Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] O ludziach co boją się grac rankedy

adrian200023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie boję się, tylko szkoda czasu i nerwów na trolli, płaczków, itp. Lepiej poczekać do 'szkoły' i grać na spokojnie :p

Opublikowano

Ja zawsze uważam że to tylko gra,oczywiście-czasami jestem zdenerwowany na feed'erów po czym rankedy wydają mi się być bezsensowne,lecz jak gram z kimś,gram swoją main postacią to wydaję mi się że o dużo więcej wygrywam.

Do tego zawsze nie lubię grać meczy z graczami z 5 dywizji danej ligi-po prostu prawie zawsze trollują,ponieważ nie wierzą że wyjdą dalej i chcą niszczyć grę innym.(nie mówię o diamond/w części platynka).

Np. mój kolega zawsze bał się grać serii gdy miał 1 win/1 lose,często przegrywał lecz trzeba po prostu się skupić na grze i wiedzieć że jak przegra to wejdzie drugi raz do serii i wtedy może ją wygrać.

Do tego dziwią mnie gracze,którzy boją się grać żeby nie spaść niżej,dużo osób mówi że jej umiejętność to gold/platyna,a tak na prawdę siedzą w brąz/silver.

Opublikowano

Pamiętam jak bałem sie grac rankedow bo nie chcialem byc nizej niz byłem ale jak spadłem to poprostu "grałem na chama" i teraz mam to gdzies czy spadne.

Opublikowano

Skoro nie bierzecie tej gry na poważnie to po co się bać grać rankedy? Już to forum rzyga moim przykładem ale raz jeszcze powtarzam że w S1 byłem na 770 elo (co jest otchłanią brązu 5) w S2 1250 elo, S3 Platyna IV (okolice 1900 elo). Nie ma się co bać, jak się ma skill to się wybije. Jeżeli nie chcecie czegoś osiągnąć to grajcie normalne.

Opublikowano

Ja tylko boje się tego, że spadnę przez idiotów, lecz gram zazwyczaj z drugą ogarniętą osobą ja top on mid/adc i jest praktycznie 100 % win wystarczy, że jeszcze jedna osoba będzie nawet średnio ogarniać.

Dajmy na to przykład ze wczoraj ja jaxem na solo topie vs riven padłem 6 razy ona 3, a gra skończyła się na tym, że miałem 15/6/12 i gdzie tutaj jest ta op riven ? jak samymi auto atackami ja rozjebałem ?

Opublikowano

Tutaj macie całą prawdę brązy nie jesteście w challengerach bo nie umiecie grać i tyle.

- http://www.youtube.com/watch?v=gCL_9OU25K4

1:40 to nie jest kwestia twojej drużyny tylko ciebie... Po tych słowach wyłączyłem.

Sytuacja nast. gram supporta bo ta pozycja została, pickuje sonę gram jak najbardziej się da żeby obronić swojego adc - ginę za niego itd i mój kochaniutki adc odwzajemnia się mi chcąc mnie zreportować za feedowanie i za to że mu nie pomagam. WIĘC PYTAM SIĘ DO CH**A CZY TO JEST MOJA WINA CZY TEGO ADC KTÓRY MNIE FLAMIŁ ZA TO ŻE WOLAŁEM ZGINĄĆ ZA NIEGO ???

@topic

Jestem w dywizji brąz 1 25 LP, nie gram rankedów od kiedy było w moim teamie 4 afk a ja grałem supportem po prostu nie chcę spaść niżej. Ale według filmiku który wysłał gracz @3Kgaming to jest na moją korzyść... brednie i tyle...

Opublikowano

1:40 to nie jest kwestia twojej drużyny tylko ciebie... Po tych słowach wyłączyłem.

Sytuacja nast. gram supporta bo ta pozycja została, pickuje sonę gram jak najbardziej się da żeby obronić swojego adc - ginę za niego itd i mój kochaniutki adc odwzajemnia się mi chcąc mnie zreportować za feedowanie i za to że mu nie pomagam. WIĘC PYTAM SIĘ DO CH**A CZY TO JEST MOJA WINA CZY TEGO ADC KTÓRY MNIE FLAMIŁ ZA TO ŻE WOLAŁEM ZGINĄĆ ZA NIEGO ???

Dajesz mute i go ignorujesz, z reszta 1 report od jednego gracza w jednej grze NIC nie znaczy, musisz zostac 3x zreportowany zebyc to cos znaczylo, po za tym to ze wylaczyles ten filmik, to byl jeden z twoich najwiekszych bledow, powinienes go poogladac do konca, to moze znajdowalbys sie troche wyzej :)

Opublikowano

Według mnie nie powinniśmy się bać rankedów. Żeby wyjść trzeba grać, tak samo jak z lotto, bez grania nie wygramy.

Jest jednak prawda, która mówi kiedy trzeba grać. Granie o 15 (godzina) rankedów jest bardziej ryzykowne, bo grupa ludzi zwana "gimbusami" wraca ze szkoły i "muszę przegonić krzysia" i gra rankedy w ogóle nie ogarniając gry. Wtedy trafia nam się taki do teamu i mamy -15 lp

Lepiej faktycznie zagrać o 23-24 a nawet później żeby zagrać z trochę starszymi. Niby nie każdy starszy człowiek gra dobrze ale wiemy, że zazwyczaj tak jest.

Opublikowano

Ja tłumacze sobie jednak tak:
Postawiam sobie jakiś cel związany z dywizją- robie wszystko by go osiągnąć. Gry rankingowe nie są moimi ulubionymi- jedyni to lubią jedni nie. Gram w Lola niecały rok i sądze że chce jeszcze szkolić swoje umiejętności na normalach.
Wiele osób nie boi się tego po prostu może normale traktuje jako lepsza forma rozrywki.
Chce przez to powiedzieć że ja np. raz mam ochote zagrać rankeda by coś osiągnąć- to gram. Ale nie ma sensu zmuszać się do nich jak możesz z chęcią pograć inne tryby gry,

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

@topic

Jestem w dywizji brąz 1 25 LP, nie gram rankedów od kiedy było w moim teamie 4 afk a ja grałem supportem po prostu nie chcę spaść niżej. Ale według filmiku który wysłał gracz @3Kgaming to jest na moją korzyść... brednie i tyle...

Jeżeli by tak było to KAŻDY Z NAS byłby brązem, nie dałoby się wybić. Jakbyś obejrzał to do końca to jest jasno powiedziane że jeżeli masz skilla to wygrywasz 3/4 gier i sie wybijasz, każdy z nas przegra co jakiś czas grę przez trolla czy afka.

Ile razy ja miałem debila/trolla/afka w teamie i jakoś się wybiłem, masz za słabą psychikę jak sie poddajesz po jednej grze z 4 afkami.

Opublikowano

Cóż, mam nerwy kiedy przegrywam rankeda i to jest mój największy problem, który dotychczas miałem. Zawsze kiedy jestem wnerwiony - nie gram bo wiem, że przegram. Nie powinno się bać grać rankedów, bo niektórzy traktują je jak normale, a niektórzy jako grę na miejsce, którą chcą zdominować i dążyć do większego sukcesu. ;)

8372383248.png
Opublikowano

No ja pierdole, który raz to samo?

Wina wasza, że przegrywacie. Polecam na starcie całemu teamowi dać ignora, żeby potem ewentualnie nie odpisywać. Pickuje się easy carry champa (ew. Riven, LB, Ryze, Nida) i grasz 1v5. Roamowanie to podstawa, trzeba ich wycarry'ować. Wkurwiają mnie płaczki "oborzejestemwbrązieboteamsłaby", nie team słaby, tylko wy nie potraficie pomóc teamowi ani wycarry'ować gry. Da się wygrać grę 2v5 więc nie pierdolcie, że jeden troll wam grę przegrał.

Tyle z mojej strony, siedźcie dalej w tym swoim szambie :)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Nie ma czego się bać, po prostu przygotuj się odpowiednio aby ci nikt nie przeszkadzał . Nie wyzywaj też bo szkoda nerwów na takich :- )

Opublikowano

Tutaj macie całą prawdę brązy nie jesteście w challengerach bo nie umiecie grać i tyle.

- http://www.youtube.com/watch?v=gCL_9OU25K4

Większej głupoty niż ten filmik nie widziałem, odstaw takie rzeczy chłopcze. Ja się nie boję ale nie chcę grać rankedów z takich powodów jak trolle czy może nawet zwykła niechęć grania samemu z czterema feederami ;x Jestem ponad moją ligę ale nie mam po prostu chęci do gry. W skrócie ciągnę większą radość z normali.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

No ja pierdole, który raz to samo?

Wina wasza, że przegrywacie. Polecam na starcie całemu teamowi dać ignora, żeby potem ewentualnie nie odpisywać. Pickuje się easy carry champa (ew. Riven, LB, Ryze, Nida) i grasz 1v5. Roamowanie to podstawa, trzeba ich wycarry'ować. Wkurwiają mnie płaczki "oborzejestemwbrązieboteamsłaby", nie team słaby, tylko wy nie potraficie pomóc teamowi ani wycarry'ować gry. Da się wygrać grę 2v5 więc nie pierdolcie, że jeden troll wam grę przegrał.

Tyle z mojej strony, siedźcie dalej w tym swoim szambie :)

nidalee ma useless team fighty jak do niego wgl wejdzie..

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Większej głupoty niż ten filmik nie widziałem, odstaw takie rzeczy chłopcze. Ja się nie boję ale nie chcę grać rankedów z takich powodów jak trolle czy może nawet zwykła niechęć grania samemu z czterema feederami ;x Jestem ponad moją ligę ale nie mam po prostu chęci do gry. W skrócie ciągnę większą radość z normali.

Skoro jesteś ponad twoją ligę to powinieneś z niej wyjść, pierdolisz głupoty, jak byłem w silverze to też tak sobie wmawiałem - problem w tym że to tylko twoje przekonania że jesteś lepszy.

NIE PŁAKAĆ, KAŻDY Z NAS BYŁ KIEDYŚ W SILVERZE I MIAŁ TROLLE I AFKI, tylko że wy nie umiecie wycarryować tych debili.

Opublikowano

ja je traktuje jako normale bo na rankach jakis wyzszy poziom jest niz na normalach

i nie mowcie ze wszytsko da sie wycarrowac ,bo nie

jedynie pozycje czym da sie carrowac skutecznie to mid top i jungla jesli umiesz snowballowac

adc i supportem nie ma szans ,duo lini sam nie wygrasz

­

Opublikowano

Haha "bać się grać rankedów" dobre. Ja sam teraz nie gram rankedów, niedlatego że się boję. Nie gram ponieważ CWICZĘ żeby grać coraz lepiej i w miarę postępów zaczynać grać rankedy. A nie napierdalać 20 rankedów dziennie i spaść do brąz III bo ZNOWU NOOB TEAM. A ja przecież gram tak zajebiscie dobrze...

Opublikowano

nidalee ma useless team fighty jak do niego wgl wejdzie..

Powiedz mi więcej o swoim Silverze. Kurwa, Nidalee ma jeden z najlepszych poke'ów w grze, jeśli potrafisz nią grać - easy win. Soluje praktycznie każdą postać (Q > Ult > W (Ucieczka, powtarzać aż będzie low hp) > Ult > Q > Ult > W > E > Q > E itd...)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Odnośnie tematu... Dlaczego boję się grać rankedy ? Podał bym wiele przykładów ale zbyt dużo ich było żebym sobie przypomniał. Podam jeden z przed chwili: prosty ranked, jestem drugim pickiem, jakiś gimb czwartym pickiem. Ktoś u mnie w teamie napisał że idzie top, później ja napisałem 3x mid, później reszta napisała a ten gimb napisał że idzie mida mimo że widział że ja napisałem wcześniej, po za tym jest pick order ale to już nawiasem. I jak tu grać rankedy ??? I ja z pickowałem midera i później on... i musiałem wyjść z wybierania bohaterów bo to było bez sensu. Wydarzy się to tak kilka razy i przez to nie można nawet ze srebra V wyjść :/ Niech wprowadzą w końcu ten wybór linii przed wyborem postaci bo mnie nerwica bierze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...