Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Swastyka na samolotach

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imago wiesz przeczytałem i wychodzi na to, że każda gra jest wg. ciebie edukacyjna. A jeżeli by ktoś zabił ci matkę albo kogoś bliskiego i ktoś powiesiłby jego zdjęcie nad twoim łóżkiem to czy to dla ciebie byłoby ok?

Opublikowano

Imago wiesz przeczytałem i wychodzi na to, że każda gra jest wg. ciebie edukacyjna. A jeżeli by ktoś zabił ci matkę albo kogoś bliskiego i ktoś powiesiłby jego zdjęcie nad twoim łóżkiem to czy to dla ciebie byłoby ok?

swastyka zabila ci matke? no ok.

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Mamy 2 zdania:

Battelfield to gra edukacyjna

Battelfield to gra po części edukacyjna

Naprawde nie widzisz różnicy? -,-

Miałbym coś przeciwko ale swastyka do której rozumiem chcesz się tym przykładem odwołać to przedewszystkim symbol historyczny przez co nie należy go cenzurować.

Owszem nie jest on zbyt chwalebny ale to ludzkość stworzyła jego historię i niech się jej teraz wstydzi...

Opublikowano

Mamy 2 zdania:

Naprawde nie widzisz różnicy? -,-

Miałbym coś przeciwko ale swastyka do której rozumiem chcesz się tym przykładem odwołać to przedewszystkim symbol historyczny przez co nie należy go cenzurować.

Owszem nie jest on zbyt chwalebny ale to ludzkość stworzyła jego historię i niech się jej teraz wstydzi...

Po co wgl. dyskutujemy na ten temat, nie wprowadzą i już. Prawo na to nie pozwala i koniec.

@down usuwam, by nie obrazić nikogo więcej.

Opublikowano

Problemem nie są prawnicy. Problemem są ludzie gotowi wytoczyć Gaijinowi proces o obecność swastyki w grze. A po co firmie takie problemy i kontrowersje? Lepiej nie umieszczać swastyki i po problemie. Chociaż osobiście chciałbym móc polatać w pełni niemiecką maszyną z tamtych czasów,włącznie ze swastyką.Poza tym czy gra może służyć za edukację? Tak,aczkolwiek nie War Thunder. A to,że dowiesz się o istnieniu jakiegoś samolotu to nie edukacja. Gra należy do rozrywki,a nie edukacji.

Fani historii i militariów żałują,że nie ma tego symbolu,ale dla innych byłoby to jak splunięcie w twarz,gdyby swastyka się pojawiła.

Po co wgl. dyskutujemy na ten temat, nie wprowadzą i już. Prawo na to nie pozwala i koniec.

Jedyni, którzy by się ucieszyli z powodu wprowadzenia go to ślonzocy.

Co do Twojego spoliera. Uważaj do czego się odnosisz,bo zupełnie przypadkowo ja mogę być ze Śląska. I jak powiedział Ślązak Wojciech Korfanty "Jestem Ślązakiem,ale przede wszystkim jestem Polakiem". I taki zwrot,że My Ślązacy ucieszylibyśmy się z tego jest obelgą. Naziści są wszędzie,czy to Katowice,Warszawa czy Gdańsk. I nie ma to nic wspólnego z pochodzeniem. Ale na pewno nie będę o tym rozmawiał tutaj. Więc proszę sie do tego nie odnosić w tym temacie.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to GRA KOMPUTEROWA! Powinna/Jest ona niezalezna od prawa bo to jest wytwor tworcow gry opartej na historii i w celu urealistycznienia ich produkcji powinny byc wszelkie symbole narodowe krajow ktore wystepuja w grze takich jak ZSRR czy III Rzesza. Bo skoro ZSRR ma ten sierp i mlot to czemu niby krzyzyk Hitlera nie mogl byc dozwolony?? Skoro (przynajmniej dla mnie) Stalin i jego armia byla jeszcze okrutniejsza niz armia Hitlera ,to czemu symbole ruskow sa dozwolone???

Ale jebac to...to tylko GRA ;)

Pozdrawiam :rolleyes:

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Moim zdaniem jest to GRA KOMPUTEROWA! Powinna/Jest ona niezalezna od prawa bo to jest wytwor tworcow gry opartej na historii i w celu urealistycznienia ich produkcji powinny byc wszelkie symbole narodowe krajow ktore wystepuja w grze takich jak ZSRR czy III Rzesza. Bo skoro ZSRR ma ten sierp i mlot to czemu niby krzyzyk Hitlera nie mogl byc dozwolony?? Skoro (przynajmniej dla mnie) Stalin i jego armia byla jeszcze okrutniejsza niz armia Hitlera ,to czemu symbole ruskow sa dozwolone???

Ale jebac to...to tylko GRA ;)

Pozdrawiam :rolleyes:

Niezależna być nie może i nie powinna. Wyobraź sobie, że odpalasz grę, a tam w menu "Dziś specjalna promocja na samoloty Niemieckie w celu uczczenia Hitlera." albo "Informujemy, że Polacy to psy i automatycznie pogorszono statystyki ich samolotów. Nawołujemy do wyzwisk na chacie pod ich adresem".

Prawo po coś jest. Lepiej niech rzeczywiście nie kombinują, bo potem jakiemuś fanatykowi odwali, wsiądzie w samolot, namaluje swastykę, rozstrzela cywilną ludność i wytłumaczy się wpływem WT. A że gry to "samo zło", dobrze dla Gaijin i całej branży się nie skończy.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...