Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] 2014 Fractions™ Autorski plugin serwerem > 2014 Fractions™ Autorski plugin na gildie Coming soon !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Chciał bym zapowiedzieć i lakonicznie opisać wam plugin Fractions™, który pojawi się na MPCForum w przeciągu 1-2 tygodni :)

......Plugin pojawił się już kiedyś na MPCForum, Był autorstwa dev.akalik (czyli mnie, Account banned :))...

Ale wracając to pluginu, będzie charakteryzował się:

• (Fractions™) Polskie komendy
  • (Fractions™) Możliwość skonfigurowania itemow potrzebnych na stworzenie gildi.
  • (Fractions™) Małym zużyciem RAM'u ponieważ będzie on rozłożony na dużą ilość klas.
  • (Fractions™) Aktualizacjami co 5-6 dni.
  • (Fractions™) I wiele, wiele więcej...

> Post będzie rozwijany <

13931699429312213063.png

31763414457439639611.png

http://www.mpcforum.pl/topic/1111493-dl-2014-fractions%E2%84%A2-autorski-plugin-serwerem-2014-fractions%E2%84%A2-autorski-plugin-na-gildie-coming-soon/#entry9591444

Fractions™ ©2013 all rights reserved by Akalek & Bartek R.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wooow!!! Niceee!!! No to czekam :). Dodasz obsługę tagów?

=====================================================================================================================================

Opublikowano

Wooow!!! Niceee!!! No to czekam :). Dodasz obsługę tagów?

Oczywiście, plugin będzie posiadał w Tagi i nazwy gildi :) Tagi będą wyświetlane pod nickami graczy.

Eeem nie podoba mi się tylko jedno :D Tak dla zasady w javie pisze się po angielsku (nazwy metod, zmiennych itp)

I już widzę ze nie masz wiadomości w configu tylko sa wbudowane w kod, to kolejny wielki -

Wiec lepiej to zmienić :)

Na zdjęci jest przedstawiona jedna z klas, którą właśnie pisze ;).. W pierwotnej wersji pluginu będą użyte tzw. Locale
//EDIT
... Mogę wiedzieć kto zmienił nazwe tematy.. ? Narazie nie udostępniłem żadnego linku do pobrania więc po co [DL] ? Gdybym chciał zmienic to bym napisał chyba .. -.-
Opublikowano

Eeem nie podoba mi się tylko jedno :D Tak dla zasady w javie pisze się po angielsku (nazwy metod, zmiennych itp)

I już widzę ze nie masz wiadomości w configu tylko są wbudowane w kod, to kolejny wielki -

EDIT: do tego staraj się wysyłać wszystko w 1 wiadomości a nie w kilku, bo inaczej inny plugin lub czat może się wjebać miedzy twoje wiadomości (mała szansa, ale na dużych serwerach to widać często)

Wiadomość nie ma ograniczenia znaków więc to żaden problem :)

PS: podłącz sobie eclipse pod serwer bukkita :) z opcjami debugera znacznie łatwiej się pracuje :D bo możesz zmieniać kod i testować na żywo. Zmieniasz, zapisujesz i już widać zmiany na serwerze (nie trzeba exportowac ani robić reloada :) )

A zamiast mapy bitowej do robienia paragrafu wystarczy § atl+245 (numeryczna) xD

Do tego możesz używać po prostu & ale dać wiadomość w

ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', "Wiadomość");

Można sobie od razu gdzieś taka metodę przygotować :P

public static String fixMsg(String msg) {
return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&',
msg.replace("&n", "\n"));
}

Takie tam od smerfy po północy :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

I już widzę ze nie masz wiadomości w configu tylko są wbudowane w kod, to kolejny wielki -

EDIT: do tego staraj się wysyłać wszystko w 1 wiadomości a nie w kilku, bo inaczej inny plugin lub czat może się wjebać miedzy twoje wiadomości (mała szansa, ale na dużych serwerach to widać często)

Wiadomość nie ma ograniczenia znaków więc to żaden problem :)

PS: podłącz sobie eclipse pod serwer bukkita :) z opcjami debugera znacznie łatwiej się pracuje :D bo możesz zmieniać kod i testować na żywo. Zmieniasz, zapisujesz i już widać zmiany na serwerze (nie trzeba exportowac ani robić reloada :) )

(ps.) Hmm ? Możesz napisać na PW o co dokładnie chodzi ;) ? Nie bawiłem się nigdy z debugerem ani funkcjami Eclipse, więc połowy rzeczy tego typu nie znam :)

Opublikowano

Czy kod będzie zaczerpnięty z innych plugsów czy 100% sam ?

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Hmmm... Krótkie info :) !

Postanowiłem udostępnić działanie systemu komendy /f itemy

Mały ss:

31763414457439639611.png

Tak jak widać. Przykładowa konfiguracja configu to:

config:
    items: Trawa:2:16,Diamenty:264:16,Zelazo:265:16

Mała legęda znaków i konfigurowania:

Znak ":" Oddzielenie od siebie kolejno NAZWY, ID, ILOSCI

Znak "," oddzielenie od siebie itemow :)

Opublikowano

Wow naprawde widac ze troche w tych pluginach siedzisz Niezla Robota !

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

Opublikowano

Powinieneś do configu dodać takie coś jak

komenda: g, gildia

I wtedy po wpisaniu komendy /g wykonują się czynności takie jak przy komendzie /f

Opublikowano

Dobre, mógłbyś dodać:

- MySQL

- zmienić /f na /g :)

W wiadomościach jest standardowo ustawione /f ... Ale można wpisywać też /g ...

Powinieneś do configu dodać takie coś jak

komenda: g, gildia

I wtedy po wpisaniu komendy /g wykonują się czynności takie jak przy komendzie /f

Przemyśle, i prawdopodobnie dodam :)

---- > Zapraszam także do polubienia strony na facebookuxxx

Opublikowano

Czekam na plugin, z tego co widze bedzie to naprawde dobry projekt i wielu osobom sie przyda. ;)

"Żyj tak, żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać."

Opublikowano

I teraz bedzie 120837128937 serwerów, na tym pluginie, a programiści indywidualni bedą musieli wyrywac sb włosy z głowy zeby wymyslic cos nowego ;p

10732745374541468291.png

Opublikowano

dodaj mysql

W przyszłych akutualizacjach.

I teraz bedzie 120837128937 serwerów, na tym pluginie, a programiści indywidualni bedą musieli wyrywac sb włosy z głowy zeby wymyslic cos nowego ;p

Zaczne sprzedawać maść na szybszy porost włosów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...