Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elsword Kilka pytań początkującego

PainRikodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zacząłem grać w elsword i mam dość dużego nieogara, więc chciałbym zadać kilka pytań.

1. Czy mogę zmienić klasę Wybrańca przeznaczenia na inną ? Bo popieprzyło mi się podczas wybierania questów na klasę -.-

2. Jak zdobyć ten eliksir woli, albo czy jest inny sposób na jej odnowienie. Mówię tu poza tym sposobem za wymianę bo 5x pod rząd mi się trafiło coś innego.

3. no i na ogół prosiłbym może o jakieś porady których skilli się używa które maxuje, i czy da się odblokować te 4 sloty na skille bez tracenia kasy. Mam dopiero 23 lvl więc wolę ogarnąć teraz niż obudzić się na 50 lvlu :<

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Witam, wczoraj zacząłem grać w elsword i mam dość dużego nieogara, więc chciałbym zadać kilka pytań.

1. Czy mogę zmienić klasę Wybrańca przeznaczenia na inną ? Bo popieprzyło mi się podczas wybierania questów na klasę -.-

2. Jak zdobyć ten eliksir woli, albo czy jest inny sposób na jej odnowienie. Mówię tu poza tym sposobem za wymianę bo 5x pod rząd mi się trafiło coś innego.

3. no i na ogół prosiłbym może o jakieś porady których skilli się używa które maxuje, i czy da się odblokować te 4 sloty na skille bez tracenia kasy. Mam dopiero 23 lvl więc wolę ogarnąć teraz niż obudzić się na 50 lvlu :<

1. Zależy - jeśli już wybrałeś i masz tą klasę, to tylko IS lub nowa postać, jednak jeśli po prostu wybrałeś zły quest - musisz go anulować ;)

2. No inaczej się nie da, kiedyś był system mentorów, ale GF to usunęło z serwerów europejskich.

3. Nie da się paska B odblokować bez kasy, ale naprawdę da się bez niego grać, teraz po STR tym bardziej.

Najlepiej daj jeden do czyszczenia etapu, drugi mocny na bossa (200-300 mp skill, zależy od DMG), jeden z małym kosztem many i ostatni dowolny.

Mimo wszystko polecam wybrać samemu i ocenić który się najbardziej przydaje podczas grania.

Uwierz mi, mam ok. 15 postaci na PL i na żadnej nie kupiłem paska B, jak to mi radzili na boardzie i koledzy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

a z IS co trzeba by było kupić żeby to cofnąć? Bo niestety ja byłem przekonany że robię questy na blade mastera i już jestem tym "wybrańcem" :< Mam eliksir zapomnienia i pigułka zapomnienia Laury może któreś z tych? :D

Opublikowano

Niestety, te dwa przedmioty robią zmiany w drzewku umiejętności.

Szczerze? Nie opłaca Ci się tego kupować w IS. Nie pamiętam dokładnie nazwy itemku, ale na obrazku masz 1 job swojego BM'a.

Lepiej zrobić nową postać, bo pewnie na tej masz max. 25 poziom :P

Chyba było przeciążenie, bo mi posta nie wysłało ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

rozumiem, a czy na 35 lvlu można wziąć blade master czy nie za bardzo? :D Tzn. czy mogę iść inną klasę niż jakby tą 2 formę tego kolesia co już mam. Nie wiem jak to napisać bo nie ogarniam tych nazw jeszcze

Opublikowano

Nie, nie ma takiej opcji. Pozostaje Ci grać tą, kupić zmianę klasy (nie opłacalne) lub stworzyć nową postać.

67qtMtN.png

Opublikowano

Lepiej zrób nową postać, 15lvl to kwestia godziny - a lepsze to niż wydać 30zł

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

No ok dzięki za szybką pomoc, jeszcze tak spytam skoro i tak zakładam nową postać co lepsze elsword czy Raven?

Opublikowano

Jest jakaś postać która przeważa w PvP? Na forum elsworda wyczytałem, że jakiś bombardiererem chwila moment wbija się S++, a patrząc na ranking top1 jest elsword, na Niemieckim chyba Aisha. Proszę o wasze spostrzeżenia na ten temat.

Pozdro

UkINXJ3.jpg

Opublikowano

Jest jakaś postać która przeważa w PvP? Na forum elsworda wyczytałem, że jakiś bombardiererem chwila moment wbija się S++, a patrząc na ranking top1 jest elsword, na Niemieckim chyba Aisha. Proszę o wasze spostrzeżenia na ten temat.

Pozdro

Bombardierem po revampie drzewka nie wbijesz S++, tak go znerfili że teraz jest to jedna z najsłabszych klas. Teraz zdecydowanie najsilniejsze klasy to:

Rycerz Runiczny [Elsword]

Władczyni Żywiołów [Aisha]

Mistrzyni Strzelców [Rena]

Mistrz Miecza [Raven]

Nazo-Nemezis [Eve]

Wysłannik Śmierci & Żelazny Paladyn [Chung]

Sakra Devanam [Ara]

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Bombardierem po revampie drzewka nie wbijesz S++, tak go znerfili że teraz jest to jedna z najsłabszych klas. Teraz zdecydowanie najsilniejsze klasy to:

Rycerz Runiczny [Elsword]

Władczyni Żywiołów [Aisha]

Mistrzyni Strzelców [Rena]

Mistrz Miecza [Raven]

Nazo-Nemezis [Eve]

Wysłannik Śmierci & Żelazny Paladyn [Chung]

Sakra Devanam [Ara]

Dziękuję, a mógłbyś jeszcze powiedzieć mi, która z wymienionych przez ciebie klas najlepiej sprawuje się w PvE?

UkINXJ3.jpg

Opublikowano

Dziękuję, a mógłbyś jeszcze powiedzieć mi, która z wymienionych przez ciebie klas najlepiej sprawuje się w PvE?

Jak dla mnie to Władczyni Żywiołów, bo ma dobre skille obszarowe.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jak dla mnie to Władczyni Żywiołów, bo ma dobre skille obszarowe.

Nie zapomnij też o świetnej Mistrzyni Strzelców i jej Włóczni Odyna oraz Żelaznym Paladynie który z Murem Obronnym jest niezniszczalny.

I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...