Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skrypty, Realne Życie ( Role Play )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym was poprosić drodzy gracze MPCforum, o wypisanie swych propozycji pod wątkiem, w których opiszecie jakie skrypty byście chcieli ujrzeć na serwerze - typ Roleplay(realne życie). Oczywiście nie mówmy tu o podstawowych komendach /me i /do. Od razu wam powiem że projekt będzie oparty na starożytnych czasach, wiecie konie, wojny itd... . To zapraszam was do składania propozycji na zrobienie skryptów na powstający projekt.

ml36te.jpg

Opublikowano

Moje propozycje:
> Możliwość kupna konia

> Lepszy system expienia

> Sklepy nie tylko za walutę serverową, ale też na jakieś itemy (coś jak wymiana)

> Inne sposoby craftowania

> Zróżnicowane ceny działek np: te bliżej spawna droższe te dalej tańsze.Mniejsze działki, większe działki.

> Klasy społeczne typu: Plebs, Chłop, Mieszczanin, Rycerz, Kapłan, Książę i Król

> Customowe moby.

> Podzielcie świat na kilka Frakcji, i dajcie graczowi możliwość wyboru.

Wiem, że nie wszystko to pomysły na skrypty, ale chciałem dać klika pomysłów.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Moje propozycje:

> Możliwość kupna konia

> Lepszy system expienia

> Sklepy nie tylko za walutę serverową, ale też na jakieś itemy (coś jak wymiana)

> Inne sposoby craftowania

> Zróżnicowane ceny działek np: te bliżej spawna droższe te dalej tańsze.Mniejsze działki, większe działki.

> Klasy społeczne typu: Plebs, Chłop, Mieszczanin, Rycerz, Kapłan, Książę i Król

> Customowe moby.

> Podzielcie świat na kilka Frakcji, i dajcie graczowi możliwość wyboru.

Wiem, że nie wszystko to pomysły na skrypty, ale chciałem dać klika pomysłów.

Powiem że połowę zrobię a reszta do zastanowienia. Sklepu na walutę nie będę robił, zrobię takie typowe boty na wymiany, w starożytności w czasach które będziemy realizowali na serwerze nie było czegoś takiego jak waluta, z tego co wiem. Możliwość kupna konia.. hmm.. zobaczymy jeszcze nad tym, nie że tego nie dam rady takiego skryptu zrobić, ale nie chcę żeby wszystko było nie realne, zrobimy coś bardziej IC, że jak obywatel każdego polis jak ma konie i chce wymienić się z kimś na coś, na jakiś majątek czy coś, to poprostu szuka kogoś takiego kto by chciał, chcemy po prostu zachować całkowitą realność, nie że gracz se wchodzi do sklepu i kupuje systemowo konie. Z tym podziałem świata na kilka frakcji, to też nie wiemy, 60% że zrobimy, ale nie obiecujemy. "Zróżnicowane ceny działek np: te bliżej spawna droższe te dalej tańsze.Mniejsze działki, większe działki." ceny działek będą się różniły tym na jakim terenie leżą, spawn jest nie realny, więc spawnu nie uwzględniamy. Klasy będą, ale nie do końca te nazwy, to też ustalę z mą ekipą. Zrobimy także textur pack serwerowy, w zapowiedzi dam wam do niego linka, modyfikacji (MOD'ów) nie będzie, nie chcemy wam zamulać minecraft'a, jak i to decyzja ekipy.

Skrypt na nowe jedzenie, mikstury, wierzchowce, bronie itd. ;)

Później dodamy, teraz robimy podstawowe rzeczy. Wiecie komendy różne, wymieniarkę - nie realną, potem zmienimy na boty, też nie realne do końca, ale daje ten klimat. Możliwe że zdziwiliście się, że powoli robię skrypty, ale nie mam dosyć czasu w tygodniu, ten który wkładam do pracy to naprawdę dużo, więcej spędzam w weekend'y.

ml36te.jpg

Opublikowano

system malzenstw, rodzin, pracy, szkoly, choroby, smierci

mam już większość z tego napisane na własny serwer ale może Ci to pomoże ;d

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...