Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sens życia

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio coraz częściej się zastanawiam nad sensem, ale nigdy nic nie wymyśliłem. "Życie jest piękne, na koniec się umiera"

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Już widziałem 2 takie tematy o tej samej tematyce, i jest to przerażające!

Znajdź sobie dziewczynę to będziesz miał dla kogo się starać :)

Opublikowano

Życie jest bez sensu, idź się zapierdolić.

dziękuję bardzo.

zgłaszam to na policje

lolol

Opublikowano

@Valze

Miłość jest przereklamowana ;>

Co do hobby to mam, interesuje się sportami walki. Strasznie lubie sie bić, gdy bujam się po os. szukam zaczepek, ktoś się na mnie źle popatrzy potrafie mu przyjebać. Wiem że jest to dziwne ale tak już mam. Może to dlatego że nie lubie ludzi :? Sam nwm..

Uczeń
Opublikowano

Zapytaj się rodziców po co Cię zrobili.

Żeby umarł przecież to proste nie?.

obejrzyj film podziemny krąg / fight club, może ułoży to trochę twój światopogląd

Życie to nie film kochany.

@Top mam to samo jednak w porównaniu do ciebie się wszystkim przejmuje nie mam wyjebane co zrobie.Mam jedną lufe na połrocze (pewna) i to nie daje mi spokoju..

Jak naprawde sobie pomyśle o tym (Praca-sen-praca-sen) to też mi sie nie chce żyć ;).

Wkońcu nie ważne w co wierzysz i jak sie ubierasz i tak skończysz w kostnicy nie?Życie masz jedno przepierdol je jak chcesz.

Może czas napisać jakąś książke? Mam nadzieje że ty też znajdziesz coś co załata twoją pustkę.

@comeback

Beka.

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

dziękuję bardzo.

zgłaszam to fna policje

Halo? Policja? Proszę przyjechać na mpc.

Nie sugeruje ci samobójstwa, słowo zapierdolić w tym sensie oznaczało upić się, ale jeśli dążysz to naturalnej selekcji...

Powiedz mi jeszcze dlaczego pytasz o takie sprawy w internecie?

Opublikowano

Moim życiem jest mpc i puki mpc stoi moje życie ma sens. z/w faza się kończy

Opublikowano

Już widziałem 2 takie tematy o tej samej tematyce, i jest to przerażające!

Znajdź sobie dziewczynę to będziesz miał dla kogo się starać :)

Już lepiej niech sobie psa kupi.

Dziewczynę, to można przelecieć, ale na dłuższą metę prędzej Cię kurwica trafi aniżeli będziesz się miał dla kogo starać. :)

Opublikowano

Również to jest wyjście, olać sens, żyjesz to żyj. Samobójstwo- to też wyjście- większość ludzi myśli podczas tego, że dzięki temu oleje cały świat. W tym miejscu już się to dzieli na dwie racje. Jedna jest taka- że to prawda, masz wyjebane na innych, a druga droga prowadzi do tego, iź jeśli to zrobisz to ktoś to zauważy. Z tego drugiego wychodzi jeszcze dwie sprawy:

- że nikt nie będzie o tobie pamiętał

- że każdy będzie o tobie pamiętał

Reasumując popadasz w rutynę, ale jak tak dalej pójdzie to popadniesz w depresje. Lekarstwem na to jest dorośnięcie oraz znalezienie tego co kochasz, jakieś hobby, uprawiaj sport np: Piłka Nożna itp .

No kurde no! Psychiatra się znalazł! :P Dobra na serio.

Wiesz... To co sprawia mi frajdę, to mój PC i właściwie to tyle. ;) Nie chcę się nad tym jakoś rozwodzić. :D

Opublikowano

2003013-godzilla_facepalm_godzilla_facep

Czytanie ze zrozumieniem nie boli.

Nie wiem o co Ci chodziło, ale facepalm Godzilli jest zajebisty ok.gif

@top

Jak już pisali inni, znajdź sobie jakąś pasję, albo dziewczynę.

Opublikowano

Również uważam ze życie jest bez sensu, sam nie wiem co mam robić nie chce mi się żyć ;c ale jakoś nie mam zamiaru się zabijać narazie czekam aż znajdę jakikolwiek sens życia ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Życie nie ma tylko dwóch scenariuszy i to jak swoje przezyjesz jest wynikiem tylko i wyłącznie twojej decyzji. Nikt nie broni ci zostać przestępcą, nikt nie broni ci zostać miliarderem (podobno przeciętyn człowiek ma średnio 1 pomysł w roku pozwalający mu zostać milionerem). Możesz bawić się całe życie a możesz żyć na ulicy - wszystko zależy od twojej wyobraźni.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Witam, ostatnio tak jakoś coraz bardziej nwm jaki sens ma zycie. Odrazu mowie ze nie jestem jakimś emo gimbusem ktory tylko chce się zabić. Jednak coraz częściej nie widze sensu tego całego życia. Tak naprawde wyglada to tak: Zapierdalamy do szkoły, żeby potem zapierdalać do pracy, żeby potem przez ostatnie kilkanaście lat na emeryturze można było się pierdolnąć w wygodną sofe. Lub ew. jest druga droga czyli olać szkołe, ''bawić się'' po gimbusiarsku czyli pić itd wow szpan wow, potem wylądować na ulicy i popierdalac między śmietnikami do usranej śmierci. Ani jedna ani druga opcja mi nie pasuje i nwm co mam z soba zrobić. Dodatkowo ostatnio wszystko jest mi obojętne (to jest problem i nwm jak sobie z tym poradzić) dokładnie chodzi o to że nwm mam wyjebke na temat tego co np. ubiore czy co zjem czy co robie. Jest mi to wszystko jedno, no bo przeciez co to za roznica czy bede chodzic w jeansach, czy bujał się w dresach lub co mi z tego ze wyjde na pole z znajomymi jak i tak jutro już będzie po wszystkim i tak naprawde nic mi to nie da. I tak wszyscy umrzemy. Jednak nie jest ten temat założony żeby dzielić się z wami moim losem (chodź po części też) ale nwm sam co mam z sobą teraz zrobić. Coraz bardziej mi się odechciewa żyć bo nie widze sensu

Też miewam takie dni, jestem strasznie melancholijny, a ostatnio doznałem dość przykrego wydarzenia w moim życiu które wywołało bardzo negatywne uczucia na co najmniej parę tygodni.

Zgadzam się tobą w paru kwestiach, ale pozwól że pomogę ci trochę zrozumieć :)

Po pierwsze, jesteśmy tylko w pewnym stopniu tylko zwierzętami, mamy to zapisane w genach, by przeżyć by się rozmnożyć, by utrzymać gatunek, taka jest natura, w procesie ewolucji gdy wytworzyliśmy sobie ,,własne myślenie i uczucia'', to stało się że rozmyślamy o życiu, naszej egzystencji i to nie jest już takie proste.

Osobiście sądzę że każdy człowiek ma inne oczekiwania, marzenia co do swojej egzystencji, wymieniając ci tutaj słowa takie ,,Baw się dobrze, ró to na co masz ochotę X0x0x'', wg mnie mijają się z celem, to ty musisz zastanowić się pomyśleć kim chciałbyś być w przyszłości, co chciałbyś osiągnąć?

Zgaduję że jesteś introwertykiem, polecam przeczytać parę artykułów w sieci, pomoże ci to zrozumieć swoje ,,ja'' może :).

Na moim przykładzie, miewam takie dni, że nie chce mi się żyć, wyobrażam sobie reakcję innych na moją śmierć, myślę o tym jak chciałbym to zrobić, skąd bym wziął ten cyjanek ;_;, to co może być po śmierci, ale to mija, daje sobie z tym radę i idę do przodu :),

Ja aktualnie najchętniej widziałbym siebie za biurkiem w Norwegii, w pracy która wymaga działania samodzielnie, by rozwijać swój intelekt, poszerzać wiedzę, przeżywać wspaniałe emocje, moje życie uległo całkowitej zmianie kiedy zacząłem się trochę bardziej usamodzielniać się od życia do którego zmusili mnie rodzice i otoczenie, podróżowałem sam po kraju, spotykałem się z ludźmi poznanymi w internecie xD, ale najlepsze chwile jakie obecnie przeżyłem to gdy byłem w górach, na stoku narciarskim, zatrzymałem się na górze i zadumałem się widokiem a ze słuchawek dobiegała piękna melodia muzyki klasycznej, coś zajebistego dla mnie! Tym bardziej że całą podróż odbyłem samodzielnie, składając pieniądze i czekając na długi wyjazd rodziców, tak to takie nie odpowiedzialne, meh.

Co najważniejsze, pamiętaj jesteś człowiekiem, masz nieograniczone możliwości i nie ma rzeczy niemożliwych, wiem jak to brzmi ale mnie mocno motywuje, że właściwie z odpowiednimi chęciami mogę osiągnąć to na co tylko będę miał ochotę ;)

Życzę ci żebyś powrócił na swój tor, i nie popełniał żadnych głupstw, powodzenia z całego serca!

Oh, i Ps żeby nie było że ja ten jakiś fragment o ewolucji z jakiejś wiki się tutaj lansuje, osobiście jestem agnostykiem, jestem neutralnie nastawiony do tematu jej, ani nie przeczę, ani nie popieram, to były po prostu własne przemyślenia.

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...