Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Idealny Battlefield

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie myślę, że skoro wszyscy krytykują, to może napisalibyście jaka byłaby wasza wymarzona wersja Battlefielda? ;) Tylko proszę nie pisać "bez błędów", bo to wszyscy wiemy. Chodzi mi o wasze pomysły :)

Myślę, że ze mną zgodzicie się w kwestii całkowicie zniszczalnego otoczenia, ale też bez przesady, nie chodzi o to żeby każda ściana padała od razu, trochę urozmaicenia (super byłoby zobaczyć efekty Levolution dla wielu wieżowców na jednej mapie). Piszcie ;)

@@@No tak, sorry za brak prefixu. Miałem dać, wyleciało z głowy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

1000x1000 graczy, bardziej rozwinięty Battlelog, zniszczalne otoczenie, Levolution w pełnej wersji, brak cheaterów (trochę głupio, bo forum o cheatach), może lepszy single player.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to będę edytował.

Nie pogardziłbym też powrotem do klimatu II Wojny Światowej serii Battlefield, bo te współczesne konflikty zaczynają mnie nudzić.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A co byście powiedzieli na takie coś (nierealne, chyba że na sprzęcie z 2k20): Mamy dokładnie odwzorowane jakieś państwo (całe), a na jego terenie toczy się walka w trybie podboju - ale w roli punktów całe miasta. Po przejęciu jednego gracze przenoszą się do innych miast pojazdami, a w trakcie toczą się bitwy lądowe i powietrzne. Taki tryb prawie nigdy by się nie kończył (lub po wielu dniach) i gracze dołączaliby w dowolnym momencie wojny. Starczyłoby parę serwerów ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A co byście powiedzieli na takie coś (nierealne, chyba że na sprzęcie z 2k20): Mamy dokładnie odwzorowane jakieś państwo (całe), a na jego terenie toczy się walka w trybie podboju - ale w roli punktów całe miasta. Po przejęciu jednego gracze przenoszą się do innych miast pojazdami, a w trakcie toczą się bitwy lądowe i powietrzne. Taki tryb prawie nigdy by się nie kończył (lub po wielu dniach) i gracze dołączaliby w dowolnym momencie wojny. Starczyłoby parę serwerów ;)

Tak, ale wtedy nie mogłoby zabraknąć porządnej rozbudowy trybu dowódcy.

Albo rozwinięcie tych... okularów (może ktoś kojarzy nazwę?), żeby pozwalały się czuć jak na polu walki.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Może źle Cie zrozumiałem, a to całkiem prawdopodobne, ale jest taka gra, że jest w **** ogromna mapa i nazywa się Planetside 2 i działa na komputerach z ładną oprawą graficzną, lecz to inny klimat zupełnie. Dobra teraz ja. Chciałbym, żeby były jeszcze bardziej brzydsze tekstury na najniższych na przykład takich budynków lub nieba które jest całkowicie nie potrzebne. W BF3 30 fps to cholernie mało. :P Też chciałbym bronie, bronie, bronie i jeszcze w ***** więcej broni. :) i małe mapy na 64 osoby coś w rodzaju Ziby w BF3. :D

Opublikowano

Dziś kolega mnie uświadomił, że to samo z na pół fikcyjnym państwem jest w Armie II xD Dlaczego zawsze kiedy mam pomysł na grę, musi już gdzieś być wykorzystany... Tak samo było z moim pomysłem na killcam i Sniperem Elite ;( Wracając do tematu, zobaczyć klimaty IIWŚ na nowym Frostbite byłoby świetnie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dziś kolega mnie uświadomił, że to samo z na pół fikcyjnym państwem jest w Armie II xD Dlaczego zawsze kiedy mam pomysł na grę, musi już gdzieś być wykorzystany... Tak samo było z moim pomysłem na killcam i Sniperem Elite ;( Wracając do tematu, zobaczyć klimaty IIWŚ na nowym Frostbite byłoby świetnie.

Tylko pytanie: Która firma wpadnie na taki pomysł wcześniej?

Bo jeśli zrobią pierwsi CoDa w klimatach drugiej wojny światowej to będzie ich zwycięstwo, a gra pewnie będzie słaba.

Ale fani II Wojny Światowej w grach rzucą się do niej i nie będzie ważne czy gra jest dobra czy słaba.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Przecież mogą jedni i drudzy, jak to było kiedyś. Ja osobiście nie chciałbym takiego CoD-a, chodzi mi o koncepcję jak w nowych BF-ach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

1000x1000 graczy, bardziej rozwinięty Battlelog, zniszczalne otoczenie, Levolution w pełnej wersji, brak cheaterów (trochę głupio, bo forum o cheatach), może lepszy single player.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to będę edytował.

Nie pogardziłbym też powrotem do klimatu II Wojny Światowej serii Battlefield, bo te współczesne konflikty zaczynają mnie nudzić.

A idź mi pan w izdu z battlelogiem, chciałbym normalnie serwery do wyboru w grze, tak jak to jest w bfp4f, czy bfbc2.

Lajtowo by to maszyny uciągnęły, tyle że miałbyś co miasto loading screeny xD

Już wgl nie wspomnę o tym, że nie ma szans, żeby w przeciągu nawet 2 lat odwzorować jakieś państwo na mapce, no chyba że Watykan :D

436951440626370320491.png

Opublikowano

A idź mi pan w izdu z battlelogiem, chciałbym normalnie serwery do wyboru w grze, tak jak to jest w bfp4f, czy bfbc2.

Lajtowo by to maszyny uciągnęły, tyle że miałbyś co miasto loading screeny xD

Już wgl nie wspomnę o tym, że nie ma szans, żeby w przeciągu nawet 2 lat odwzorować jakieś państwo na mapce, no chyba że Watykan :D

W arma 2 mapa ma 225km, w armie 3 jeszcze większa i arma 2 działa dobrze na byle złomku ;d

Ja bym chciał żeby BF wreszcie zaczął przypominać tego starego bf,a, np. bf2

Z wielkimi mapami, nie prawie codowymi jak w nowych (BF3 i BF4 choć w 4 i tak trochę lepiej, choć gra w 64 to dalej chaos, męka i napierdalanina bez ładu i składu) bfach.

Jakoś w BF2 na 64 osobach na takim dalian czy dragon valley wroga jednak trzeba było szukać a gra nie była zwykłym chaosem, teraz mapy są niby takie wielkie ale i tak dalej małe.

Strzelanie jest w nowych bfach strasznie łatwe, bronie są prawie bez odrzutu, o wiele lepsze było by strzelanie takie jak w bf2.

i wreszcie żeby destrukcja była rzeczywiście taka super bo dalej i w 4 jest niewiele lepsza od tej z 3, ciekawe ze w bc2 dało się zniszczyć prawie wszystko (prócz kontenerów z kosmosu...) a w bf4 destrukcja dalej kuleje, jedynie pojedyńcze rzeczy na niektórych mapach (np. wieżowiec) ratują destrukcję w tej grze

LOL

Opublikowano

Idealny Battlefield:

*Wielkie mapy z przynajmniej 50 punktami i z 500 graczy (Trzeba by bylo dobre maszyny xD )

*Wojna podzielona na 3-4 strony konfliktu i mozliwosc sojuszu panstw np. 2 na 1 na 1.

*Wielogodzinna rozgrywka i konczenie jej wtedy gdy jedno panstwo bedzie mialo wszystkie punkty.

*Mozliwosc destrukcji mapy w roznoraki sposob np. Wykopwanie okopow, Podkopy.

*Jezeli bitwa pancerna to kazdy respi sie w czolgu.

*Waruki atmosferyczne np.Zima- mozemy umrzec jezeli bedziemy za dlugo na dworze, Lato- Rozmazuje sie obraz z wycienczenia.

*Koniec z BattleLog'iem i wybor serwera z gry.

*Opc. Takie moje marzenie :O : Powrot do I i II wojny swiatowej :)

Wyobrazcie sobie walka na froncie ,a nad wami leca kule z "Maierow"(Wynalazca karabinow maszynowych.) i jeden wybija wszystkich i z 100graczy pozostaje 10 i walcza dalej ,a po zdobyciu punkgu dopiero sie respia zabici. To by bylo cos :)

Moglbym sie rozpisac na kilkanascie stron lecz musialbym nad tym bardziej pomyslec :)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Okopy - super patent, ale też bez przesady, tylko w wybranych miejscach. Cała mapa rozorana rowami - niezbyt :D

Co do zimy, to była taka misja w BC2. Według mnie jeśli już stawiamy na nowoczesne technologie, to odmrożenie nie powinno grozić (w klimatach IIWŚ ujdzie).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Okopy - super patent, ale też bez przesady, tylko w wybranych miejscach. Cała mapa rozorana rowami - niezbyt :D

A czemu nie? Zajebista sprawa. Jedzie czołg, a tu rów przykryty siatką maskującą. Nikomu by się nie chciało orać całej mapy. Szczególnie, że mówimy tu o dużych mapach większych niż w Armie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

*Wielkie mapy z przynajmniej 50 punktami i z 500 graczy (Trzeba by bylo dobre maszyny xD )

*Mozliwosc destrukcji mapy w roznoraki sposob np. Wykopwanie okopow, Podkopy.

Ale on pisał w "Wielkich mapach".

graphic.pnggraphic.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Idealny battlefield?

Cos w styl duzego miasta 100 vs 100 Miasto tak duze ze snajperzy nie beda przydatni.

Przejmowanie budynkow wazniejszych jak np Muzea oraz podkladanie do nich bomb.

Samoloty wojskowe Do ktorych bedzie mozna normalnie wejsc a nastepnie zjechac po linie.

Duuuuuzooo broni!

TONV8iZ.png

Opublikowano

Idealny Battlefield według mnie w klimacie  World War II  usprawniony silnik bf4  lub bf3  , (pojazdy: czołgi lekkie,średnie,ciężkie (niszczyciele czołgów) artyleria ,wozy wsparcia, marynarka (okręty i lotnictwo inne )   mapy o wielkości 10km2 , tańsze premium , nowsze tryby gry , większy realizm ( rozpryskujące się ciała od pocisku np. czołgu lub cięzkich karabinów )   i wiele .... wiele  innych rzeczy  ale to tylko moje marzenia............

Opublikowano

Battlefield powinien być prawdziwym symulatorem wojny. Mapy przydałyby się nieco większe, serwery na 100/200 slotów. Jeśli ktoś kojarzy Project Reality z BF2 to wie co to prawdziwy symulator wojny :). Tam bez komunikacji z innymi graczami nigdzie nie zajdziesz - jak nie zawołasz medyka przez mikrofon to giniesz. Musisz prosić o amunicje, transport itp. KOMUNIKACJA przede wszystkim w Battlefieldzie :P Nie powinno być sytuacji, że gdy lecisz samolotem, wyskakujesz, podkładasz c4 do wrogiego samolotu, zabijasz i wskakujesz do swojego i lecisz dalej zabijać :D

2rbyzpu.png

Remember, I don't give a fuck!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...