Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odległe lądy , Świat widmo

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rudy jeb usunal odległe lady i teraz to widmo dodal ciulas.

Spróbowałem na spc /tele 153034349i232 342932490342,takie lagusy były a mam bardzo mocny komp, taki mały kombajn, ale gdy się tam teleportowałem, miałem takie lagi, że świat w ogóle się nie ładował. Słońce zmieniało kolory (odcienie niebieskiego, czerwonego, pomarańczowego i żółtego). Kordy zmieniały się kilka tysięcy jednostek na sekundę.

Tu masz ciekawostki o tym

Opublikowano

Byłem tam wielokrotnie, przy blokach widmo nie mam lagów, ani na siglu, ani na serwie.

Opublikowano

Rudy jeb usunal odległe lady i teraz to widmo dodal ciulas.

Spróbowałem na spc /tele 153034349i232 342932490342,takie lagusy były a mam bardzo mocny komp, taki mały kombajn, ale gdy się tam teleportowałem, miałem takie lagi, że świat w ogóle się nie ładował. Słońce zmieniało kolory (odcienie niebieskiego, czerwonego, pomarańczowego i żółtego). Kordy zmieniały się kilka tysięcy jednostek na sekundę.

Tu masz ciekawostki o tym

To właściwie jest normalne zachowanie, bo nie wiadomo co tak naprawdę się generuje w świecie Widmo... jakieś kaniony, cokolwiek... roxmbplay (YouTuber) tworzy serię "Jak Wielki jest Minecraft" tam wszystko możecie się o tym dowiedzieć. ;)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

A no i gość z Ameryki robi serie tzw. "Dotrzeć do Kresu",ze 100 odc już ma a jest dopiero w 4/10 drogi ;x

Możesz podesłać filmik, z chęcią zobaczę jak wyglądają takie odcinki. ;)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Odlegle lady wygladaly bardziej spektakularnie niz swiat widmo ktory od zwyklego swiata nie rozni sie prawie niczym tylko kilkoma blokami mniej i tym ze mozna przez niego przenikac.

Opublikowano

Przy końcu świata redstone jest bardzo zbugowany nie mówiąc o mechanizmach.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Od ostatniej wersji chyba 1.7.2 lub 1.7.4 została dodana niewidzialna ściana przez którą nie można przenikać, chociaż zastanawiam się czy da się przez nią przejść latając ponad wysokość maksymalnej wysokości lub pod bedrockiem. Wiem że tak się da przelecieć na creative w pocket edition taką ścianę, ale nie wiem co z normalnym Minecraftem.

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Od ostatniej wersji chyba 1.7.2 lub 1.7.4 została dodana niewidzialna ściana przez którą nie można przenikać, chociaż zastanawiam się czy da się przez nią przejść latając ponad wysokość maksymalnej wysokości lub pod bedrockiem. Wiem że tak się da przelecieć na creative w pocket edition taką ścianę, ale nie wiem co z normalnym Minecraftem.

Nie da się przejść ani nic z tym zrobić :D za to te kochane bugi jak możliwość stawiania latającego piasku... bez żadnych problemów itp <3

masaaaa bugów. PS: dało się też tam kiedys klonować piasek itp na potęge... wystraczylo zasilić redstonem xD a sam leciał

Hyym... chyba tylko strzałę udało mi się tam wrzucić

EDIT2: Udało mi się tak zabić smoka by świeczki wisiały na tej ścianie... :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

żadnych lagów tam ni ma :P przynajmniej u mnie a na laptopie siedzę :)

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

"te bugi" sa tam celowe , moim zdaniem to zostanie usuniete calkowicie z czasem :)

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to swiat widmo jest tylko "generowanym obrazem " bez fizycznego odpowiednika tj. bloki niby sa ale nie ma ustawionych "kolizjji" .,

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...