Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ Standalone - Oplaca sie?

Engineer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra nie stanieje.

Teraz jest najtańsza.

W fazie alfa.

Kupiłem sobie za 102zł przez PSC w steamie.

Teraz sobie pykam. Już 8 godzin spędziłem w Czarnorusi. Fajna gierka, ale mało rzeczy dodanych. 4 bronie tylko są. Pojazdów nawet nie ma.

Ale mam jeszcze dostęp do oryginalnego moda DayZ więc mam w co grać.

Kupiłem to tylko dlatego że jet teraz najtańsze.

Gdy gra się ulepszy, dodadzą rzeczy rozgrywka będzie epicka. Z kolegą założymy mały oddział i będziemy sobie grać w kilka osób.

Ale teraz jeśli chodzi o granie to tylko dla ciekawości.

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Wdg. Mnie nie warto kupować "DayZ Standalone" co prawda jest to jedna gra tak jakby wszystko w jednym. Ale dać 102 zł na steamie za taką grę ? ;p Wdg. mnie lepiej Kupić Arme i dodatek . o_o Poczekaj aż stanieje. Na pewno stanieje iż teraz jest strasznie droga.. Podrożeć wątpię by podrożała, chyba że by miała kosztować 200+ zł co szczerze w to wątpię. ;]

image.png

Opublikowano

Moim zdaniem tez się nie opłaca teraz kupować, jestem pewien że stanieje, musi bo cena naprawdę droga strzelam że będzie z 60/80 zł kosztować. Kolega kupił Dayz: Sa na Allegro za 180zł...

Gra fajna lecz droga, dużo bugów itp.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Sam rocket mówił że gra na początku będzie "tania" a z kolejnymi aktualizacjami będzie droższa więc raczej opłaca się ją teraz kupić

edit@@@ Może nie ma teraz samochodów itp, ale skoro rocket mówił że będą potem pojazdy to będą to nie jest warZ czy nether że na obietnicach się skończy.

ps: Jeżeli ktoś ma zamiar kupić "Nether" to niech lepiej przeczytam ten artykuł

http://polygamia.pl/blogi/okiemwiadernego/2013/12/nether_czy_chca_nas_zrobic_w_jajo_na_swieta/1?bo=1
Opublikowano

@up. Widac, ze nie wiesz o czym piszesz. Zaprasza do kupna "warz" i sprawdzenia tych samochodow ;) Co prawdza sa "troche" zbugowane i na wer. testowych, ale sa. Co do SA. Niestety, dla tych co grali w moda i kupili SA, gra jest duzym rozczarowaniem. Nie ma wielu rzeczy, ktore obiecano i nad ktorymi pracowano. Moze gdyby to kosztowalo z 60 zl. Zombie jak na lekarstwo, resp itemow po restarcie ... pochodzic to ja moge sobie w modzie i to za mniejsza kase. Generalnie mod wyprzedza SA na ta chwile o lata swietlne. Jedyne na co warto zwrocic uwage, to "lepsza" mapa.

Jak za 100 zl. to dostajemy wielkie gó... , wiem, wiem, to pre alpha. Pre alpha ktora nabila w butelke niejednego, w tym przypadku ogromna ilosc graczy.

Co do "Netheru", czesciowo sie zgadzam ale odnoszenie sie do stanu poczatkowego gry WarZ jest totalnym nieporozumieniem. Szkoda, ze nie podal za przyklad DayZ SA gdzie za podobne pieniadze (a miala byc tansza) dostajemy tyle samo survivalu co w tych dwoch grach, albo jeszcze mniej.

W calym artykule czuc wielka gorycz po banie i niewiedze.

"CHYBA" dodano mape? Jak na "specjaliste" z takiego forum to poziom wiedzy jest, hmmm... slaby.

test

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy kupno SA jest głupotą. Za mniejsze pieniądze lepiej dorwać Arme i popykać na modzie. Map jest sporo, jedne lepsze, drugie gorsze, do tego mody jak Epoch, Origins, Overwatch. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Przez ostatnie pół roku Arma była chyba z 3 razy na przecenie. Osobiście dorwałem za 3 dyszki na Summer Steam Sale i jestem zadowolony.

Opublikowano

Wdg. Mnie nie warto kupować "DayZ Standalone" co prawda jest to jedna gra tak jakby wszystko w jednym. Ale dać 102 zł na steamie za taką grę ? ;p Wdg. mnie lepiej Kupić Arme i dodatek . o_o Poczekaj aż stanieje. Na pewno stanieje iż teraz jest strasznie droga.. Podrożeć wątpię by podrożała, chyba że by miała kosztować 200+ zł co szczerze w to wątpię. ;]

Nie żeby coś , ale gra teraz jest w alfie , dlatego kosztuje tylko 100 zł , jak wyjdzie wersja ogólna to będzie kosztować 150 zł ...

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

Będzie na pewno jakaś promocja, jednak warto kupić ;)

Gra jest w fazie alpha, więc kto ją obwinia o bugi jest głupi, ponieważ sam twórca coś o tym napisał.

Na tą chwilę dayz sprzedało się 667,633 razy, widać ludzie kupują, jednak nie grają.

Counter Strike Global Offensive

graphic.png

Opublikowano

@up. Podaj jeden powod, oprocz ceny (ktora i tak jest chora) dla ktorego warto kupic TERAZ ta gre.

Dalej. Jak sledziles przez ostatnie miesiace tematy zwiazane z DayZ SA, to wiesz dobrze, ze nikt zdrowo myslacy nie ma "wontow"

o pre alphe. Tylko o to co mialo byc (w niej), a nie ma.

Co do ilosci sprzedanych gier. Mam nadzieje, ze kasa, ktora zarobili (zarabjaja) pozwoli na SZYBKI rozwoj tej gry i moje 100 zl ktore wydalem nie pojda sie pi... ;)

Reasumujac. Po zakupie DayZ SA poczulem sie nabity w butelke. Ale nie ma zlego, co by... jest to moj ostatni zakup gry "z wczesnym dostepem"

test

Opublikowano

@Vaxus

Śmieszą mnie ludzie którzy kupili to i teraz płaczą że nie ma tutaj prawie niczego. Rocket sam mówił, że nie poleca kupować teraz tej gry na forum, na steamie przy kupowaniu pisze że to alpha i wiele rzeczy brakuje. Jednak ludzie niektórzy nic nie czytają, a później tylko gadają jak to ich oszukano czy coś.

Co do rozwoju to myślę że patche będą pojawiać się dość często tak jak po premierze pojawiły się 2 patche w ciągu 2 dni.

Opublikowano

@up

On tylko wyraża zdanie że gry teraz się nie opłaca kupić bo sam ją kupił i nie jest zadowolony.

Lecz ja mówię jak to woli. Chcesz kup teraz lub poczekaj później na jakąś promocje

Opublikowano

Gra teraz jest najtańsza.

W grze nie ma nic. Są 4 bronie " na krzyż ", trochę ciuchów, pożywienia.

Aktualnie przegrałem w nią 29h i nie żałuję.

W moda przegrałem około 300h i też nie żałuję. Obie gry mam oryginalne.

Ale gra jest w fazie alfa. Ci którzy twierdzą że ludzie, którzy mieli moda i kupili grę są zawiedzeni. Jakoś nie jestem.

Narazie nie ma co robić. Chyba że jesteś nowy w Czarnorusi to proponuję pozwiedzać sobie mapę.

Z tego co piszą twórcy mają w najbliższym czasie wprowadzić pojazdy, wsparcie modów użytkowników ( takich jak Orgin, Epoch, Namalsk itp. ), wrzucić więcej przedmiotów, dodać zwierzęta itd. Narazie gra jest gorsza niż mod, ale wystarczy poczekać, a będzie lepsza. Twórcy tworząc własną grę dają sobie o wiele więcej możliwości niż poprzez modowanie innej gry.

Co do WarZ to nie polecam.

Na początku może i było fajne, ale gra zamieniła się w wielką arenę do PVP z mnóstwem cheaterów.

Po roku dodali aż 3 samochody, które są w fazie beta.

Mam konto w tej grze, ale w nią nie gram.

DayZ jest lepsze bo ma to coś w sobie czyli ten survival. Czujesz że możesz przetrwać, a nie że cheater cię ściągnie z 10km

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Nie żeby coś , ale gra teraz jest w alfie , dlatego kosztuje tylko 100 zł , jak wyjdzie wersja ogólna to będzie kosztować 150 zł ...

Wiem że jest w alfie. Cena jest chora to nie jest tylko 100 zł . Niech kosztuje i 200 zł. Lepiej kupić arme i pograć na modzie dayza. Ja osobiście arme na promocji dorwałem za 2 dyszki. Więc jest to mniej o wiele mniej niż wydawać 100 zł na DayZ Standalone które i tak ma masę bugów i mało rzeczy. A kiedy dokończą DayZ Standalone to może i będzie coś ale Arma wdg mnie to jest to samo. ;x Tak czy siak jest to DayZ :) Na dokończenie Standalone może jeszcze poczekacie z rok jak nie więcej. Nie będzie w tym Army II tylko sam DayZ - bezsens. Ja wolę to i to :) Wasz wybór ja nie polecam kupna. - Odradzam wręcz.

image.png

Opublikowano

Wiem że jest w alfie. Cena jest chora to nie jest tylko 100 zł . Niech kosztuje i 200 zł. Lepiej kupić arme i pograć na modzie dayza. Ja osobiście arme na promocji dorwałem za 2 dyszki. Więc jest to mniej o wiele mniej niż wydawać 100 zł na DayZ Standalone które i tak ma masę bugów i mało rzeczy. A kiedy dokończą DayZ Standalone to może i będzie coś ale Arma wdg mnie to jest to samo. ;x Tak czy siak jest to DayZ :) Na dokończenie Standalone może jeszcze poczekacie z rok jak nie więcej. Nie będzie w tym Army II tylko sam DayZ - bezsens. Ja wolę to i to :) Wasz wybór ja nie polecam kupna. - Odradzam wręcz.

Jak nie grałeś to się po prostu nie wypowiadaj.

Arma II to stary shit. DayZ mod też ma w chuj bugów.

Kupiłem SA i nie żałuję. Stówka za grę to normalny wydatek.

Na chwile obecną dla mnie nawet z tymi brakami i błędami jest lepsze od WarZ w które gra się na 10 FPS i ciągle wywala z serwera, a twórcy chcą się tylko jak najwięcej hajsy nachapać.

Opublikowano

Czesc z Was nie czytala na biezaco postepow z prac przed wydaniem albo nie rozumie o czym pisze. Trudno. Jesli uwazasz, ze wydanie 100 zl nie jest majatkiem za mozliwosc pochodzenia sobie po mapie (ktora i tak 3/4 graczy juz zna) , nie ma sprawy. Jesli dla kogos 5 zombie na miasto/wies jest niesamowitym wezwaniem i nazywa to survivalem, nie ma sprawy.

Patrzac przez pryzmat "cenowy", to jedynym atutem obecnie jest cena.

Arma II to stary shit. DayZ mod też ma w chuj bugów.

No tak, widac jak TY sie znasz na modzie.

Na chwile obecną dla mnie nawet z tymi brakami i błędami jest

lepsze od WarZ w które gra się na 10 FPS i ciągle wywala z serwera

Nie wiem na czym grasz, ale ja na karcie (baaardzo starej) 8800 GT mam tylko na lotnisku mniej (czasami) niz 22 fps. Czas zmienic sprzet, bo to z tego powodu Cie wywala z gry.

Tak konczac watek w tym poscie. Jesli chodzi o cheaterow i hacki, to sytuacja jest juz podobna. Niestety.

test

Opublikowano

Tak konczac watek w tym poscie. Jesli chodzi o cheaterow i hacki, to sytuacja jest juz podobna. Niestety.

W dayz możesz teraz spotkać cheterów ponieważ nie został jeszcze wgrany żaden anty chetat.

Opublikowano

Kwestia wywalania z gry infestation to wina Ramu jak i kompa, w sensie zapchany, itp. podobno na 64x rzadko wywala. a na jakim systemie to już nie wiem.

Jeśli ktoś teraz mówi jakie to DayZ:SA jest wspaniałe to niech się później nie zdziwi, tak samo było z I:SS gdzie gra była na początku dobra a później no cóż, co za dużo to nie zdrowo.

Ogólnie każdy woli survivale jakie chce. Jedni wolą dużo zombie i graczy by był Hardcore. Jedni PvP z odrobiną zombie. A drudzy same zombie.

Niestety ale perfekcyjnego survivala wątpie żeby ktoś kiedykolwiek stworzył.

Ja np. Bym wolał żeby zamiast kilka miast na jednym świecie to podróżowalibyśmy poprostu w mieście wielkim czy tam kilka miast połączonych między sobą (jeśli ktoś grał w Nether to wie o co chodzi). No a później żeby dodali mało zombie, żeby zombie to była nie rzadkość ale żeby ich mało było. Lecz żeby były mocne. Że jak już na dwóch natrafisz to żebyś musiał strzelać, że ciągle masz "stracha" że zombie ci wyskoczy ze sprintem i cie goni, nie uciekniesz musisz z nim walczyc. A jak już kilka cie napadło, bez bronii jesteś no to niestety padasz.

Opublikowano

Czesc z Was nie czytala na biezaco postepow z prac przed wydaniem albo nie rozumie o czym pisze. Trudno. Jesli uwazasz, ze wydanie 100 zl nie jest majatkiem za mozliwosc pochodzenia sobie po mapie (ktora i tak 3/4 graczy juz zna) , nie ma sprawy. Jesli dla kogos 5 zombie na miasto/wies jest niesamowitym wezwaniem i nazywa to survivalem, nie ma sprawy.

Patrzac przez pryzmat "cenowy", to jedynym atutem obecnie jest cena.

No tak, widac jak TY sie znasz na modzie.

Nie wiem na czym grasz, ale ja na karcie (baaardzo starej) 8800 GT mam tylko na lotnisku mniej (czasami) niz 22 fps. Czas zmienic sprzet, bo to z tego powodu Cie wywala z gry.

Oj zdziwił byś się :) To nie wina sprzętu tylko słabej stabilności gry. Sprzęt jest dobry...

Po za tym problem nie występuje tylko o mnie. Czterech znajomych boryka się z tym samym problemem.

Opublikowano

@up. Nikt nie mówi, że gra jest dobrze zoptymalizowana. Jak jest, kazdy widzi. Ale proszę nie mów mi, że zestaw : Win 7 64-bit, procek FX 4100 (3,6GHz x 4), 4 GB ram i GF 8800 GT z 512 ramu, to jakiś wypasiony zestaw.

Karta miała premierę w 2006/07 roku i jak napisałem ma 512 MB ramu!

I jeszcze raz napiszę.

Przy tym zestawie miałem tyko (czasami) spadki fps poniżej 22 i to tylko na lotnisku. W DayZ mod sytuacja *wyglądała podobnie. Jedyny minus tej karty, to mała pamięć, która dawała znać o sobie podczas strzelania.

Powiedz mi jaki masz zestaw, albo Twoi kumple ?

Inaczej.

Często ludzie maja taki syf w kompie, że aż głowa boli. "Tysiace" procesów, aplikacji: Skype, Torrenty, Hamaichi itp. pracujące w tle.

Żeby nie było.

Gra (ISS) ma ZŁĄ optymalizację, ale na tym zestawie, który *miałem szło grac i to całkiem przyzwoicie (jak na taka kartę) no i przynajmniej mogę/mogłem wejść na mapę California, o czym 1/3 graczy może tylko pomarzyć. No ale to już inna historia ;)

xxx

//Ja już ci sprzedam

test

Opublikowano

Moim zdaniem póki co w chwili obecnej się nie opłaca. Owszem gierka dobra. Lecz nudna. Gdyż jest to dopiero pre-alpha. Dodatkowo jest strasznie słabo zoptymalizowana. I działa gorzej niż sam mod który ze spokojem działał mi na najwyższych ustawieniach. Tak to standalone 27 klatek na ledwo co średnich i małej rozdzielczości.

Opublikowano

Moim zdaniem nie opłaca się kupować DayZ Standalone bo jest zbyt zbugowane ale teraz może być najtańsze

bo jak już odbugują dają jakies lepsze patche gra może podrożeć

Opublikowano

Osobiście ja jako wielki fan DayZ, lubię tą grę i kupiłem ją z uśmiechem, może nie ma teraz w fazie Alpha jakiś laserów i innych ferrari, noo ale to są testy na razie, z dnia na dzień jest dodawanie coraz więcej rzeczy w patchach, dlatego fan jest coraz większy, osobiście ja sam polecam tą grę i o bardzo

i jak by ktoś chciał ją kupić to polecam teraz bo gra nie będzie raczej tańsza, a zdrożeje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...