Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Another

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem wcześniej od anothera.. :) Było dobre, ale poza ostatnim wątkiem to na horror za bardzo nie wyglądało:D

Ostatni wątek (2 odcinki) to bardziej rzeź/bezmyślne zabijanie, a nie horror.

Jeszcze raz odświeżam, ta wersja która podał autor tego tematu była bez cenzury? bo z tego co wiem są dwie wersje. Znacie podobne anime albo z podobną postacią jak Akazawa?

Na 100 procent tamta wersja (pierwszy post) jest z cenzurą czyli TV. Sprawdzałem ostatni odcinek i wyraźnie było widać czarną smugę, która zakryła wbicie noża w dziewczynę. W wersji Blu-Ray (a takie zawsze oglądam) nie było żadnej cenzury.

Pobierając BD rip zawsze masz 100% pewności, że nie będzie cenzury.

Dokładnie. Jedynie anime w Blu-Ray są takie jak powinny być. W wersjach TV są stosowane białe smugi, czarne smugi, różne świecidełka czy inne rodzaje cenzury. Dotyczy to zarówno scen przemocy jak i nagości.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o "Another" to obejrzałam całe.

Niestety, zawiodłam się... Myślałam, że to anime będzie z jajem jednak były dwie rzeczy które mi się podobały:

Główna bohaterka i nastrój, który panował.

Nic więcej, nudno...

Demonia

Opublikowano

Super anime, u mnie 9/10. Gdyby nie ostatnie 2 epy była by 10 :) Jak widać po avatarze bardzo polubiłem Mei Misaki. Polecam przeczytać też mange :)

Opublikowano

Nic więcej, nudno...

Tylko, jeśli to anime jest nudne to prawie wszystkie można uznać za nudne. : )

Horrory/dramaty powiedziałbym, że należą akurat do najmniej nudnych anime.

Już sam fakt, że nie wiadomo było kto umrze (i kto jest martwą osobą) trzymał w napięciu przez  całą serię.

Jimmson, w 16 Lut 2014 - 20:50, powiedział:

Jak widać po avatarze bardzo polubiłem Mei Misaki. Polecam przeczytać też mange :)

Wiele osób ją polubiło i ja również, ale tylko do pewnego czasu. W ostatnich odcinkach była wnerwiająca i miałem ją już dosyć.

Najbardziej mnie zdenerwowała jak się okazało, że

wie kto jest martwą osobą, ale tego nie powie. Przez tą durną postać zginęło wielu niewinnych uczniów i uczennic, a mogła całkowicie powstrzymać to zabijanie na końcu.

Manga ma swoje zalety w porównaniu do anime i mam tu właśnie na myśli główną bohaterkę i Izumi.

Opublikowano

Mimo że anime było fajne to horrorem bym tego nie nazwał zbytnio, już pierwsze 4 epy higruashi miały więcej z horroru niż ta cała seria, oczywiście nie zaprzeczam że anime jest dobre ale perełką to to też nie jest.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mimo że anime było fajne to horrorem bym tego nie nazwał zbytnio, już pierwsze 4 epy higruashi miały więcej z horroru niż ta cała seria, oczywiście nie zaprzeczam że anime jest dobre ale perełką to to też nie jest.

Akurat 4 pierwsze epy Higurashi (pierwszy świat) były najlepsze i najbardziej klimatyczne z całego anime. : ) Za te odcinki to 10/10.

Samo Another oceniam niżej niż Higurashi, gdyż było wyraźnie słabsze od tej perełki, ale mimo to dobre/bardzo dobre.

Był klimat napięcia i niepewności, a takie powinny być cechy horrorów.

W dodatku ta grafika. Another to jedno z najlepszych wizualnie anime. Jakość bardzo wysoka (szczególnie jak ktoś oglądał nie online i BD). Poza tym w TV była cenzura brutalniejszych scen.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnie odc. najlepsze !

W skrócie MORDOR <3

Grafika była ładna oraz ciekawa historia.

Ostatnie odcinki określiłbym jako najsmutniejsze i najbardziej dramatyczne (bardzo dokładnie pokazane zabijanie dzieci), a zarazem wyjątkowo denerwujące z powodu Misaki Mei.

A grafika (jej jakość) to już wyższa półka wśród anime.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...