Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno karty graficznej

patrykasx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym coś zrobić ze swoim komputerem... Gry na najniższych wymaganiach osiagają do 15-30fps, League of legends podczas walki z innym graczem od 5-20...

Próbowalem wsyzstkich sposbów na zwiększenie Fps. Nic nie pomogło, więc doszedłem do wniosku, że muszę wymienić poszczególne części w komputerze. (BUDŻET DO 200ZŁ, dlatego nie kupię nowego komputera)

Zastanawiam się nad zmianą karty graficznej lub procesora, bo z tego co czytalem to te dwie rzeczy wpływają na FPS.

Proszę o pomoc co zmienić w moim komputerze:

Procesor: INTEL PENTIUM D 915 2.80GHz

Płyta główna: Gigabyte Technology Co. Ltd. Model:8I945GZME-RH

RAM: 2GB DDR2 400HMZ

Karta graficzna: ATI RADEON X300/X550/X1050 series 512 MB

(w Everscie pokazuje, że mam Radeon X550)

Zastanawiałem się nad Radeonem 4850 ale nie wiem czy coś pomoże z takim prockiem...

Proszę o pomoc ;]

Opublikowano

Jaki procesor polecasz do 100-200zł?

PS: A aktualnie co jest aż tak słabe karta czy procek? Może jedno jakoś ujdzieczy obydwa do niczego?

Opublikowano

Mój zasilacz to MODE COM Feel II 400ATX. Pewnie też do nieczego...

Też by trzeba było go wymienić by mieć pewność, że nowa karta sie nie uszkodzi.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Cały czas lipa....

Dostałem propozycje od kolegi kupna komputera za 300 zl, ponieważ padł mu dysk twardy i kupił sobie nowy komputer ;0

grafika radeon hd 2400xt 512mb, 128bit

procek : mówi że jakiś amd 2.77ghz

ram 2.5gb

Na lola twierdzi ze ma stałe FPs 30-40...

Ale wierze mu bo jak mi nie chciała działać gra Call of Duty MW3, zamieniłem się znim na inną i u niego płynnie działa.

Opłaca mi się kupić? Co jego komputer ma czego ja nie mam ;p?

Opublikowano

kup lepiej E5200+9800GTX z plusem+GPA-450S8. ja za ten komputer dałbym 120 zł.

Tego 9800GTX ciężko znaleźć sklep z tym.

Ja proponuje takie zestawienie:

Procesor Intel Celeron G1610

Zasilacz: FORTRON Fsp400-60Ghn 80+ lub to co wyżej wymienił kolega GPA-450S8

Grafika: Ati Radeon 4850 (trochę drogo, jedynie używana... Nie wiem jak to jest z używanymy kartamio graficznymi)

Opublikowano

Nie znam się zbytnio na komputerach ;/ I dziękuje za podanei zestawienia.

Ten zasilacz przekrozyl moj budżet... Wiem, że muszę go kupić, ale gdybym zamontował tego GTX+ stało by się coś koputere przy obecnym zasilaczu?

Opublikowano

kup lepiej E5200+9800GTX z plusem+GPA-450S8. ja za ten komputer dałbym 120 zł.

Chyba kupię te zestawienie. A czemu polecasz własnie te? Grałeś na nim? Dam rade sobie pograć na 30-50 fps bez spadku poniżej 30klatek?

drugie pytanie:

Czy mój aktualny zasilacz w ogóle posiada wtyczki zasilające do tego radeona 4850 czy gtx+?

I trzecie:

Co kupić od razu po zasilaczu ? Kasy szybko mi nie przybywa, a lagi denerwują. Co bardziej wływa na FPS procek czy Grafa?

Po rozwianiu wszystkci9h wątpliwości dam wszystkim jakieś plusy czy "lubię to" za odpowiedzi..

Opublikowano

Chyba kupię te zestawienie. A czemu polecasz własnie te? Grałeś na nim? Dam rade sobie pograć na 30-50 fps bez spadku poniżej 30klatek?

drugie pytanie:

Czy mój aktualny zasilacz w ogóle posiada wtyczki zasilające do tego radeona 4850 czy gtx+?

I trzecie:

Co kupić od razu po zasilaczu ? Kasy szybko mi nie przybywa, a lagi denerwują. Co bardziej wływa na FPS procek czy Grafa?

Po rozwianiu wszystkci9h wątpliwości dam wszystkim jakieś plusy czy "lubię to" za odpowiedzi..

W twoim przypadku to proc i karta wpływają na ilość fps.

Ale wymienił bym w pierw karte, bo jeśli powywalasz zbędne procesy podczas grania procek jakoś uciągnie.

graphic.png
Opublikowano

A czym różni sie ta którą ja podalem od twojej? Zależy mi, żeby bylo za pobraniem.]

I mam pytanie... Mam monitor ze złączem D-sub, czy karta graficzna musi takie posiadać zebym mógł odebrać obraz?

Opublikowano

Dla mnie musi, nie mam konta bankowego ani nikt mi nie udostepni.. Mi raczej na cichości nie zależy. Ale ta którą podałem nie za bardzo odbiega wydajnością od innych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...