ale z powodu tych dwóch ostatnich odcinków to tylko 6/10.

Jest jeszcze OAVka o siostrze głównej bohaterki. Zapowiadała się na luźny (nawet fanserwisowy) odcinek, a później zamieniła się w wielki dramat i koszmar.

Another to zdecydowanie jedno z najmocniejszych i najbardziej okrutnych anime, a wyróżnia je również to że jest naprawdę wysokiej jakości wizualnej.

Jednak warto napisać, że jeśli ktoś oglądał wersję TV to niektóre sceny (te najbardziej brutalne/krwiste) zostały ocenzurowane. Ja widziałem wersję BD, więc wtedy nie było żadnej cenzury.

Właśnie to, że było smutne jest wielkim plusem. Brutalność itp. również jest plusem tego anime. Ważne, żebyś anime zapamiętał, dlatego lubię dramaty.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Właśnie to, że było smutne jest wielkim plusem. Brutalność itp. również jest plusem tego anime. Ważne, żebyś anime zapamiętał, dlatego lubię dramaty.

Odcinki 01-10 były w porządku pod tym względem, ale 11-12 bym już nie usprawiedliwiał. Twórcy przegięli bo widocznie uznali, że za dużo ich przeżyło. W innym anime mogłoby to pasować (Higurashi), ale nie w Another. Nie mam nic przeciwko dramatom (a nawet gore), ale to było zbyt sztuczne i zrobione ewidentnie na siłę. Zmiany w mandze były bardzo dobre. Chociażby to, że

Izumi przeżyła, a nawet zraniła Mei.

Mei w anime była denerwująca (szczególnie pod koniec).

Ale odnośnie tego zapamiętania to oczywiście w pełni się zgadzam.

Opublikowano

Obejrzałam... Du*y nie urywa :p Kreska ładna, a tak to zgodzę się z wypowiedzą armoro :)

Opublikowano

Po połowe serii znudziło się. Dobre dla fanów horrorów, ale nie wciąga.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Nazwać Another nudnym anime. :D

Powiedzieć, że sceny śmierci były fajne. :D

Fajne to może być zabicie kogoś złego (chociażby mordercy) albo jakaś scena komediowa bo na pewno nie okrutna śmierć niewinnych dzieci.

Zresztą tak krótkie bo 12 odcinkowe anime utrzymane w klimacie hororu nie jest ani trochę nudne. Przynajmniej mnie nie nudziło ani trochę. Szkoda tylko, że nie skończyło się szczęśliwiej.

W dodatku było bardzo ciekawe z powodu tej tajemnicy czyli kto jest tą martwą osobą i czy uda się ocalić uczniów (kto przeżyje).

Opublikowano

Chyba google chce mi powiedzieć : Rusz dupe, a nie oglądasz ciągle coś japońskiego!

ek-xcwuvuargeqwqnncpldq.jpg

A co do anime: Nie podobało mi się całkowicie. Męczyłam sie i męczyłam by dotrwać do ostatniego odcinka. Z każdym następnym powtarzałam sobie "wszyscy tak chwalą, może będzie lepiej". Nie wiem skąd taka opinia o tej produkcji. Jedyne co może być na plus to muzyczka oraz kreska. Widziałam dużo lepsze tytuły, a ten na pewno nie zapadnie mi na długo w pamięć.

Opublikowano

Chyba google chce mi powiedzieć : Rusz dupe, a nie oglądasz ciągle coś japońskiego!

ek-xcwuvuargeqwqnncpldq.jpg

A co do anime: Nie podobało mi się całkowicie. Męczyłam sie i męczyłam by dotrwać do ostatniego odcinka. Z każdym następnym powtarzałam sobie "wszyscy tak chwalą, może będzie lepiej". Nie wiem skąd taka opinia o tej produkcji. Jedyne co może być na plus to muzyczka oraz kreska. Widziałam dużo lepsze tytuły, a ten na pewno nie zapadnie mi na długo w pamięć.

Internet.. Ktoś coś powie o jednym anime - odbiorcy wezmą to jako najświętszą prawdę i przekazują dalej, ot magia Anothera.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Taki może mały offtopic, wie ktoś czy będzie kontynuacja? znacie jakiś podobny anime? bardzo mi się podobało, to było pierwsze anime które obejrzałem.

Opublikowano

Widocznie nie lubisz horrorów lub po prostu anime o tak poważnym klimacie. Są fani co lubią głównie rozrywkowe anime, parodie albo takie z dużą ilością walk. Niektórzy jeszcze uwielbiają jakieś romanse i/lub pseudo życiowe (bajkowe) anime z rodzaju clannad after, ano hana czy hanasaku iroha.

Jednak ja preferuję poważne anime i wciągający klimat. Co najważniejsze postacie nie mogą denerwować, a w tych które powyżej wymieniłem to większość postaci mi obrzydła i była irytująca.

Opublikowano

Mi tam trafiło w dziesiątkę :) poza zakończeniem. A co, znacie lepsze anime z horrorów/survivali? Dużo ich nie ma i lepszych w sumie też nie.

Opublikowano

Przez całą serię nie wciągnęło mnie nic, a oglądałem "bo zacząłem i wypada".

Widocznie postacie były ci obojętne. To znaczy czy zginęli czy przeżyli nie miało dla ciebie znaczenia.

Poza tym nie do każdego trafiają takie poważne klimaty. Ja akurat uwielbiam taką atmosferę napięcia, niepewności i strachu.

A co, znacie lepsze anime z horrorów/survivali? Dużo ich nie ma i lepszych w sumie też nie.

Zobacz Ghost Hunt. Mimo, że to anime w dużym stopniu jest adresowane do dziewczyn to jednak jak na horror rewelacyjne.

Opublikowano

Widocznie postacie były ci obojętne. To znaczy czy zginęli czy przeżyli nie miało dla ciebie znaczenia.

Poza tym nie do każdego trafiają takie poważne klimaty. Ja akurat uwielbiam taką atmosferę napięcia, niepewności i strachu.

Zobacz Ghost Hunt. Mimo, że to anime w dużym stopniu jest adresowane do dziewczyn to jednak jak na horror rewelacyjne.

Widziałem wcześniej od anothera.. :) Było dobre, ale poza ostatnim wątkiem to na horror za bardzo nie wyglądało:D

Opublikowano

Jeszcze raz odświeżam, ta wersja która podał autor tego tematu była bez cenzury? bo z tego co wiem są dwie wersje. Znacie podobne anime albo z podobną postacią jak Akazawa?

Opublikowano

Jeszcze raz odświerze, ta wersja która podał autor tego tematu była bez cenzury? bo z tego co wiem są dwie wersje. Znacie podobne anime albo z podobną postacią jak Akazawa?

Nie widzę znaku japońskiej telewizji, więc prawdopodobnie jest to wersja bez cenzury.

Pobierając BD rip zawsze masz 100% pewności, że nie będzie cenzury.

Ps. Odświeżam, a nie odswierzam.

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...