Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o poradę odnośnie schudnięcia.

MaiQQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam 13 lat i trochę przybrałem tłuszczyku (mam 5 kilo nadwagi). Chciałbym schudnąć, tylko, że mam pewien problem. Otóż prawdopodobnie mam guza stopy, przez co nie mogę biegać czy skakać. Oczywiście, mogę w krótkich dystansach. Szukam jakiejś diety (tylko składniki tanie, nie śpię na kasie) i ćwiczeń nie obciążających stopy. Na dodatek: Albo mam astmę, albo ciężko mi się oddycha przez nadmiar tłuszczu (czyt. szybko się męczę).

Co do hejterów (jeżeli jakiś się znajdzie):

Obrosłem tłuszczem gdy miałem ok. 10 lat. Było wtedy upalne lato a ja jadałem 3 lody dziennie. Oczywiście, przez gorąc nie chciało mi się ćwiczyć. Nie przeszkadzało mi to, do czasu. Gdy zdałem do 1 gimnazjum, okazało się, że prawdopodobnie mam guza stopy i nie mogę ćwiczyć na w-f. A właśnie wtedy chciałem schudnąć. Ćwiczyć mogę rano (W weekend od 05:00 do 07:00, w tygodniu od 05:00 do 06:00) i wieczorem (poniedziałek, wtorek, środa 17:00 do 20:00) oraz czasami po południu.

Mam ~170 cm wzrostu i ~75 kg wagi. Nie interesuję się sportami. Na w-f lubię pograć (czasami) w koszykówkę ale piłki nożnej nie lubię.

@Edit: Jeżeli zrobiłem jakiś błąd albo mój tekst jest niezrozumiały to macie 3 możliwości:

1. Olać to i spróbować zrozumieć.

2. Napisać mi na PW jeżeli nie chcecie napisać posta albo mój tekst jest tak niezrozumiały, że chcecie ale nie możecie

3. Napisać mi to w poscie w którym pomagacie (jeżeli napiszecie post odnośnie błędu albo niezrozumiałego tekstu, ale nie próbujecie pomóc w schudnięciu, to zostaniecie zreportowani).

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Do dietetyka, a nie na forum odnośnie cheatów prosisz o pomoc, lol.

Opublikowano

Może spróbuj z kimś pełnoletnim iść? Trener powinien Ci pozwolić...

Co do pytania... Jest dużo ćwiczeń, podczas których nie musisz zbytnio biegać, czy się wymęczać. Skłony, brzuszki i inne. Najlepiej, jeśli udałbyś się do dietetyka i poradziłbyś się, bo nie wiemy, jaka jest Twoja dokładna, obecna sytuacja. Profesjonalista by Ci najlepiej doradził, co robić.

Pozdrawiam i powodzenia! :)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Trening cardio (najlepiej na rowerku na jakiejś siłowni - nie obciażasz tak bardzo stóp) + trening siłowy i dietka nisko tłuszczowa taka by zjadać mniej tłuszczów niż jest potrzebne do twoich makroskladników. Najlepiej intermittent fasting.

Opublikowano

Do dietetyka, a nie na forum odnośnie cheatów prosisz o pomoc, lol.

Chciałbym zauważyć, że owe forum nie jest tylko i wyłącznie o cheatach, i trzeba być ograniczonym żeby tego nie zauważyć.

@Dzięki wszystkim. Co do siłowni, tak jak już powiedziałem mogę wstąpić od 15 roku życia.

Opublikowano

mam 13 lat i trochę przybrałem tłuszczyku (mam 5 kilo nadwagi). Chciałbym schudnąć, tylko, że mam pewien problem. Otóż prawdopodobnie mam guza stopy, przez co nie mogę biegać czy skakać. Oczywiście, mogę w krótkich dystansach. Szukam jakiejś diety (tylko składniki tanie, nie śpię na kasie) i ćwiczeń nie obciążających stopy. Na dodatek: Albo mam astmę, albo ciężko mi się oddycha przez nadmiar tłuszczu (czyt. szybko się męczę).

Mam problem niewiele większy od Ciebie. Również szybko słabnę, przeciwwskazania do jakiegokolwiek wysiłku, a po lekach zatrzymywanie wody w organizmie przez co parę kg w górę. Radzę nie szukać w necie diet cud bo sobie tylko zaszkodzisz. Tak jak inni napisali - idź do dietetyka. Jeśli chcesz mogę podać Ci linka do ćwiczeń, co prawda rehabilitacyjnych ale możesz sam ćwiczyć w domu, nie obciążając stopy a i przy okazji trochę się pogimnastykować. (;

Opublikowano

Mam problem niewiele większy od Ciebie. Również szybko słabnę, przeciwwskazania do jakiegokolwiek wysiłku, a po lekach zatrzymywanie wody w organizmie przez co parę kg w górę. Radzę nie szukać w necie diet cud bo sobie tylko zaszkodzisz. Tak jak inni napisali - idź do dietetyka. Jeśli chcesz mogę podać Ci linka do ćwiczeń, co prawda rehabilitacyjnych ale możesz sam ćwiczyć w domu, nie obciążając stopy a i przy okazji trochę się pogimnastykować. (;

Jeżeli mógłbyś to spoko. Co do diety to zapiszę się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...