Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYNIKI] Nowy rok z działem FanArt!

Julietta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiech na sali. To, że mam dużo nagród automatycznie dyskwalifikuje mnie ze wszystkich konkursów graficznych? Przepraszam bardzo, ale championa np nie mam i o niego walczyłam. Ale widzę, ze to było niepotrzebne ponieważ organizatorzy konkursu nie brali pod uwagę to, czy praca jest dobra, tylko oceniali po nickach i tym, kto je wykonał. Wstyd, wielki wstyd dla działu FanArt. Pierwszy raz przytrafiła się taka sytuacja w konkursach.

Może po prostu uznali, że inne prace były na tym samym poziomie, co Twoja, a musieli kogoś wyróżnić na pierwsze miejsce i postawili na osobę, kto nagród nie ma wcale. ;-) A gestem wyróżnienia raczej okazali Ci szacunek, więc nie rozumiem tego problemu prawdę mówiąc.

Opublikowano

@UP

No ale żeby wyrzucać ją z konkursu? namęczyła się by zdobyć miejsce i nie dostała tego miejsca. To tak samo jakby ci użytkownicy co mają te nagrody nie mogą brać udziału w konkursie, lool.

Po za tym wątpię żeby było tak jak mówisz

W moim wcześniejszym poście wcale nie mówiłem ze konkurs dla MGT tylko poprostu wiadomo że oni znają się na grafice tak? więc wiemy że są w niej bardzo dobrzy. I przez co ten mniej znający się na grafice ma nikłe szanse. Lecz w końcu to FanArt więc rozumiem. Tak sobie myślałem i nie musicie mnie kwestionować

P.S: Taki tok myślenia o zwycięzcach nie ma sensu dlaczego? dlatego że nie ma talonów i ten kto w innych konkursach by zajął 2.3. miejsce ma 0% to mamy wybrać inną osobę? Wiadomo można tej osobie co zajeła 2 miejsce dać inną nagrodę lecz? Ci co mieli te nagrody specjalnie nie wzieli udziału i później zaczną się pretensje że ktoś zmienił nagrody. Najlepsze jest to że ona nie ma Championa. Zgadza się?

Konkursy są do rywalizacji a nagroda to tylko pocieszenie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Może po prostu uznali, że inne prace były na tym samym poziomie, co Twoja, a musieli kogoś wyróżnić na pierwsze miejsce i postawili na osobę, kto nagród nie ma wcale. ;-) A gestem wyróżnienia raczej okazali Ci szacunek, więc nie rozumiem tego problemu prawdę mówiąc.

Seriously? Przecież jest wyraźnie napisane, że nie zostałam wzięta pod uwagę z powodu dużej ilości nagród. Kij z nagrodą ponieważ nie ona jest tutaj ważna, ale o to, co w tym momencie reprezentuje team FanArt.

W moim toku rozumowania w tego typu konkursie powinna być brana pod uwagę przede wszystkim kreatywność, wykonanie, jak i sama praca. To, kto ją wykonał nie powinno mieć najmniejszego znaczenia. Wydaje mi się, że tu chodzi o wyłonienie najlepszej pracy, a nie sprezentowanie nagród, co w tej sytuacji miało miejsce.

Opublikowano

Słuchajcie, ale ja byłam w ogóle za tym, aby MGT nie brało udziału w tym konkursie. Zaraz posypie się fala spin i hejtów o to, ale taka prawda. MGT ma dużo większe zdolności, niż inni użytkownicy (przynajmniej niektórzy) i na zdrowy rozum to "przeciętny Kowalski" nie ma szans z członkiem grupy. Nie dziwię się, że nikt nie chce brać udziału w takowych zabawach, bo w sumie "po co?" skoro i tak z miejsca jest przegrany. To samo z Wredną. Ty masz w ogóle przewagę nad wszystkimi. Chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego. Bierzesz udział w konkursie, a to w 99.99% przypadków kończy się wyeliminowaniem innych osób.

Reasumując, ja dalej uważam, że Julietta. nie miała raczej na myśli Twojej dyskwalifikacji, ale (nie oszukujmy się) prace Dadka, czy Gnabrego były naprawdę fajne i myślę, że nie odbiegały wykonaniem i jakością od Twojej. Jury postanowiło "dla odmiany" nagrodzić kogoś, kto nie miał nagród w ogóle i nie można mieć o to do nich pretensji.

Opublikowano

Słuchajcie, ale ja byłam w ogóle za tym, aby MGT nie brało udziału w tym konkursie. Zaraz posypie się fala spin i hejtów o to, ale taka prawda. MGT ma dużo większe zdolności, niż inni użytkownicy (przynajmniej niektórzy) i na zdrowy rozum to "przeciętny Kowalski" nie ma szans z członkiem grupy. Nie dziwię się, że nikt nie chce brać udziału w takowych zabawach, bo w sumie "po co?" skoro i tak z miejsca jest przegrany. To samo z Wredną. Ty masz w ogóle przewagę nad wszystkimi. Chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego. Bierzesz udział w konkursie, a to w 99.99% przypadków kończy się wyeliminowaniem innych osób.

Reasumując, ja dalej uważam, że Julietta. nie miała raczej na myśli Twojej dyskwalifikacji, ale (nie oszukujmy się) prace Dadka, czy Gnabrego były naprawdę fajne i myślę, że nie odbiegały wykonaniem i jakością od Twojej. Jury postanowiło "dla odmiany" nagrodzić kogoś, kto nie miał nagród w ogóle i nie można mieć o to do nich pretensji.

W takim razie proponuje usiąść na dupie i zacząć polepszać swoje zdolności, a nie wiecznie płakać, że ja lub ktokolwiek z MGT bierze udział w konkursie graficznym.

Opublikowano

Pisząc swój pierwszy post w tym temacie nie pomyślałem o tym ze Wredna może nie mieć którejś nagrody, pomyślałem raczej że wzięła udział w konkursie dla zabawy, dla czystej przyjemności i rywalizacji. Czytając późniejsze komentarze udało mi się zrozumieć tok myślenia Wrednej, bo czy tego chcecie czy nie, to jednak jest tutaj pewna racja, zwłaszcza jeśli mówimy o ocenianiu i o nickach. Jest konkurs i są nagrody, i tutaj nie powinno mieć znaczenia KTO robił prace. Jest najlepsza to jest 1 miejsce I JEST NAGRODA. Bo szczerze to takie wyróżnienie nijak się ma to pracy włożonej w stworzenie tego dzieła, dodatkowo nie sądze żeby przez takie wyróznienie Wredna sie lepiej poczuła.

Zabranianie MGT brania udzialu w konkursie jest debilizmem, bo MGT nie jest rangą która w pewien sposób naklada przywileje nad normalnymi użytkownikami, można powiedzieć ze MGT to takie kółko zainteresowań w tym przypadku grafiką. W każdej innej kwesti są tacy sami jak inni użytkownicy a więc konkurs (który jest ogólnie dla użytkowników), jest także i dla nich. Jeśli ktoś ma do tego jakies pretensje czy coś, to o ile dobrze pamietam Racing Team robił konkursy dla osób tylko ze swojego grona, może MGT skorzysta z tego pomysłu skoro w normalnych konkursach w FA dla "wszystkich użytkowników", nie są mile widziani. Jest też trzecia opcja dla ludzi urażonych faktem że do konkursu wibjają ludzie którzy mają o wiele wieksze umiejetnosci od nich samych:

"W takim razie proponuje usiąść na dupie i zacząć polepszać swoje zdolności"

Po za tym, żeby wygrać taki konkurs nie trzeba mieć w chuj umiejętnosci graficznych... wystarczy kreatywnosc.

Piona.

Opublikowano

W takim razie proponuje usiąść na dupie i zacząć polepszać swoje zdolności, a nie wiecznie płakać, że ja lub ktokolwiek z MGT bierze udział w konkursie graficznym.

A ja mimo wszystko proponuję lekkie zejście z tonu, bo każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Poruszyłaś dość istotną kwestię, ale wybacz Twój post zrozumiałam jako "moja praca była najlepsza, więc dlaczego ja nie dostałam nagrody?". Zostałaś wyróżniona, a nagroda przyznana komuś innemu, bo w oczach oceniających prace Dadka, czy Gnabrego były lepsze. Taka była decyzja jury i pozostaje nam ją zaakceptować.

Opublikowano

A ja mimo wszystko proponuję lekkie zejście z tonu, bo każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Poruszyłaś dość istotną kwestię, ale wybacz Twój post zrozumiałam jako "moja praca była najlepsza, więc dlaczego ja nie dostałam nagrody?". Zostałaś wyróżniona, a nagroda przyznana komuś innemu, bo w oczach oceniających prace Dadka, czy Gnabrego były lepsze. Taka była decyzja jury i pozostaje nam ją zaakceptować.

Nic takiego nie napisałam. Zdenerwował mnie fakt, że nie zostałam wzięta pod uwagę z powodu posiadanych przeze mnie nagród, co zostało wyraźnie napisane i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej, a nie, że nie wygrałam. Prawda jest taka, że gdyby nie to, co zostało napisane na mój temat, nie było by tej całej dyskusji. Pogratulowałabym zwycięzcom bo według mnie ich prace są bardzo dobre, ciekawe, jak i kreatywne. Mam nadzieje, że team FA zrozumie swój błąd i nigdy więcej nie będziemy mieć sytuacji, kiedy to o wygranej w konkursie decyduje nick, a nie projekt.

Opublikowano

Nawet nie zauważyłem, oprócz Freeball'a to wszyscy z MGT xD

Teraz już wszyscy xD

Wredna co do tego, że MGT nie powinno brać udziału w tym konkursie również jestem troszeczkę sprzeczny, bo zauważ, że w tym konkursie nieliczne osoby z poza grona grafików oddało pracę i każdy kto ma coś związane z tworzeniem grafiki na tym forum stara się dołączyć do tej grupy, aby wzmocnić się w przekonaniu, że jest się w tym dobry.

Przypuśćmy, że w MGT jest grafik który prócz grafiki nie potrafi nic innego, a chciałby zdobyć w końcu jakąś nagrodę, a więc ma nie uczestniczyć w konkursach graficznych? Troszkę głupie rozumowanie, bo jak kokosz kiedyś wspomniał wszyscy na tym forum jesteśmy ludźmi i jesteśmy równi, dzielą nas tylko uprawnienia.

Nie obraź się, ale twoja praca nie była również najładniejszą, bo była średnio czytelna, choć można było od razu zauważyć twoją profesjonalność w tej dziedzinie, ale niektóre prace również były super. Wygrywasz przeważnie w każdym konkursie graficznym, teraz chcieli zrobić odmianę i pokazać, że inni również mają szansę, jeżeli się postarają.

Na pewno team FanArtu nie miało na myśli skrzywdzenia Ciebie, tego możesz być pewna.

Opublikowano

Teraz już wszyscy xD

Wredna co do tego, że MGT nie powinno brać udziału w tym konkursie również jestem troszeczkę sprzeczny, bo zauważ, że w tym konkursie nieliczne osoby z poza grona grafików oddało pracę i każdy kto ma coś związane z tworzeniem grafiki na tym forum stara się dołączyć do tej grupy, aby wzmocnić się w przekonaniu, że jest się w tym dobry.

Przypuśćmy, że w MGT jest grafik który prócz grafiki nie potrafi nic innego, a chciałby zdobyć w końcu jakąś nagrodę, a więc ma nie uczestniczyć w konkursach graficznych? Troszkę głupie rozumowanie, bo jak kokosz kiedyś wspomniał wszyscy na tym forum jesteśmy ludźmi i jesteśmy równi, dzielą nas tylko uprawnienia.

Nie obraź się, ale twoja praca nie była również najładniejszą, bo była średnio czytelna, choć można było od razu zauważyć twoją profesjonalność w tej dziedzinie, ale niektóre prace również były super. Wygrywasz przeważnie w każdym konkursie graficznym, teraz chcieli zrobić odmianę i pokazać, że inni również mają szansę, jeżeli się postarają.

Na pewno team FanArtu nie miało na myśli skrzywdzenia Ciebie, tego możesz być pewna.

Chyba pomyliłeś mnie z Miyoshi. Nic nie pisałam na temat tego, że MGT nie powinno brać udział w konkursach graficznych. Nie uważam też, że moja praca zasługiwała na pierwsze miejsce. Konkursy graficzne mają na celu wyłonienie najlepszej pracy, a nie za sponsorowanie nagród tym, którzy jeszcze takowych nie mają.

Opublikowano

Wredna, taka jedna sprawa. Zwróć uwagę na to, że wyróżnienie to też nagroda, dla niektórych nawet ważniejsza niż jakaś plakietka. Team FA nie chciał cię w żaden sposób zdyskredytować tylko zdecydował na nagrodzenie twojej pracy (Świetnej zresztą) w innej formie. Jak dla mnie troszkę niesprawiedliwa w stosunku do modów jest ta cała "awantura".

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...