Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ Standalone - Oplaca sie?

Engineer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście jako również wielki fan DayZ kupiłem tą grę, niestety oczekiwałem od niej więcej. Znalazłem tyle bugów że hoho, spawny nie są randomowe, w miastach masz sardynki, a reszte dobrego sprzętu na lotniskach i w wojskowych miejscach, aby dojść do nich trzeba zasuwać z godzinę na piechotę, bo oczywiście nie ma żadnych środków transportów jeszcze. Rozumiem że to jest Alpha ale troszkę się zawiodłem żeby wypuszczać tak gołą grę która opiera się teraz na godzinnych spacerach i po całym dniu zbierania rzeczy by zdechnąć od jednej kuli Mosina lub serii z M4. Optymalizacja akurat w moim przypadku o bardzo wiele się poprawiła, bo na modzie jakoś w ogóle nie fajnie mi chodziło, ale znośnie. Teraz spokojnie wyciskam 30-40 FPS. W sumie potestować Alphe najzabawniej by było w jakieś grupce kumpli, bo samemu umrzecie z nudów :)

Opublikowano

Z tym się zgodzę, Gra samemu jest w dayz najgorszym co was czeka,

z optymalizacją miałem tak samo, an tym kompie co mam teraz gra nie powinna działać za bardzo DayZ mod mam 20- 30 fps

a w DayZ Sa do 40 potrafi trzymać więc dobrze to robią, ja za chęcią jeszcze zaczekam co im się jeszcze uda zrobić

Opublikowano

@2x up

Oni sami nie zachęcali do kupna.

Po prostu wystawili dlatych co chceli już pograć nawet z tymi bugami i innymi błędami.

Przynajmniej macie teraz grę i możecie pozwiedzać i zgłaszać te bugi

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ja np. Bym wolał żeby zamiast kilka miast na jednym świecie to podróżowalibyśmy poprostu w mieście wielkim czy tam kilka miast połączonych między sobą (jeśli ktoś grał w Nether to wie o co chodzi). No a później żeby dodali mało zombie, żeby zombie to była nie rzadkość ale żeby ich mało było. Lecz żeby były mocne. Że jak już na dwóch natrafisz to żebyś musiał strzelać, że ciągle masz "stracha" że zombie ci wyskoczy ze sprintem i cie goni, nie uciekniesz musisz z nim walczyc. A jak już kilka cie napadło, bez bronii jesteś no to niestety padasz.

Polecam DayZ Fallujah

Większość mapki to jedno miasto ;)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Ja osobiście kupiłem tą grę i grałem w nią ok. 22h. Jest masa błędów, ale nie dziwię się, ponieważ to nie jest jeszcze alpha (jest to pre-alpha). Ogólnie UWIELBIAM testować gry w fazie rozwoju. Gra się dobrze i gra zapowiada się świetnie! Krajobraz w grze wygląda pięknie. Pomijając fakt, że jest mało zombie, broni czy ubioru czuje się ten klimat (tak samo jak w modzie). Cena? Według mnie cena może zdrożeć o jakieś 25zł +/- Jeśli ktoś nie lubi grać przed pełną wersją niech nie kupuje. Sam autor nie zachęca do kupowania tej gry jak na razie. Oficjalna premiera (pełnej wersji gry) jest ustawiona na 2015 rok. Autor mówił też, że to "co ma wyjść za rok nie będzie można porównać co jest teraz". Ja wieżę w Bohemia Interactive i w Deana Halla. Czyli tak, jeśli nie chcecie wspierać autora w tworzeniu gry, nie kupujcie ale ja jak na razie polecam.

Opublikowano

Moim zdaniem warto kupić teraz ponieważ bedzie drożeć. Może i mod jest lepszy ale wraz z aktulizacjami stanie się lepszy i nie pożałujesz tego zakupu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MOIM ZDANIEM NIE WARTO TERAZ KUPOWAĆ.

Czemu?

Dlatego, że potencjalna BETA jak i podniesienie ceny z przejściem na BETĘ będzie najwcześniej pod koniec tego roku. Zatem Grudzień 2014 będzie okresem przejścia na BETĘ.

Ale, żeby nie było znów tak kolorowo, to twórcy uprzedzili, że termin przejścia na betę może ulec opóźnieniu jeśli nie uda im się zrealizować założonych celów w alfie.

Także NIE SŁUCHAJCIE tych co was poganiają do zakupu TERAZ.

Bo podwyżka ceny gry będzie dopiero w GRUDNIU 2014 roku.

PS: Ja czekam do maja/czerwca by zobaczyć czy te obietnice na forum dotyczące EARLY 2014 year będą zrealizowane do maja ;). Jak tak, to wtedy kupię.

Obietnice:
http://forums.dayzgame.com/index.php?/topic/156129-confirmed-upcoming-features-for-dayz/

Lista obietnic na wczesny 2014 rok.
- More zombies - Więcej zombich.

- Multithreaded servers - Serwery wielowątkowe = Lepsza optymalizacja dla serwerów i mniejsze obciążenie.

- Respawning Zombies & Loot - Respawn zombich i lootu - Na to głównie czekam bo obecnie bieda w chuj.

- Server Management Options - Opcje zarządzania serwerem - to będzie przydatne do pilnowania porządku na serwerach.

- Animals & Hunting - Zwierzęta i polowanie.

- Cooking & Gathering Resources - Gotowanie i zbieranie surowców.

jqeuR.png

Opublikowano

@up. Zgadza sie. Gra zapowiada sie b.ciekawie lecz jej obecny poziom nie dorownuje modowi nawet w 1/4. Cena ? Coz jesli devsi zrealizuja swoje obietnice na koniec 2014 r, to bedzie mozna wydac nawet 200 zl. :-)

test

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem lepiej poczekać niech wyjdzie jeszcze kilka(naście) patch'y bo teraz jest tam jeszcze mało broni, pojazdów w cale, a zombie "nie mają mózgów". 

Jest też jeszcze sporo błędów a sam twórca gry odradza jej zakup. (tzn. dopóki jest w wersji Alpha)

185241494535326637230.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Omg gadacie ze jest najtańsza to samo było z warz kupowało się za 15$ alphe jak jeszcze nie była na steamie i niby to miało być duzo taniej niz oficjanla wersja a teraz cena 12$ do tego częste przeceny nawet za 3$ więc nie ma co kupować chyba ze bardzo chcesz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...