Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fpsy - Pomocy !

Shejku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka a więc tak ostatnio mam dostęp tylko do słabego komputera siostry ponieważ mój się zepsuł i jest taka sprawa. Mam orginalnego minecrata i gdy gram na serwerach ( nie wiem jak na singlu bo nie gram) to fpsy z 60/70 spadają na minute do 10/20 i potem znów wracają do stanu pierwotnego i tak co 2 minuty a na hardcore nie moge mieć czegoś takiego bo tam każda sekunda jest groźna :D Mam optifine wszystko wyłączone i textury 32x32 wszystko ładnei działa i fpsy wachają się od 60 do 80 ale tak jak mowilem co 2 minuty a nawet krocej spada do 10/20 i mam pokaz slajdow ;P Co może być tego przyczyną ? Z góry dziękuje i od razu mówię, że dla tego kto rozwiąże problem limit like i 5 w profilu :D

Opublikowano

Gamebooster mi nic nie da tylko zmuli zapewniam was. Jak dodać ramu i ile ?

Specyfikacja :

2 GB Ram

GeForce 8400m GS-256mb

Intel Pentium Dual CPU 2.16 GHz

Windows 7 32 bit

Opublikowano

Niestety tak jak pisałem mój jest w naprawie i narazie nie pozostaje mi nic innego by pograć jednak fps mam dużo ale zastanawia mnie to czemu mam takie skoki ? Tak po 80 a tu nagle 20/10 ;/

Opublikowano

Zazwyczaj przez optifine na serwerach multiplayer sa jeszcze gorsze spadki fpsow polecam usunąć i porównać i grać na standardowych texturach ;)

Opublikowano

Tak mam tak wszędzie. Optifne akurat pomaga testowałem bez niego i jeszcze gorzej.

Jeszcze tak napisze może to któraś z modyfikacji ? Zan minimap, forge, simplyhax ? A texturki chcę mięc ponieważ są pzrystosowane pod pvp (ogień etc.)

Jakieś inne rady ?

Opublikowano

Ustaw wszystkie animacje w Optifine na Off, najmniejszy zasięg renderu etc. przed włączeniem gry powyłączaj wszystkie zbędne programy typu skype, pobierz sobie tekstury 8x8.

Opublikowano

MC zużywa zwykle około 350MB... Więc powinno przypisać się coś koło tego. A np 440MB świetnie się nada do teksturek 32x32. ()

http://www.minecraftforum.net/topic/249637-164-optifine-hd-c8-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-much-more/

Tips and tricks:

1. Download the latest Java 7 builds from here: <> Minecraft should run much smoother with less lag spikes. It really helps.

2. Set the Java process to higher priority

3. Set "Limit framerate" to Max FPS. The limiter is so implemented that it always decreases the FPS.

4. Update LWJGL from here.

5. Lauch Minecraft with less memory (yes, really). Usually it does not need more than 350 MB and runs fine on all settings with the default texture pack. By default java allocates way too much memory (1GB) which may get swapped to disk and the overall performance may suffer a lot. To start Minecraft with less memory:

Download and start the Magic Launcher.

Click Setup, click tab Advanced

Enter 350 in the field "Memory"

Click OK

Login and play

6. Check your computer for malware and viruses - even "harmless" malware programs may affect badly the Minecraft performance.

W szybkim tłumaczeniu:

1. Zaktualizuj jave

2. Ustaw proces javy na najwyższy.

3. Nie ustawiaj limitu FPS (Czyli ustaw na Max FPS)

4. -------------- (Aktualnie MC sam aktualizuje LWJGL więc ten punkt jest nie ważny)

5. Uruchom MC z mniejszą ilością pamięci, MC zwykle potrzebuje mniej niż 350MB na domyślnych teksturkach. Domyślnie java alokuje zbyt dużo pamięci która może być przeniesiona przez system na dysk co znacznie spowolni grę.

6. Wirusy i takie tam.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Lepiej zbieraj kasę na podrasowanie swojego PC.

Ja takich ludzi nie rozumiem... I ty masz w jakimś dziale moderatora jak czytac nie umiesz ? Nie dość, że nic nie wniosłeś do tematu to jeszcze piszesz bzdury...

@Up Dzięki zrobiłem wszystko ale nadal mam skoki fps

Opublikowano

Ja takich ludzi nie rozumiem... I ty masz w jakimś dziale moderatora jak czytac nie umiesz ? Nie dość, że nic nie wniosłeś do tematu to jeszcze piszesz bzdury...

@Up Dzięki zrobiłem wszystko ale nadal mam skoki fps

Każdy próbuje Ci pomóc i skoro żaden sposób Ci nie pomaga, musisz zainwestować w lepszy komputer. Specyfikacje tego PC, które tutaj umieściłeś są marne i nie pograsz na nim w MC.

Opublikowano

Bro to nie mój komputer mój mam w naprawie tak jak pisałem w nic nie musze inwestowac bo oto ta maszyna : http://www.x-kom.pl/p/161469-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-dvd-rw-gt755m.html

Czekam na dalsze wypowiedzi w kwesti pomocy.

ja mam tak samo jak ty, mam podobny komputer. Gram, gram, gram mam około 60-80fps i nagły spadek do 20 na kilka sekund i po chwili jest wszystko okej i znów. Ahh ten MineCraft :P

@topic

może masz wirusy? Przeskanuj komputer

Opublikowano

Nie wiem jak ustawić ten ram na luncherze premium z modami więc tego nie przetestuje ;/ Kurdę juz nie wiem co mam robic txt zmieniłem na 16x16 i już jest lepiej ale dalej skoki są i lipa.

Opublikowano

Nie wiem jak ustawić ten ram na luncherze premium z modami więc tego nie przetestuje ;/ Kurdę juz nie wiem co mam robic txt zmieniłem na 16x16 i już jest lepiej ale dalej skoki są i lipa.

wez ustawienia graficzne i tam gdzie masz suwak do FPSów daj na VSync dzięki temu będziesz mieć mniej FPS ale bardziej stabilne, u mnie na shaderach ultra daje to ze mam ciągle 60fp maxymalnie odchyły miałem 57 i 62 FPS

Opublikowano

To jak masz optifine to ustaw Fog: Fast, Chunk Loading: Multi-Core, Render Distance: Normal, Animation: All OFF, w Detail: Wszystko na Fast, w Preformance Setting : Smooth FPS: ON, Smooth World: ON.

Ja obecnie też mam słabszego kompa więc znam twój ból :) Ale mam tak ustawione i mi starcza fps'ow ;)

Opublikowano

@2UP

Nic mi to nie dało nadal mam spadki i to nawet częściej.

@UP

To jest laptop i w sumie mozliwe ze przez to ze sie przegrzewa ale nie dochodzi chyba do 60 stopni.

Proszę o dalszą pomoc bo już wytrzymac nie umiem ;f

Opublikowano

@2UP

Nic mi to nie dało nadal mam spadki i to nawet częściej.

@UP

To jest laptop i w sumie mozliwe ze przez to ze sie przegrzewa ale nie dochodzi chyba do 60 stopni.

Proszę o dalszą pomoc bo już wytrzymac nie umiem ;f

Masz jakiś wiatraczek czy podstawkę, żeby go ochładzać podczas grania?

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś o tym napisał czy nie ale spadki fps są powodowane przez przeładowanie chunków (też to czasem miewałem kiedy moja java załadowała zbyt duzo chunków to po pewnej ilości załadowanych ich gra na sekunde sie przycinała) średnio własnie co 2-5 minut mi zawsze pomagał optifine i opcja ChunkLoading : MultiCore sprawdz jak to bedzie u Ciebie jak multicore nie da to daj Smooth.
widze ze ludzie tu sugerują przegrzewanie .. ustaw ilość fps na vSync zeby zbytnio sie karta nie grzała i render daj na +-7-8 zeby procek też duzo nie renderował

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...