Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duzo % CPU

milion933

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak gram w Combat Arms'a Eu bardzo mi zżera Cpu nie wiem co jest powodem 100 procentowym Cpu , no chyba Ca nie .

Moze da sie skonfigurowac kompa lub Ca zeby bylo np. od 20 do 50 max cpu?

O to mój koputer:

• Jest to laptop ;D
  • Samsung RV511
  • Karta Graficzna nVidia GeForce 315M
  • Procesor Intel Core i5 ( w miare dobry ) oraz 2.67 GHz
  • Windows 7
  • Ram 3 GB ( jak na Ca to dobrze )
  • Typ Systemu 64-bitowy

Chyba wystarczy jesli cos jeszcze bedzie potrzebne to dopisze =]

Nothing is impossible.

Opublikowano

Spróbuj odpalić gameboosterem, on dosyć dużo pomaga w optymalizacji.

Opublikowano

wyłacz wszystkie programy w tle w tym rowniez przegladarke. Ja na starym kompie tez zawsze mialem 100% ale nic sie nie zacinalo. Zawsze mozna procesor zmienic

Opublikowano

Na lapku nie mozna =]

Spróbuj odpalić gameboosterem, on dosyć dużo pomaga w optymalizacji.

Razerem? jak tak to probowalem i nic nie dalo

Nothing is impossible.

Opublikowano

Masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej?

Opublikowano

Ctrl + Alt + Delete i pokaż mi listę odpalonych procesów

Do tego polecam jak najszybszą zmianę Windowsa na 32 bity. Bo masz 3 GB RAMum a to jest ewidentnie za mało na 64 bitowy system

I nawetna CA to nie jest dobrze, ponieważ system pochłania 1.8GB RAMu + procesy, to może zostaje ci z 1GB

@Valze

Jakby nie miał sterów, to raczej by nie zagrał. Z resztą by to zauważył po max. najmniejszej rozdzielczości monitora, która podczas braku sterów wynosci 6XX x 4XX

9368_gold.png

Opublikowano

teraz i to mowisz ...

Muszę wiedzieć ile CA pożera ci pamięci, a ile inne aplikacje. Muszę mieć jakieś porównanie

9368_gold.png

Opublikowano

nie moge ci wyslac ale wiem ze Ca wlaczone w lobby zabiera mi tak od 28 do 40 cpu a inne po 0

moze jakies inne propozycie od innych uzytkownikow?

a bitow nie wiem jak sie zmienia

Nothing is impossible.

Opublikowano

nie moge ci wyslac ale wiem ze Ca wlaczone w lobby zabiera mi tak od 28 do 40 cpu a inne po 0

moze jakies inne propozycie od innych uzytkownikow?

a bitow nie wiem jak sie zmienia

To jest laptop. Co z tego, że i5 jak i tak 2 jajowiec. 28-40 to nie jest dużo ... Jak ja z CA mam zużycie 30% na 4 jajowcu

@co do bitów reinstal Windowsa na 32 bity (x86)

9368_gold.png

Opublikowano

Może do lepszej optymalizacji gry zmniejsz rozdzielczość na mniejszą :) ?

Jestem pewien, że wina jest jakiś uruchomiony program, a nie rozdziałka. Głównie to winne są antywirusy.

@Do autora

jeżeli masz NODA sprawdź czy nie masz auto skanowania, albo jakiegoś gówna w nim włączonego.

9368_gold.png

Opublikowano

ja bym polecił zainstalowanie win xp, jako 2 system na kompie,ustawić z 15GB wielkość dysku i spokojnie starczy, na system i CA

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Po pierwsze ją żadnej rejnstalki win nie robię.

Po drugie te 28 % bylo w lobby a jak wejde do gry i jeszcze ktoś ognia puści czy flamethrowerem to juz 100 % załatwione.Po trzecie nie wiem co to NOD , a po czwarte mam avasta free antibitusa.

Nothing is impossible.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam teraz jeszcze inny problem. Gdy mam 3 kreski pingu od razu maleją fps'y o co chodzi ?

Nothing is impossible.

Opublikowano

Pousuwaj puste foldery z dyskow ;) ewentualnie ccleaner i jak up, up,up.... game booster :)

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

Po 1. W laptopie da się wymienić wszystko. Ja przebudowałem laptopa w mały komputerek, i się dało :]

Po 2. Pobierz program, który sprawdza temperaturę CPU podczas grania i wyślij SS'a. To raczej wina przegrzewania się CPU. Słabe wietrzenie. Kup podkładkę chłodzącą, bo kosztuje grosze.

14960923606106021851_thumb.jpg

[*] Buy 15.05.2002r. - Rip 29.10.2006r. [*]

Mój szczurek :(

Opublikowano

Pasta na procku .. może być przepalona albo jej w ogole juz nie ma ... stary lapek ?? ile ma lat ?? ... nooo i podstawa przy tylu ramach nie robi sie windowsa pod 64-ke ... 4 gb ramu to podstawa na taką wersje 

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano

Pasta na procku .. może być przepalona albo jej w ogole juz nie ma ... stary lapek ?? ile ma lat ?? ... nooo i podstawa przy tylu ramach nie robi sie windowsa pod 64-ke ... 4 gb ramu to podstawa na taką wersje 

Lapek obecnie ma lat 3 a ja nie mam zamiaru nic ruszac w moim systemie.

Po 1. W laptopie da się wymienić wszystko. Ja przebudowałem laptopa w mały komputerek, i się dało :]

Po 2. Pobierz program, który sprawdza temperaturę CPU podczas grania i wyślij SS'a. To raczej wina przegrzewania się CPU. Słabe wietrzenie. Kup podkładkę chłodzącą, bo kosztuje grosze.

Możesz podać strone z allegro albo z innego sklepu internetowego gdzie mozna takie cos kupic? Bylbym bardzo wdzieczny.

Pousuwaj puste foldery z dyskow ;) ewentualnie ccleaner i jak up, up,up.... game booster :)

Mozesz mi doradzic jakim programem usunac te puste foldery? usuwalem Fms Empty Folder Remover i mi tylko usuna z D a jak chce usunac z C to pisze brak odpowiedzi.

Nothing is impossible.

Opublikowano

nie masz zamiaru .. ale przeszkadza Ci wysoka temperatura procka ... ramy odpowiadają za prace procesora ... im mniej tym ciężej ma procek ... ja stawiam na wine windowsa ... i tylko tego ... pasta powinna być po takim czasie , a czy jak to intel to miał bym obawy 

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...