Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Mało miejsca na dysku C

Juri.

Pytanie

Opublikowano

Cze, w ostatnim czasie, nic nie ściągam, nic nie instaluje, a bardzo ubywa mi miejsce na dysku C. Czyszczę CClenerem, używałem ADW cleaner i nie wiele przybywa ;/ Wywaliłem już wszystkie mniej potrzebne rzeczy, na pulpicie mam TYLKO skróty do podstawowych programów i kilka notatek. Folder program Files waży nieco ponad 1,3GB mam tam tylko najpotrzebniejsze programy typu skype, przeglądarka, antywirus, sterowniki.

Do tego mam takie programy których się nie da usunąć, a nie są mi potrzebne:

Do tego Windows waży 12,7GB nie wiem czy to dużo, czy normalnie.
I jeszcze jedno:
http://scr.hu/1yc8/96wkl

Folder waży 3GB, a pliki w nim 12mb...

Mam jakiegoś wirusa czy co? Jak mogę zwolnić miejsce?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalna waga windowsa, normalna waga katalogu użytkownika. W C:\Users\Nazwa masz wszystkie pliki od programów, wszystko to co masz na pulpicie itd.

Programy przez Ciebie podane to składniki systemu, nie ruszaj bo zepsujesz.

Opublikowano

Dobra, robię w końcu formata. Ile dać na każdą z partycji? Mam 70GB łącznie (6 letni lapek, nie komentujcie proszę) i jak to rozdzielić? Czy może zrobić tylko dysk C z 70GB?

Opublikowano

Nic nie instaluje, ale komputer laguje w ch... Tata pseudo specjalista komputerowy mi tak ustawił ;/ Nad formatem pomyślę, ale na tym kompie mam dużo ważnych rzeczy, ale 9/10 na innych dyskach. Nic tak naprawdę nie mam na dysku C. Tylko najważniejsze programy i windows...

Jakieś propozycje?

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest mieć dwie partycje, jedną dla systemu, a drugą na pliki, programy, gry itp. Przy twojej pamięci chyba lepiej robić jedną partycję, ale szukaj jeszcze osoby która mnie poprze bo akurat tutaj pewny nie jestem.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...