Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno karty graficznej

patrykasx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz tylko poszukać adptera na mieście i wszystko ok. Mam nadzieje ze ten GPA-450s8 ma wystarczającą wtyczke zasilania, zebym nie musial przjsciowek do grafy kupywać...

Opublikowano

Nie wiem jaka DDR, bo dopiero jutro będziemy testowac kartę na moim komputerze. Mam nadzieje ze moj zasilacz na ten test ma odpowiednie wtyki...

Edit: Kolega na pudełku przez telefon przeczytał DDR5 ? A co zmienia to coś?

Opublikowano

Wycofuję mój kolega to debil... Z pudełka od graficznej wyjął kartę.... sieciową... Czyli kupuję radeona. Jeżeli wszystko zamontuje o ile się samemu uda zamknę temat.

Opublikowano

Witam.

To znowu ja...

Kupiłem zasilacz Chieftec gpa450s8 i kartę graficzną Ati radeon HD 4850. Z przykrością stwierdzam, że lagi nie ustąpiły.

W lolu na pocztku rozgrywki gdy nic się dzieje dochodzi do 80 fps, ale gdy już minimalnie coś się dzieje gra "szarpie" jak na starej karcie, w gta san andreas mam też ściny, jedynie w cod 4 miałem do 40 fps teraz około 70 na low. Temperatura karty od 40-50C. Już nie wiem co robić..

Jeszczę zrobię defragmentację może coś pomoże. Jeżeli wiecie jaka jest tego przyczyna proszę o pomoc.

Opublikowano

Wyczyść pcta w środku jak chcesz zbić trochę temperatury, może to przez nie taktowanie się zmniejsza tym samym tracisz na wydajności. Możesz też spróbować formata, jest zalecany po zmianie jakiegokolwiek sprzętu ze względu na możliwą kolidację starych sterowników

Opublikowano

Format? Tylko na dysku C i D (o ile się tak da), E odpada.

Komputer czyściłem dzień przed wlozeniem karty.

Aha no i na dysku D znalazłem folder "Ati technologies" i jak próbóję to usunąc to wyskakuje takie okno " Odmowa dostępu. Sprawdź, czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem, oraz czy plik nie jest aktualnie używany."

Może to koliduje ze sterownikami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...