Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP Wolniejszych ? Zobacz testy w grach CL7 a CL11. Zerowa różnica, za to single a dual jest. Przynajmniej są pod kolor.

Na tym teście widać, że 4x2GB cl11 2133MHz są wolniejsze nić 2x4GB cl9 1333MHz

KingstonHyperX8GB4x2GB2133MHzPC317000CL1

Nie wiem czy jest sens oszczędzać 20 zł a kolor tam można pominąć, wiem że lepiej wygląda

1378331621-U719057.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wakc, to jest syntetyk łbie :P W grach nie ma różnicy

RADTOR Za 50 (nawet 100)zł mniej może mieć to samo, w tej mobo płaci się za napis gaming a buda i tak bez okna

@UP W takim razie bierz mój zestaw za 3200

Opublikowano

wakc, to jest syntetyk łbie :P W grach nie ma różnicy

RADTOR Za 50 (nawet 100)zł mniej może mieć to samo, w tej mobo płaci się za napis gaming a buda i tak bez okna

@UP W takim razie bierz mój zestaw za 3200

Ok, ale czy będzie jakaś różnica w grze między Asus GTX770, a NVIDIA GTX770? Asus lepsze, gorsze, podobne?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ok, ale czy będzie jakaś różnica w grze między Asus GTX770, a NVIDIA GTX770? Asus lepsze, gorsze, podobne?

Lepszy znacznie, przy referencyjnym (fabrycznym) 770 od nvdii nie usiedzisz po włączeniu jakiejś gierki.

WTF? Chyba chodzi Ci o ASUS gtx 770 i Gigabyte 770?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

WTF? Chyba chodzi Ci o ASUS gtx 770 i Gigabyte 770?

Jak powiedziałem, ja się za bardzo nie znam. W obu Waszych zestawach są karty graficzne

- Asus GTX770

- GeForce GTX770

i pytam się, która lepsza/gorsza/podobne.

Bo Asus gtx 770 to karta, a gigabyte to płyta główna.

Czyli co, uważacie, że ten zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/A9sZMr/

będzie dobrym sprzętem do gier? Nie powinno być ścin?

Opublikowano

Jak powiedziałem, ja się za bardzo nie znam. W obu Waszych zestawach są karty graficzne

- Asus GTX770

- GeForce GTX770

i pytam się, która lepsza/gorsza/podobne.

Bo Asus gtx 770 to karta, a gigabyte to płyta główna.

Czyli co, uważacie, że ten zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/A9sZMr/

będzie dobrym sprzętem do gier? Nie powinno być ścin?

Tak, sprzęt będzie dobry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ja proponuje optymalny komputer do wszystkiego

procesor intel pentium g620 2.6GHZ

RAM: 4GB

Karta Graficzna: Nividia GeForce GTS450 2.7GB

Płyta Główna: ASUS AZROCK

Monitor: LG FLATRON E2211

Cena za to wszystko 2700zł

Pozdrawiam i mam nadzieje że taka specyfikacja ci wystarczy

Opublikowano

ja proponuje optymalny komputer do wszystkiego

procesor intel pentium g620 2.6GHZ

RAM: 4GB

Karta Graficzna: Nividia GeForce GTS450 2.7GB

Płyta Główna: ASUS AZROCK

Monitor: LG FLATRON E2211

Cena za to wszystko 2700zł

Pozdrawiam i mam nadzieje że taka specyfikacja ci wystarczy

Nie handlujemy na forum. A ta cena za tak słaby sprzęt to kompletne złodziejstwo. Autor chce sprzęt do gier, a nie do wyrzucenia.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@UP Wolniejszych ? Zobacz testy w grach CL7 a CL11. Zerowa różnica, za to single a dual jest. Przynajmniej są pod kolor.

No to przepraszam bardzo, ale specjalnie dawałem czerwone ramy w moim zestawie (btw. nie wiem w czym są gorsze, to samo taktowanie a CL9) i jeśli one nie są pod kolor do płyty i karty MSI, to ja już nie wiem czy siedzę na forum dla graczy, czy krytyków sztuki xD

Nie składajcie na techplanet bo tam nigdy wam nie wyjdzie taniej

Zniechęca mnie procedura zakładania konta na morele. Danych do podania co najmniej tyle, jakby byli powiązani z CIA.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No to przepraszam bardzo, ale specjalnie dawałem czerwone ramy w moim zestawie (btw. nie wiem w czym są gorsze, to samo taktowanie a CL9) i jeśli one nie są pod kolor do płyty i karty MSI, to ja już nie wiem czy siedzę na forum dla graczy, czy krytyków sztuki xD

Zniechęca mnie procedura zakładania konta na morele. Danych do podania co najmniej tyle, jakby byli powiązani z CIA.

I nie zawsze jest taniej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czyli gry takie jak

MC, LoL, Smite, Fifa, TF2 itd będą chodziły na ultra płynnie?

Teraz dokonaliście mi kilka zmian, więc jak to będzie wyglądało z fpsami i ścinami?

Najbardziej zależy mi na pierwszej grze. Wtedy napisałem inaczej, ale to był błąd w pisaniu, bo nie to miałem na myśli.

Powiem tyle, że ta produkcja jest bardzo wymagająca i aktualnie gry mi chodzą całkiem całkiem, a jednak z tą mam ogromne problemy.

Opublikowano

Czyli gry takie jak

Teraz dokonaliście mi kilka zmian, więc jak to będzie wyglądało z fpsami i ścinami?

Najbardziej zależy mi na pierwszej grze. Wtedy napisałem inaczej, ale to był błąd w pisaniu, bo nie to miałem na myśli.

Powiem tyle, że ta produkcja jest bardzo wymagająca i aktualnie gry mi chodzą całkiem całkiem, a jednak z tą mam ogromne problemy.

Do takich gier to się nawet takiego sprzętu nie opłaca brać, ale pójdą na ultra.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czyli gry takie jak

W każdym zestawie masz GTX 770, więc ultra masz jak w banku.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Do takich gier to się nawet takiego sprzętu nie opłaca brać, ale pójdą na ultra.

Pytam się głównie o MC, bo strasznie wymagająca. A te bardziej wymagające również będą, a już o bf a się pytałem. A jak on pójdzie na ultra to inne też.

Ale w sumie nie wiem, czy coś słabszego kupić. Jak zdecyduję się na coś bardziej wymagającego, to będzie problem.

Opublikowano

Jeśli masz w planach kupno nowszych gier to możesz kupić ten, ale jeśli będziesz grał w takie gry jak minecraft albo LoL to lepiej tańszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pytam się głównie o MC, bo strasznie wymagająca. A te bardziej wymagające również będą, a już o bf a się pytałem. A jak on pójdzie na ultra to inne też.

Ale w sumie nie wiem, czy coś słabszego kupić. Jak zdecyduję się na coś bardziej wymagającego, to będzie problem.

MC wydaje ci się wymagające, bo pewnie obecnie grasz na kupie złomu. Ta gra jest ostatnią, jaką się powinieneś przejmować przy dobrym ramie i cepie.

Nie bierz nic słabszego, jeśli masz możliwość wzięcia tego, bo ten zestaw to takie minimum, żeby dłużej posłużył.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W sumie jak jakiś gameplay jeszcze nagrać, to fpsy spadną, rendering itp. więc ten zestaw powinien być ok.

Kupi się lepsze gry i będzie kłopot. Zostanę przy tym sprzęcie za 3200zł. Jak coś, to jeszcze będę tu zadawał pytania. ;)

EDIT: Właśnie, a co z systemem? Bo już złożyliście tego kompa, ale co z systemem? Można na morele jakoś dokupić system, czy coś? ;f

I co z chłodzeniem?

Opublikowano

A który system byłbym najlepszym rozwiązaniem? 7, czy 8? Spodobała mi się 8 ze względu na kanciaste rogi, co nie podobało mi się w 7. Dobrze też, że nie ma przycisku "start", ale jak to będzie z wydajnością?

Opublikowano

Chłodzenie dostajesz w komplecie z CPU, system kupujesz za 4 stówy lub pirat

Nie ma to jak nie wspieranie piractwa na forum :D .

Windows 8 jest o wiele wydajniejszy.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...