Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy język polski jest przydatny w życiu ?

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodzi mi żeby go nie było , ale czy jest sens i czy nam będzie potrzebna taka wiedza jak i co to jest antyk itd . PO chuj takie coś ?

I jeszcze jakby ktoś się dowalił że dużo ludzi nie umie poprawnie i stylistycznie pisać , nadeszła era internetu tam nikt na to uwagi nie zwraca .

jakie macie stanowisko?

Dla mnie to absurd i strata czasu .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

nie, nie przyda Ci się. weź w ogóle rzuć szkołę, i w każdej rozmowie na poziomie wyższym niż płytki chodnikowej, uśmiechaj się i przytakuj.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Tak. Wiesz, "bo jest różnica, czy komuś robisz łaskę, a laske". Btw. wkurwia mnie, jak ktoś pisze "zkond", "hój" itp. Nawet jak klną, to robią to źle...

17052109001382846035.png

Opublikowano

I jeszcze jakby ktoś się dowalił że dużo ludzi nie umie poprawnie i stylistycznie pisać , nadeszła era internetu tam nikt na to uwagi nie zwraca .

#usunkonto

Wszędzie się na to patrzy.

Jak chcesz być niewykształconym idiotą to dalej tak uważaj.

76561198001815076.png
Opublikowano

Oczywiście, że się przyda. Posługiwanie się, pisanie poprawną polszczyzną to rzecz, którą każdy człowiek powinien potrafić, jeśli chce w przyszłości dojść gdzieś wyżej. Poza tym kaleczenie swojego, ojczystego języka to na prawdę straszna rzecz...

zSCFQrN.png

Opublikowano

ale mi nie chodzi o język idioci tylko oo bezużyteczną wiedze.

"Czy JĘZYK polski jest przydatny w życiu?"

Fuck logic

17052109001382846035.png

Opublikowano

Ortografia przyda się oczywiście. Ale zgodzę się z tobą, bo sam na polskim muszę się uczyć co to jest przydawka, ku*rwa budowy zdań, robić wykresy zdań, na chuy mi to ?

Co jak ja będę z kimś rozmawiał, to będę mu nakur*wiał wykresy na kartce tego co mówię ? A idź pan w ch*j z taką szkołą.

2dbwg1x.jpg

Opublikowano

Ortografia przyda się oczywiście. Ale zgodzę się z tobą, bo sam na polskim muszę się uczyć co to jest przydawka, ku*rwa budowy zdań, robić wykresy zdań, na chuy mi to ?

Jak mój były nauczyciel od polskiego powtarzał: "Składni zdania musicie się nauczyć, matoły jedne! Przyda Wam się w pisaniu najróżniejszych prac pisemnych". Heh

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jak mój były nauczyciel od polskiego powtarzał: "Składni zdania musicie się nauczyć, matoły jedne! Przyda Wam się w pisaniu najróżniejszych prac pisemnych". Heh

Hehe no składnia zdania to co innego niż malowanie wykresu co to jest zdanie podrzędne itp. -.-.

2dbwg1x.jpg

Opublikowano

Hehe no składnia zdania to co innego niż malowanie wykresu co to jest zdanie podrzędne itp. -.-.

DOKLADNIE O TO MI CHODZŁO

Opublikowano

Akurat składnia zdania to określanie, czy to jest np. orzeczenie, przymiotnik. Bardziej chodziło mi o składnię języka polskiego. Zdanie podrzędne, współrzędne to wypowiedzenia złożone.

Twierdzę, że nie wszystko ze składni się nie przydaje, ale dobrze jest coś wiedzieć, choćby na wszelki wypadek. :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

#usunkonto

Wszędzie się na to patrzy.

Jak chcesz być niewykształconym idiotą to dalej tak uważaj.

to powiedział że ten co nie umie poprawnej polszczyzny jest debilem , nie jeden dyslektyk osrał by cię wiedzą .

Opublikowano

No ale co my biedni uczniowie poradzimy hehe :D, musimy jednak to wycierpieć i w ogóle.

Tak na boku od siebie dodam, że najlepiej w szkołach byłoby tak:

Podstawówka: uczymy się wszystkiego

Gimnazjum: wybieramy sobie kierunek np. na informatyka i mamy więcej przedmiotów takich jak informatyka, matematyka, angielski i też wf by się przydał, bo same koślawce powstaną od tych komputerów hehe xD, a reszta przedmiotów raz w tygodniu i git.

Ja to i tak bd miał przesrane, bo w następnym roku do technikum informatycznego będę musiał codziennie dojeżdżać, które jest 35km od mojej chaty. Codziennie wstawać o 5:30, a wracać o 17:00. Przesrane takie życie i tak przez 4 lata. No k*wa masakra...

2dbwg1x.jpg

Opublikowano

Buntownik się znalazł.

Temat kompletnie bez sensu. Ludzie napiszą, że język polski jest przydatny, ale co z tego, skoro i tak będziesz się trzymał tylko swojego zdania, co tylko doprowadzi do flejmu i zamknięcia topicu.

--------

Tym stwierdzeniem właśnie oznajmiłeś nam wszystkim, jakim idiotą jesteś.

to powiedział że ten co nie umie poprawnej polszczyzny jest debilem , nie jeden dyslektyk osrał by cię wiedzą .

8ac59b7773f4ad676a8ef1a94eca7252.jpg?134

Taka mała puenta: Jeśli chcesz się skazać na wieczną głupotę, to nie ucz się polskiego.

Opublikowano

Jestem za zniesieniem obowiązku szkolnego w Polsce.Po co nam masa wykształciuchów, które umieją tylko narzekać i nic nie robić? Nauczyć się mówić, czytać, liczyć i jazda do łopaty.Ktoś przecież musi budować te wszystkie autostrady, budynki, sklepy, naprawdę nie każdy musi być kierownikiem jak to wam dzisiejsza propaganda zachodu wmawia.A co do języka, to jest on ważny, bo w pewnym sensie daje jakąs wyrazistość narodowi i odróżnia go od innych, dlatego trzeba go poznać.Na polaku po za tym omawiane są dzieje historyczne Polski, np. renesans, oświecenie itd.Poznajemy utwory wybitnych Polaków, np. "Krzyżacy", "Pana Tadeusza", czy "Dziady".To wszystko składa się na naszą kulturę i historię, a jak mówił Piłsudski, "Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości"

Opublikowano

LoL temat nie ma sensu... Polski jest potrzebny w życiu bo chyba nie chcesz pisać słowo życie przez rz?

Opublikowano

Buntownik się znalazł.

Temat kompletnie bez sensu. Ludzie napiszą, że język polski jest przydatny, ale co z tego, skoro i tak będziesz się trzymał tylko swojego zdania, co tylko doprowadzi do flejmu i zamknięcia topicu.

--------

Tym stwierdzeniem właśnie oznajmiłeś nam wszystkim, jakim idiotą jesteś.

8ac59b7773f4ad676a8ef1a94eca7252.jpg?134

Taka mała puenta: Jeśli chcesz się skazać na wieczną głupotę, to nie ucz się polskiego.

idiota to ten który uczy się tego co jest mu nie potrzebne :) Więc ja się do nich nie zaliczam , o tobie bym pomyślał .

LoL temat nie ma sensu... Polski jest potrzebny w życiu bo chyba nie chcesz pisać słowo życie przez rz?

ale ty jesteś kurwa głupi , naucz się czytać , uczenie się bezużytecznej wiedzy tego typu antyk itd , na chuj to komu ? Nie mówię o uczeniu się pisać i wypowiadać bo to jst potrzebne w życiu ale po co kurwa jakieś zdania złożone czy chuj wie co to . Jak będę z kimś rozmawiał inteligentnym to go załatwię inteligencją a nie mowa .

Tyczy się to szystkich

ps. miała to być dyskusja , wiec niech każdy się wypowiada .

Opublikowano

idiota to ten który uczy się tego co jest mu nie potrzebne :) Więc ja się do nich nie zaliczam , o tobie bym pomyślał .

ale ty jesteś kurwa głupi , naucz się czytać , uczenie się bezużytecznej wiedzy tego typu antyk itd , na chuj to komu ? Nie mówię o uczeniu się pisać i wypowiadać bo to jst potrzebne w życiu ale po co kurwa jakieś zdania złożone czy chuj wie co to . Jak będę z kimś rozmawiał inteligentnym to go załatwię inteligencją a nie mowa .

Tyczy się to szystkich

Po pierwsze ja cię nie wyzywam więc tez tego od ciebie oczekuje.... Dla ciebie te rzeczy są niepotrzebne, ale dla niektórych osób może są potrzebne? Jeżeli jest to w programie nauczania to oznacza że przyda nam się w przyszłości jak pójdziemy do innych szkół(bo w życiu nam się nie przyda raczej nigdy). Faktycznie niektóre rzeczy są niepotrzebne, ale nic na to nie poradzimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...