Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cała prawda o stronach typu "Darmowe GiftCode Minecraft"

dCrafters

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moderatorze , zanim dasz mi warna czy usuniesz mi temat - przeczytaj to co jest na samym dole posta.

Jak zauważyliście ostatnio na MPCForum.pl coraz częściej pojawia się link do strony oferującej "darmowe giftcode"
Strona wygląda mniej więcej tak

5a5mx7.jpg

Wygląda uczciwie , prawda ?
Zjedźmy troszke niżej i przeczytajmy:

Serwis MOTTO jest usługą subskrypcyjną prowadzoną przez BLUE ICE. Po wprowadzeniu na stronę numeru telefonu użytkownik otrzymuje PIN. Poprzez wprowadzenie na stronę numeru PIN, użytkownik potwierdza zaakceptowanie Regulaminu Serwisu. Koszt tej usługi to 4,92PLN/ 3 dni z VAT. Koszt operatora WAP/GPRS nie jest wliczony w cenę, jednorazowa opłata aktywacyjna to 4,92PLN z VAT. Dezaktywacji subskrypcji można dokonać w dowolnym momencie poprzez wysłanie bezpłatnego SMS o treści STOP MOTTO pod numer 60420. Regulamin serwisu znajduje się tutaj. Pytania prosimy kierować do obsługi technicznej na email: [email protected]

Z tego tekstu wynika że za SMS płacimy 4.92 + tracimy 4.92 co 3 dni.
Jest to tak zwana "subskrypcja" (nie mylić z subami na YT) , czyli dostajemy płatne SMS'y.
Jeżeli widzisz że ktoś reklamuje tego typu strone , zgłoś odrazu ten post.

Nigdy nie podawaj numeru telefonu na stronach tego typu , jeżeli to jednak zrobiłeś anuluj subskrypcje wysyłając STOP MOTTO pod 60420 (sms bezplatny).

4.92 możemy zaookrąglić do 5 złotych - czyli starczy nam na hamburgera w mcdonaldzie. Chyba każdy z was wolałby stracić 5 zł na hamburgera niż poprostu je stracić i nie mieć nic z wyjątkiem bezsensownych sms'ow.

=================================================================

Strony na należy nie wchodzić/nic na nich nie robić:

1. giftcode24.pl
  2. giftcode24.tk
  3. twojakonsola.pl
  4. pliczek24.pl
  5. cips.pl
  6. playerhd.pl
  7. lokalize.pl

Spis nie powstal dla reklamy , wyglad strony zawsze sie moze zmienic - a domena niekoniecznie :)

==============================================================================

@info do moderatora
Zanim zamkniesz temat , czy dasz mi warna, pomyśl czy warto.
Jako jedyny chyba poruszyłem ten temat bo to dość ważna sprawa
Coraz częsciej w tematach typu "darmowe giftcode" widze posty typu "zerzarlo mi 30 zlotych".

Jeżeli moderator byłby tak miły i podpiął by mi ten temat , byłbym wdzięczny.

Tematu nie założyłem po to żeby sobie nabić posty czy coś w tym stylu , tylko żeby ostrzec wielu użytkowników MPCForum.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak widziałem to i się nie nabrałem, a wiecie u kogo? U pingwina! PolskiPingwin wrzucił to u Siebie na fb...

Niespodzianka

<

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale widziałem to u reziego, jako że on to wstawił

Edit: Albo mu zapłacili, albo ktoś włamuje się do kont youtuberów

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

dokladnie. Jest to "kila i mogila". Sam mialem napisac taki temat. Tak samo jak np na gry.pl wysylaja komentarze typu zalej-za-darmo.pl etc.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

Niestety ale ludzie robia wszystko dla pieniązków (nie wszyscy).

Opublikowano

Polega to na wylosowaniu kodu. 100 osób wyślę SMS'a i może z jedna dostanie gift-code. Oni i tak mają kasę z naiwnych ludzi.

Opublikowano

@up - źle. Oni zbierają kasę, i teraz tutaj nie wprowadzaj użytkowników forum w błąd, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby ktokolwiek wygrał giftcode z takich stron. I jeżeli ty uważasz, że oni mają tego giftcode to nie jest prawda. To, że youtubersi tacy jak Pingwin albo Rezi wstawiają to na YT, to nie jest wina włamów do których zapewne nie doszło, tylko oni zapewne czerpią z tego korzyści, pewnie jakiś nieuk podpisał umowę z Mobilitek czy czym tam, drugi nieuk założył stronę, a panowie youtuberowie którzy dostają zapewne część zysków z naiwnych ludzi po prostu to reklamują. To taki "biznes". Bo wiadomo, że nikomu nie chce czytać się regulaminu który ma pewnie z 20 stron. I dlatego większość osób się na to nabiera.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

@up - źle. Oni zbierają kasę, i teraz tutaj nie wprowadzaj użytkowników forum w błąd, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby ktokolwiek wygrał giftcode z takich stron. I jeżeli ty uważasz, że oni mają tego giftcode to nie jest prawda. To, że youtubersi tacy jak Pingwin albo Rezi wstawiają to na YT, to nie jest wina włamów do których zapewne nie doszło, tylko oni zapewne czerpią z tego korzyści, pewnie jakiś nieuk podpisał umowę z Mobilitek czy czym tam, drugi nieuk założył stronę, a panowie youtuberowie którzy dostają zapewne część zysków z naiwnych ludzi po prostu to reklamują. To taki "biznes". Bo wiadomo, że nikomu nie chce czytać się regulaminu który ma pewnie z 20 stron. I dlatego większość osób się na to nabiera.

Jest to konkurs, ponieważ regulamin musi zawierać chociaż ciut prawdy z oferty, którą oferuje strona.

A wiadomo, konkursu nikt nie musi wygrać :)

Opublikowano

@up panie postmakerze, prawda :D To może funkcjonować w taki sposób. Ale jak wyjaśnisz to, że letsplayerzy to reklamuja? No, ja uwazam ze tylko tym co napisalem. Bo w koncu nikt nie robi nic za darmo.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

@up panie postmakerze, prawda :D To może funkcjonować w taki sposób. Ale jak wyjaśnisz to, że letsplayerzy to reklamuja? No, ja uwazam ze tylko tym co napisalem. Bo w koncu nikt nie robi nic za darmo.

Faktycznie, na pewno za darmo by tego nie robili. Muszą na pewno dostawać w miarę duża kasę za to, ponieważ to powoduję, że ludzie mogą się do nich zniechęcić, przez propagandowanie takiego oszustwa.

Opublikowano

Faktycznie, na pewno za darmo by tego nie robili. Muszą na pewno dostawać w miarę duża kasę za to, ponieważ to powoduję, że ludzie mogą się do nich zniechęcić, przez propagandowanie takiego oszustwa.

Działa to tak

YT'ber reklamuje -> 60% ogladających tego YT'bera to dzieci -> Te 60% chce giftcode -> Tych 60% nie obchodzi że to fake ale chcą giftcode -> Nabierają się -> jest hajs.

Opublikowano

Dziwne, że takie strony się utrzymują tak długo i ludzie dalej się na to nabierają.

Domena kosztuje 10-15 zł , hosting 5zł

W ciągu roku zapłacą : 15zł + 60zł (5*12) + 60zl (przedluzenie domeny na kolejny rok)

W ciagu roku zyskaja: pare tysięcy złotych

Z tych paru tys , połowa idzie na reklame.

Z tych reklam mamy np. kolejne 5000 osób które się na to nabiorą = czyli sporo hajsu z którego połowa idzie na reklame.

I tak w kółko.

Opublikowano

Widzę , że nie za daleko jesteście w internetach . Owa strona podana wyżej jest od sponsoringu Fires.pl . Robi się tam konto i się dostaję dostęp to różnych ofert premium , ja na tym MC zarabiam 300-380 zł miesięcznie .

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

@up - dobry żart. I nie wiem czym tu się chcesz chwalić, ale ci to nie wychodzi bo jesteś najprawdopodobniej zwykłym oszustem jak oni.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

To, że to było u Pingwina czy reZiego, to, to nie znaczy, że to oni napisali... Ktoś zakłada Sb konto pod ich nickiem i to pisze... Na serii "Blow VS Mandzio", Blow i Mandzio mówili, że to fake... I jeśli chcecie mieć 100% PEWNOŚĆ co do Minecraft Premium, to kupujcie go z WWW.Minecraft.net

Opublikowano

Ej, a jakbym wpisał sms, odebrał "gift code" a potem od razu anulował? :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie odbierzesz giftcoda, bo to jest FAKE. Ludzie na tym zarabiają, a większość dzieci mc nie przeczyta nawet regulaminu tylko wysyła sms, a potem się dziwią dlaczego tyle hajsu tracą i nie mają giftcode. A większość nie wie jak to wyłączyć, bo oczywiście liczy się GiftCodeFake, niż przeczytanie regulaminu, w którym 3 linijki wyjaśniają wszystko. Dlatego Ja uważam, że dobrze, iż taki temat jest założony. Odświeżaj go co jakiś czas, żeby inni widzieli i nie dali się nabrać. Dla ciebie lajk.

P.S. LUDZIE CZYTAJCIE REGULAMINY NA TAKICH STRONACH!

Edit. Tak zdąży ci kasę za aktywacje pobrać.

Opublikowano

Nie odbierzesz giftcoda, bo to jest FAKE. Ludzie na tym zarabiają, a większość dzieci mc nie przeczyta nawet regulaminu tylko wysyła sms, a potem się dziwią dlaczego tyle hajsu tracą i nie mają giftcode. A większość nie wie jak to wyłączyć, bo oczywiście liczy się GiftCodeFake, niż przeczytanie regulaminu, w którym 3 linijki wyjaśniają wszystko. Dlatego Ja uważam, że dobrze, iż taki temat jest założony. Odświeżaj go co jakiś czas, żeby inni widzieli i nie dali się nabrać. Dla ciebie lajk.

P.S. LUDZIE CZYTAJCIE REGULAMINY NA TAKICH STRONACH!

Edit. Tak zdąży ci kasę za aktywacje pobrać.

Regulamin ma dokładnie 10 stron , link do niego wogóle nie wyróżnia się na stronie. (jest w stopce , ma taki sam kolor jak tekst , nawet nie widać że to link ).

Jak komuś się nudzi , zachęcam do przeczytania

http://cips.pl/regulamin.pdf

Opublikowano

Święta Prawda co Mówisz Jedne Wielkie [KŁAMSTWO]

też się nie nabierajcie z stronami typu Horoskopy itd ;)

______________________________________________________________________________________________________________

Spodobał Się Komentarz Daj LAJKA !

Opublikowano

@up - dobry żart. I nie wiem czym tu się chcesz chwalić, ale ci to nie wychodzi bo jesteś najprawdopodobniej zwykłym oszustem jak oni.

Chłopcze , wejdź sobie na Fires.pl zrób konto i zobacz , że jest ta strona z SS . I nie jestem oszustem , po prostu link krąży po internetach a jebane debile z kwadratowego świata jak ty dają mi zarobić .

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...