Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Mało miejsca na dysku C

Juri.

Pytanie

Opublikowano

Cze, w ostatnim czasie, nic nie ściągam, nic nie instaluje, a bardzo ubywa mi miejsce na dysku C. Czyszczę CClenerem, używałem ADW cleaner i nie wiele przybywa ;/ Wywaliłem już wszystkie mniej potrzebne rzeczy, na pulpicie mam TYLKO skróty do podstawowych programów i kilka notatek. Folder program Files waży nieco ponad 1,3GB mam tam tylko najpotrzebniejsze programy typu skype, przeglądarka, antywirus, sterowniki.

Do tego mam takie programy których się nie da usunąć, a nie są mi potrzebne:

Do tego Windows waży 12,7GB nie wiem czy to dużo, czy normalnie.
I jeszcze jedno:
http://scr.hu/1yc8/96wkl

Folder waży 3GB, a pliki w nim 12mb...

Mam jakiegoś wirusa czy co? Jak mogę zwolnić miejsce?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalna waga windowsa, normalna waga katalogu użytkownika. W C:\Users\Nazwa masz wszystkie pliki od programów, wszystko to co masz na pulpicie itd.

Programy przez Ciebie podane to składniki systemu, nie ruszaj bo zepsujesz.

Opublikowano

Nic nie instaluje, ale komputer laguje w ch... Tata pseudo specjalista komputerowy mi tak ustawił ;/ Nad formatem pomyślę, ale na tym kompie mam dużo ważnych rzeczy, ale 9/10 na innych dyskach. Nic tak naprawdę nie mam na dysku C. Tylko najważniejsze programy i windows...

Jakieś propozycje?

Opublikowano

Dobra, robię w końcu formata. Ile dać na każdą z partycji? Mam 70GB łącznie (6 letni lapek, nie komentujcie proszę) i jak to rozdzielić? Czy może zrobić tylko dysk C z 70GB?

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest mieć dwie partycje, jedną dla systemu, a drugą na pliki, programy, gry itp. Przy twojej pamięci chyba lepiej robić jedną partycję, ale szukaj jeszcze osoby która mnie poprze bo akurat tutaj pewny nie jestem.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...