Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacja dla unranked / bronzow / silverow

panieros2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak zaczne może od tego tak zwanego " NIE DA SIE WYJSC Z DYWIZJI ".

Nie da sie wyjsc z dywizji hmm?

w dzien z silver 3 ( 0lp ) do silver 2 ( 0lp ), z noobami w teamie.

Jak wyjsc?

- Grac najlepiej jak potrafisz.

- Ignorowac wszelkie " report for feed noob " " stop idiot " oraz nie pisac tych bzdur

- Jezeli jakas linia sobie nie radzi:

a) jezeli jestesmy na midzie to schodzimy im pomagac bo mozna zalapac kille.

B) jezeli jestesmy w jungli a ktorys z Carry ( ad / ap ) sobie nie radzi bo np. oddal killa przeciwnikowi gankujemy i oddajemy killa naszemu Carrowi, uwierzcie, w late gamie carry z full buildem zrobi wiecej niz jungler z full buildem.

- Nie ks'ujemy naszym Carrą !

- Nie czekamy z skillami zeby dobic, typu kha zix nie uzyje ani razu swojego Q w teamfighcie bo czeka by dobic.

- Jezeli ktos robi cos zle nie piszemy do niego "idiot noob" tylko piszemy do niego ze popelnil blad i zeby nie robil tego wiecej.

- W bronzie - silverze zauwazylem ze ludzie grają dla killi i stat nie obchodza ich farma.

Tak wiec to glupota leciec po killa i zginac skoro mozna wyfarmic sobie linie minionow.

Ostatnio gralem z riven, 0/8 300 farmy jak zszedla z lini zrobila quadre, miala full build i mozna powiedziec ze wygrala nam teamfight.

TAK WIEC FARMA JEST WAZNIEJSZA OD KILLI

- Jezeli mamy zrobic killa przy czym zdychajac lepiej sobie odpuscic i zamiast 15 sekund nic nie robienia ( bo sie zdechlo ) lepiej jest zabrac 2 fale minionow.

- Baron nashor, hmm potezny buff, grajac w silverze zauwazylem ze ludzie pchną sie w ludzi z buffem barona, warto? nie sądze lepiej przeczekac az buff zniknie nawet jak mamy 10 killi przewagi.

- W silverze tak zwani "supporci" robia sie pod 2 AP, przy czym nie ma wardow a najwazniejsze w grze jest support z wardami

Nie jest problemem robic suppa pod AP bardziej w s4 ale prosze was, CHOCIAZ TE 3 WARDY W EKWIPUNKU / SIGHSTONE.

- NIE FOCUSUJEMY TANKA ( inaczej nie bijemy najpierw tanka ) focus powinien leciec tak : APCarry/ADCarry - Jungler - Top - Support Chyba że top jest wytankowany a support przykladowo soraka wyleczy go za 500 to mozna sfocusowac przed tankiem suppa ;)

Lub jezeli support ma wszystkie itemy pod AP to wtedy przed tankiem focusujemy supporta.

I jeszcze cos, przy wybieraniu postaci mozemy przegrac gre, dlaczego?

Po napisaniu " mid or feed " odrazu spadaja nasze szanse na wygrana.

Sprobujcie sie dostosowac pod team, jezeli ktos chce isc mida, poscie go, moze jest lepszy od was na midzie?

Jezeli ktos wyjdzie z gry i jest 4vs5 to odrazu jest na czacie "GG < nick > AFK REPORT" i ludzie przestaja grac na powaznie skoro mozna wygrac 4vs5 gre.Nie raz wygrywalem gry 4vs5 nie majac przy tym problemu wystarczy sie zgrac z reszta teamu.

Staramy sie pickac tankowate postacie na topa oraz jungle bo od damage sa AP carry i AD carry.

Mysle ze pomoglem:3

xvez_eune_55_6_logo.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze to na co to napisałeś? Były dziesiątki takich tematów/postów... To są podstawy podstaw i tak ludzie się tego nie nauczą, bo przecież po co oddać Adc killa skoro może mieć 15 assyst, możesz dopisać że obrona adc jest bardzo ważna - no ale cóż chyba jednynie na NA i West się do tego stosują :/ A tak w ogóle zły dział, więc ogar ;d

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Co do poradnika... Napisany bardzo fajnie, ale po 80 grach rankinkowych, cały czas mam feederów, afków albo niewiedzących co to jungle albo bot or top ;// Moja ostatnia gra rankingowa:

Kha'Zix ja-top
Soraka i Taric Bot
Teemo Jungle
Olaf Mid

I prosze powiecie mi jak to wygrać? Jestem obecnie w Brazie III :( PS: Szukam ogarniętego ziomka który pomoże wyjść z brązu. Moge zasponsorować gifty albo RP ;/

. .

Opublikowano

Graj postaciami easy carry, albo tak jak Selex odpal skrypty na Ryża (ja tak robię jak po lobby widać, że zjeby w teamie) i zacznij ownić ich. Wczoraj 3 ranki nim wycarry'owałem. ;)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

dzienki zagralem 60 meczy jestem w czelendżesze to dziala dzienki jeszcze ras

Ortografia ;<

dzięki temu poradnikowi w końcu wyszedłem z silver 4 polecam ;)

Miło mi ;)

Co do poradnika... Napisany bardzo fajnie, ale po 80 grach rankinkowych, cały czas mam feederów, afków albo niewiedzących co to jungle albo bot or top ;// Moja ostatnia gra rankingowa:

Kha'Zix ja-top

Soraka i Taric Bot

Teemo Jungle

Olaf Mid

I prosze powiecie mi jak to wygrać? Jestem obecnie w Brazie III :( PS: Szukam ogarniętego ziomka który pomoże wyjść z brązu. Moge zasponsorować gifty albo RP ;/

Ogolnie jezeli masz trolli w teamie to napewno nie obrazaj bo przez to szansa na wygranie spada. Chcesz to mozemy cos zagrac razem;)

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

@PainRikodu

Nie stosują się. Od roku gram na EUW, obecnie jestem silver 1, przez kilka miesięcy (od lutego do września) siedziałem w brązie, potem się wybiłem do S5 i w kilka dni do S1 i w tym silver 1 tkwię od początku listopada. Przez te wszystkie 500+ gier rankingowych naprawdę tu nie ma żadnego ADC protection, jest co prawda troszkę mniej flejmu niż na EUNE (mam smurfa) ale i tak minimalnie, jest natomiast więcej ludzi typu "i don't care i can't drop below Dywizja jakieś ligii V).

@top

Takich tematów było mnóstwo. Ranked w bronze/silver (nie wiem jak w goldzie) to jest loteria czy wygrasz czy nie, chyba że sklepiesz boostera bo dla niego to jest zabawa za niemałą kasę ale czy warto bulić za marną grę w którą grają dziesięciolatki? Już lepiej skiny sobie kupić limitowane albo coś.. Ostatnio się o tym przekonałem, wracam do domu a na przystanku dwóch 10 latków na przystanku drze mordę o lolu i rp. Tak wygląda populacja gry lidż of ledżends hehe. Od siebie powiem że do wygrania w brązie najlepsza Akali/Kata/Kassadin, w silverze warto przerzucić się na jungle (Jarvan) albo ADC (Tristana, Vayne, Jinx)

Opublikowano

Wygrywałem 80% meczy a teraz od około miesiąca przegrywam 60% meczy i mam plat 5 miałem plat 1 potem z plat 5 wbiłem plat 3 i teraz znowu plat 5 to nie silver samemu gry nie wygrasz bo w platynie ciezko jest zrobic 15/0 jak w silverze :(

Opublikowano

Zawsze pojawia mi sie uśmiech na twarzy, kiedy widze tych bohaterów co wbili jedna dywizje w silverze/bronzie i są dumni i teraz moga dawać rady bezmózgim gimnazjalistą, którzy zasługują na minimum diamond I

Opublikowano

- W silverze tak zwani "supporci" robia sie pod 2 AP, przy czym nie ma wardow a najwazniejsze w grze jest support z wardami

Tak wiec: SUPPORT MUSI MIEC WARDY A NIE AP. Śmiechłem, od niedawnego patcha supp może postawić 3 wardy. Tak więc reszta kasy na ap nie jest zła, tym bardziej że niekiedy supporty biją dużo więcej dmg od junglera (np. zyra od takiego naulti w jungli).

League of Legends

Opublikowano

Tak wiec: SUPPORT MUSI MIEC WARDY A NIE AP. Śmiechłem, od niedawnego patcha supp może postawić 3 wardy. Tak więc reszta kasy na ap nie jest zła, tym bardziej że niekiedy supporty biją dużo więcej dmg od junglera (np. zyra od takiego naulti w jungli).

Wez pod uwage takiego supporta ( czesto sie pojawia na silverze ) ktory nie kupuje w ogole wardow, 0 wizji na mapie tylko trinkety nawet tych 3 nie kupi tylko idzie pod full AP.

Zazwyczaj widze supporta ap ktory ma wiecej killi od Carry..

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

To powinieneś to opisać tak jak powinno być, a nie same wardy i 0 eq.

A i pisze się "w ogóle" nie "wogole".

League of Legends

Opublikowano

Ile ja już takich poradników widziałem, nie zliczone ilości. Sam poradnik według mnie jest trochę nieczytelny ;c

A co do rad udzielonych, jestem w tym momencie silver 4 i wszystko co tu zostało napisane wiem i wiedziałem o dłuższego czasu. Nie wiem w czym mają problem ludzie wyjść z brązu/silveru, tam można samemu zrobić prawie że każdą grę. Ja siedzę tylko i wyłącznie w silverze przez mój internet który krótko powiedzieć, jest chuujowy :D

Co do tematu, porawisz czytelność jakieś kolorki czy cuś to like poleci :)

Opublikowano

Ile ja już takich poradników widziałem, nie zliczone ilości. Sam poradnik według mnie jest trochę nieczytelny ;c

A co do rad udzielonych, jestem w tym momencie silver 4 i wszystko co tu zostało napisane wiem i wiedziałem o dłuższego czasu. Nie wiem w czym mają problem ludzie wyjść z brązu/silveru, tam można samemu zrobić prawie że każdą grę. Ja siedzę tylko i wyłącznie w silverze przez mój internet który krótko powiedzieć, jest chuujowy :D

Co do tematu, porawisz czytelność jakieś kolorki czy cuś to like poleci :)

Poprawilem ;) dzieki za uwage ;)

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Yaaaay tęcza na forum <3

Poradnik bezsensu, mój 5 letni braciszek by lepiej to napisał ^_^

Dlaczego bezsensu?-,-

To ze jestes w platynie i to wszystko wiesz nie znaczy ze Bronz / silver bedzie to wiedziec..

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Jeeeej, od dzisiaj wychodzę do diamentu, dzięki ;*

P.S. Nic odkrywczego nie napisałeś, a teraz mnie bolą jedynie oczy od tych oczojebnych kolorków ;]

Opublikowano

Bardzo ładnie wszystko napisane. Co do wyboru linii miejmy nadzieję, że riot szybki stworzy nowy skrypt dopasowywania drużyny, czyli np. klikasz, że idziesz na MID'a no i dobiera Ci resztę graczy na inne linie.

Opublikowano

Bardzo ładnie wszystko napisane. Co do wyboru linii miejmy nadzieję, że riot szybki stworzy nowy skrypt dopasowywania drużyny, czyli np. klikasz, że idziesz na MID'a no i dobiera Ci resztę graczy na inne linie.

Ta, to by sie przydalo, bylo by mniej trolli typu " mid or feed ". Jakby cos takiego wprowadzili az przyjemniej by sie gralo:)

xvez_eune_55_6_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...